Мнение за ласса, кумху или дебика?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 12 сеп 2006 22:32

карах и продадох рендето с Ласата - мн съм доволен :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 12 сеп 2006 22:40

Мисля че за 90лв по добрия избор е ТОЙО.Иначе аз си взех летни БФ ГООДРИЧ за 102лв. едната 185/65 Р14.Просто друг клас гума е е на добра цена.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 13 сеп 2006 6:28

от гореизброените марки, според мен дебица (winter frigo I). ласата е прекалено твърда за зимна, от кумхото нямам никакви впечатления.

Потребителски аватар
mimo4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimo4o » Сря 13 сеп 2006 7:14

Аз карах с Корморан SnowPro миналата зима и съм доволен. Преди карах и с Ласа и от нея нямам оплаквания. Другите не съм ги използвал.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 13 сеп 2006 7:59

Иска ми се по мека гума за снега , като паркирам често търкам тротоарите, кво да избера :roll:

Потребителски аватар
zdr_spasov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdr_spasov » Сря 13 сеп 2006 8:01

Две зими изкрах с Ласа. Нямам никакви оплаквания.
Преди това бях със зимни Барум - чешки. Също без проблеми с тях.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Сря 13 сеп 2006 10:32

От няколко зими карам с ласа и впечатленията ми за тази гума са следните:плюсове:добро сцепление на сняг ; издръжлив протектор,дори при каране повече на сух път/зима в Бургас-от време на време сняг/ ;умерена цена.
минуси:лошо сцепление на мокра настилка ; слаба странична устойчивост в завой ; удължен спирачен път на сух път ; доста шумни.
Честно казано не бих си купил втори път зимна ласа,нито пък лятна и от тях имам впечатления на друга кола която съм имал преди и за летните единственото им предимство е че носят много километри и са евтини.От изброените от теб марки ако трябваше аз да избирам бих си купил Kumho-все пак е доста по-реномиран производител и правят не лоши гуми,примерно лятната им гума Екста е доста добра,не вярвам и зимната им да е лоша и май са едно от добрите предложения като съотношение цена качество или казано с други думи сравнително маркова гума на разумна цена.За дебицата нищо не мога да кажа защото нямам преки впечатления,но съм леко предубеден за качествата им уж там по лиценз на гоодияр в полша ама де да знам.Все пак лично съм се убедил,че повечето пари дадени за по-скъпа гума от реномиран производител си заслужават до последния лев.Просто добрата маркова гума няма нищо общо като поведение с разните евтинджоси дето се продават от какви ли не производители и по лицензи уж ала- бала,просто е с класи над тях и това е доста осезаемо по поведението на автомобила .

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 13 сеп 2006 11:40

от 4 години карам само със зимни Дебика Фриго, активен скиор съм, зиме катеря баири всякакви, а никога не съм слагал вериги. Като гледам и другите колеги са доволни от другите модели, така че каквото и да вземеш, все ще те вози

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Сря 13 сеп 2006 14:07

от дебица зимни съм много доволен.

BAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BAN » Сря 13 сеп 2006 18:18

1 глас за Дебица! :да:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 13 сеп 2006 18:22

ако искаш хубави и надежни гуми не взимай DEBICA! ако залагаш на евтини,е друг въпрос....

Потребителски аватар
neocom
Автомобил: B9
Двигател:

Мнениеот neocom » Сря 13 сеп 2006 19:37

Аз карам от доста време с Ласа и съм доволен. Миналата зима сложих нови SNOWAYS II и съм очарован от гумите. Постоянно съм в Банско или Пампорово зимата и знам какво е сняг. Сабанджито се държи отлично, а за лед, още няма измислена гума без шипове. Летните също са ми от тази марка но са модел IMPETUS SPORT. Също съм доволен, вече са на 30 000 и са в отлично здраве, а преди тях разпорих 3 Континентала. Ласата е идеална за нашите пътища, просто е уникално здрава. Аз съм за Ласата, другите са като целофан отстрани.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 14 сеп 2006 7:30

Сервизите ме объркаха тотално :предавам се
Този който продава само Дебика(Моя размер93лв.) каза че Ласата имали вътрешен ръб който давал мнооого дефекти; Този който предлага Ласса каза че шарката на Дебика не е добра и не е по-мека, а Гиславед щом стъпи на гол асвалт почва да се изтърква като с шкурка :horror:
Много ви благодаря -особенно на момчета като neocom, vwgt,vladtod,vw16v които аргументират своето мнение:да:

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Чет 14 сеп 2006 22:43

Хайде на зима ще пробваме и гумите. Гарантирам, че ще търсиш Гиславеда после. Като ги сложа ще те викна да видиш колко са изтъркани. С тоя темп към 2018 ще свършат. :twisted:

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пет 15 сеп 2006 7:29

Братото бачкаше в склад за гуми и мнението му за Дебика специално е, че "няма нищо общо с Дебиката от преди 3-4 години, сегашните дават много дефекти по страничните бордове- късат се, тотално са снижили качеството". След тези му думи много се разколебах, въпреки, че и аз имам прекрасни впечатления от Дебика Фриго, сега се чудя за Гиславед или Малоя. Колега, ще кажеш ли колко ти искаха за Гиславед- а(доколкото помня 175/70/14 ти трябва размер, точно какъвто и на мен :)).

ЕДИТ: Кордобата на баща ми дойде с Гиславед от Швейцария, смятам, че това говори достатъчно :twisted:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”