VW Vento - Смяна на предни лагери на главината

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
killvanrea
Автомобил:
Двигател:

VW Vento - Смяна на предни лагери на главината

Мнениеот killvanrea » Нед 20 ное 2011 3:26

Здравейте колеги,
нов съм и ми предстои смяна на лагери на VW Vento 1.9 TD (AAZ) и искам да попитам от къде, каква марка и какво е разликата между всичките. Ето товасъм намерил за сега но съм отворен към всякакви предложения(става дума за предни лагери на главината)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Re: VW Vento - Смяна на предни лагери на главината

Мнениеот zfa159 » Нед 20 ное 2011 10:15

Аз доста време слагах FAG,на моята кола също съм с FAG,не са се разбили,но имат лек шум още от нови (вече 30 000 ги карам и шума не се променя).От скоро смених марката с която работя и масово монтирам SKF,вътре в опаковката е японски,Koyo,явно SKF само ги доокомплектоват и продават.Доста съм доволен от качеството им. Общо взето и FAG и SKF стават,според мен SKF са по-добрият вариант.
За смяната - ако нямаш условия,по-добре отиди в някой сервиз,защото е хубаво да се избие и наибе на преса.В някои големи сервизи сменят лагера на място,без да се сваля шенкела от колата,защото имат подвижни преси,иначе се сваля шенкела и се сменя.Проблема при свалянето на шенкела е,че после се налага реглаж на преден мост,иначе ако се прави на място,не е наложителен.
Лагера за отпред е от порядъка на 40-50лв на страна.На опаковките на лагерите пише, да се сменят и двата от двете страни заедно.
:beer

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 20 ное 2011 10:35

Сменях на Голф-а (3-ка) единия лагер. Сложих SNR (уж е France), вече 30-35 хил км, без проблем.
Както писа zfa, трябва преса, по-добре в сервиз.

Потребителски аватар
zfa159
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 20 ное 2011 10:45

Да,тях ги забравих.Ние на френските коли ги слагаме,защото са им един вид заводски,доста са хубави също.Ако колегата иска да се забавлява сам,го съветвам да си свали шенкела и да отиде до някой познат или някой сервиз,само да му избият и набият лагера.При свален и оголен шенкел (без спир. диск и супорт ) е престъпление да му вземат повече от 10-тина лв за смяна на двата лагера.

Потребителски аватар
killvanrea
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот killvanrea » Нед 20 ное 2011 12:23

мерси колеги. искам само да попитам за някакъв магазин от където да си набавя SKF , защото съм от малък град и евентуално ще се поръчват онлайн, а днес ще ходя да проверя майстора с каква преса разполага. :beer

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 20 ное 2011 14:30

Аз съм за SNR. От доста време слагам само от тях и нямам забележки. А за избягване на реглаж, свалям целият макферсон, като на Опел. Малко по - неудобно за работа, но спестявам на редовните си клиенти ходене на стенд и разходи.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Нед 20 ное 2011 23:18

И аз да вметна опит. Работих в магазин за авточасти. За да няма реклама ще кажа само, че е от големите. Имам 2 коли: голф 3 и опел корса Б. Фаг-а не е това което беше преди години. Мине ли 10-15к км и започва да пее или др. мизерии. Разбира се, от фаг до фаг има разлика: с отстъпката за мен от магазина в който работих, заден лагер за гошо трети е 15лв. Добре. Отивам в магазина на фаг тук в СТЗ и същия лагер 63лв scare Отварям вътре кутийката, отварям моя фаг... всичко едно към едно ама явно моя е от "внос на едро за Булгаристан". :? И сигурно пак след 10-15к км ще дам 15лв за бройка. :roll: Че към автора, колега, вземи си всичко различно от ФАГ! Лично мнение! :beer

Потребителски аватар
zfa159
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 20 ное 2011 23:25

Мда ,то и аз усетих нещо такова с ФАГ-овете.Даже в последно време си пеят още при монтажа.Слабо,ама си пее едно такова лекичко.Моите ги чакам да се скапят,за да ги сменя,ама не искат...вече маса км ги карам,издават едно и също тихичко виене,което не се променя.
Иначе вече използвам SKF и SNR,защото не са толкова ментеливи и стават.Заден лагер за Г 3 SKF цена клиент е 32лв,като идва к-т с всичко (без нова гайка за шенкела и шайбат под нея,каквито няма и в другите комплекти) и вътре и двата лагера са Koyo.Монтирах доста вече и отзвите са позитивни.Преден не съм гледал каква цена е,но вероятно е колкото другите - 50-тина лв.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”