Проблем с комшия който твърди че спирам на неговото място.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
sando_jilata
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с комшия който твърди че спирам на неговото място.

Мнениеот sando_jilata » Нед 20 ное 2011 19:59

pakumba написа:
sando_jilata написа:Колега и аз имамх същият проблем,че му спирам на местото та... първо си говорехме и то много пъти,после започна да ме заплашва,като и аз не се давам лесно,после ме удари и това му беше грешката....бихме се :mrgreen: .Мина се малко време и ми удари колата и после пак бой и решението е едно АЗ СИ ПРЕМЕСТИХ КОЛАТА,НО след време викнах приятели на по чашка и на следващата сутрин си намери колата на трупчета без огледала със счупени дръжки а колата е пасат Б3.Пробвах с полиция ,но се намираме във Враца я тя тук не помага само гледа.

само едно ще те питам, по този въпрос уведомена ли е полицията и какво направи/не направи? Или не е уведомена, ама и само гледала :D, ама честно? Да не си помисли някой, че съм кука или ги защитавам, просто ако искаме да вървим към по-добро, това е начина. Иначе ей така, скоро ти ще си намериш колата на трупчета и купона няма край

Веднага ти давам ЧЕСТЕН ОТГОВОР:
след няколко спора и заплахи пред блока ми се обдах на полицията,след 10 мин. пристигна една патрулка с 2-ма полицай,със много зор от прекъсване на комшията ми обяснихза какво става на въпрос.Полицаите искаха за комшията ми документ,че е платил и плаща въпросното място,той не и даде защото НЯМА,на им казва,че от 20години си спира тук и няма некъв си "ПИКОЧ"(това са му точните думи)да ми спира на мястото.Полицайте отговориха със висок тон "АБЕ ЗА КВО НИ ВИКАТЕ НАС ИМАМЕ СИ ДРУГА РАБОТА.....ОПРАВАИТЕ СЕ!!!!
2007Г.ТЪКМО БЯХ ВЗЕЛ КНИЖКА

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 20 ное 2011 20:13

sando_jilata написа:
pakumba написа:
sando_jilata написа:Колега и аз имамх същият проблем,че му спирам на местото та... първо си говорехме и то много пъти,после започна да ме заплашва,като и аз не се давам лесно,после ме удари и това му беше грешката....бихме се :mrgreen: .Мина се малко време и ми удари колата и после пак бой и решението е едно АЗ СИ ПРЕМЕСТИХ КОЛАТА,НО след време викнах приятели на по чашка и на следващата сутрин си намери колата на трупчета без огледала със счупени дръжки а колата е пасат Б3.Пробвах с полиция ,но се намираме във Враца я тя тук не помага само гледа.

само едно ще те питам, по този въпрос уведомена ли е полицията и какво направи/не направи? Или не е уведомена, ама и само гледала :D, ама честно? Да не си помисли някой, че съм кука или ги защитавам, просто ако искаме да вървим към по-добро, това е начина. Иначе ей така, скоро ти ще си намериш колата на трупчета и купона няма край

след няколко спора и заплахи пред блока ми се обдах на полицията,след 10 мин. пристигна една патрулка с 2-ма полицай,със много зор от прекъсване на комшията ми обяснихза какво става на въпрос.Полицаите искаха за комшията ми документ,че е платил и плаща въпросното място,той не и даде защото НЯМА,на им казва,че от 20години си спира тук и няма некъв си "ПИКОЧ"(това са му точните думи)да ми спира на мястото.Полицайте отговориха със висок тон "АБЕ ЗА КВО НИ ВИКАТЕ НАС ИМАМЕ СИ ДРУГА РАБОТА.....ОПРАВАИТЕ СЕ!!!!

значи правиш следното- ти жалба реално не си внесъл, само сигнал. На другия ден подаваш жалба с вход номер, а срещу хубавците директно с имена говориш с шефа им. Споменаваш, че си на кантар дали да подадеш жалба директно в прокуратурата, споменаваш, че адвоката ти те е посъветвал да направиш точно така.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 20 ное 2011 21:21

Същото нещо преди седмица. Нови сме в квартирата, а долу има място бол. Но този ден точно нямаше и аз си харесах единственото свободно и спрях. Излезе един брадат чичко и ми обясни, че тука спира бус (пикапчето на сина му) и ме насочи да спра пред гаражите, защото ги познавал и нямало да има проблем. Казах му, че щом ги познава, а аз не .. то тогава нека човека да си спре там. Той продължи да се обяснява, че не може да спирам там, защото сина му спирал там всеки ден. Казах му, че няма проблеми и на сутринта ще си преместя колата, когато съседите отидат на работа. На сутринта ми беше спукана едната гума. Колата ми е точно под балкона и за жалост не съм чул нищо. Е ако го бях чул тогава щеше да е най-големия цирк. Следващия път с личния си автомобил отново ще спра там и ще оставя бележка със следното на нея:

"Ако дори по случайност гумата ми е спаднала на сутринта ще нарежа на целия блок гумите! Така, че ако ми видите спаднала гумата по-добре я напомпете"

Никаква жалба няма да помогне срещу тоя дърт комунистически дебил и мисля, че ще си играем на котка и мишка. Просто първата вечер няма да спя, но ще го изчакаля като на стендбай ще ми е 166 и ще има голяма изненада, защото караулката е на близко ;) Мисля, че ще се наиграе грубо, а и ще го накарам и един комплект гуми да ми купи. С малко повече заигравка ще успея да го набарам точно, когато върши работата. Ако не успея.. аз си знам колко голям мизерник мога да бъда.

Потребителски аватар
sando_jilata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sando_jilata » Нед 20 ное 2011 21:37

pakumba написа:
sando_jilata написа:
pakumba написа:

значи правиш следното- ти жалба реално не си внесъл, само сигнал. На другия ден подаваш жалба с вход номер, а срещу хубавците директно с имена говориш с шефа им. Споменаваш, че си на кантар дали да подадеш жалба директно в прокуратурата, споменаваш, че адвоката ти те е посъветвал да направиш точно така.

Колега благодаря ти за съвета,но тава беше преди много време далечната 2007г.Ако пак имам такъв случай ще се възползвам от съвета ти.Дано и на другия колега да му е от полза.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Нед 20 ное 2011 22:01

Колеги,всяка вечер псувам като няма място пред блока ми!И то не защото някой е спрял на точно определено място,а на това,че се появяват някакви пришълци от съседни блокове и спират нагло на първа линия,където жителите на целия блок спират от 20 години...
Наскоро оставихме бележка на един на чистачките да не спира там.В крайна сметка паркинга е пред нашия блок и принадлежи на живущите към него!Отделно псувам и комшиите,щото имат поне по две коли и са сещате,че тия дето сме с една няма къде да спрем и все се налага да паркирам зад някой и се кръста като се събудя някой да не ме е ожулил :banghead: 3то са пълни идиоти-паркират като араби в пустиня и разказват играта на целия ред...
Примерно тая сутрин тичах по чехли да места колата,щото въпросния джигит със сапунерката е излезнал...Като живееш в даден блок да си спират пред него,а не пред нашия,щото имали недружелюбни съседи и драскали колите...

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 20 ное 2011 22:09

Благовест написа:...В крайна сметка паркинга е пред нашия блок и принадлежи на живущите към него!...

Ето от тази грешка идват всичките обърквания после.Паркинга е общинска земя и принадлежи на общината-съответно всеки може да паркира там и единственият който може да му прави забележка/иска пари и т.н. е общината.
Когато искаш да имаш собствен апартамент го купуваш/наемаш и съответно го ползваш само ти,защо когато искаш същото от място за паркиране не го закупиш/наемеш???

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 20 ное 2011 22:13

Благовест написа:Колеги,всяка вечер псувам като няма място пред блока ми!И то не защото някой е спрял на точно определено място,а на това,че се появяват някакви пришълци от съседни блокове и спират нагло на първа линия,където жителите на целия блок спират от 20 години...
Наскоро оставихме бележка на един на чистачките да не спира там.В крайна сметка паркинга е пред нашия блок и принадлежи на живущите към него!Отделно псувам и комшиите,щото имат поне по две коли и са сещате,че тия дето сме с една няма къде да спрем и все се налага да паркирам зад някой и се кръста като се събудя някой да не ме е ожулил :banghead: 3то са пълни идиоти-паркират като араби в пустиня и разказват играта на целия ред...
Примерно тая сутрин тичах по чехли да места колата,щото въпросния джигит със сапунерката е излезнал...Като живееш в даден блок да си спират пред него,а не пред нашия,щото имали недружелюбни съседи и драскали колите...

браво бе. Плащал ли си паркомястото? Ако си, ще имаш от онези малките бариерки. И на гости ли не мога да дойда? Те сигурно тези от съседните блокове спират нарочно да те дразнят.... бахти наглеците, вие от 20 год спирате там
Проблема е, че много народ е като теб. Като дойдеш на Сф :mrgreen: и спреш пред някой блок и идеш да си свършиш работата, да си намериш колата надрана. Като идеш на море, да се върнеш с 4 нови гуми, там хората спират от 20 години

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 20 ное 2011 22:20

Закостеняло к****о мислене. Спирали там от 20 години :Mr Green Fun Щом е общинско мястото копче не можеш каза на някой, който е спрял пред "блока ви"(който всъщност също не е ваш) :wink:

Потребителски аватар
Благовест
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Нед 20 ное 2011 22:28

хаха колега,сигурно имаш стикер на клуба :Mr Green Fun Няма от кво да се притесняваш,ако ми дойдеш на гости :mrgreen: В кръга на шегата разбира се :Д
Искам само да уточня,че никога не съм посягал над чужда собсвеност като пукане на гуми и тн...
А и тук говоря не да дойдеш да си свършиш работа за час,два и повече...Говоря за коли,които пренощуват,че дори стоят с дни...

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 20 ное 2011 22:37

Истината е,че ако искаш да живееш като бял човек ще си купиш къща с двор!А дотогава ще се примиряваш и така... С други думи могат да го ду**т ! Докато живееш в кутийка-който превари печели!!! :beer

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Нед 20 ное 2011 22:38

Не мога да разбера как може все още да има хора с такъв начин на мислене...
В нашия квартал, всяка зима хората от другия блок спират на "нашия" паркинг. Тъй като входа/изхода на техния е по един стръмен баир, който винаги замръзва и са малко колите, които могат да го изкачат. Поради тази причнина, да си намериш място на паркинга е много трудно и се обикаля доста. Но пък за сметка на това никога не е имало разправии, караници, боища и т.н.
Докато въпросния Ганьо не покаже документ за собственост, може да си ходи на някъде с претенциите...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 20 ное 2011 22:47

Благовест написа:Колеги,всяка вечер псувам като няма място пред блока ми!И то не защото някой е спрял на точно определено място,а на това,че се появяват някакви пришълци от съседни блокове и спират нагло на първа линия,където жителите на целия блок спират от 20 години...

Ето заради такива като тебе после има нарязани гуми :) Евала за начина на мислене .. хубаво е да се ограмотите малко

Потребителски аватар
plam3n4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plam3n4o » Нед 20 ное 2011 22:49

ktamen написа:Ситуацията ти е доста деликатна. Най-добре опитай да се разбереш с добро. Ако не става си преценяй сам според това какво би имало ефект върху комшията. Варианта с жалба не е за пренебрегване, вероятността да се вразуми, ако го привикат е доста голяма. Грубите методи (бой или трошене на коли) ще доведат до ответна реакция и в крайна сметка и двамата може да се окажете със счупени коли и глави. Той заплашвал ли е нещо теб или колата ти.
Иначе не знам за какво място спорите, но ако е пред блока той трябва да е инвалид и да има специален знак, че мястото е за инвалиди и дори и тогава и други инвалиди имат право да спират там. Предпалагам, че мястото е "негово" само защото той така си е решил и си в правото си и ти да спираш там.

Заплашвал-не и не мисля че ще го направи, инвалид-като гледам не е, няма и лепенка че е или пък някаква маркировка че си е платил паркомястото. Той и още един комшия са си решили че трябва да спират там. Ситуацията е следната: преди години са си направили от железни тръби асма,пъркира се между тези железни тръби
http://www.4shared.com/photo/ueqZFlHP/DSC00138.html

Потребителски аватар
feikot
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 20 ное 2011 22:50

Тепърва ще се появяват такива проблеми,тепърва ще се налага да се паркира с побутване на предната и задната кола,тепърва ще се плаща и пр. и пр. Само,че тука винаги е най-пъстро и винаги ще има проблеми.За врачанина,мога да го поздравя само за искреността и да му се изкефя като му кажа,че в северозапада е нормално действие,размяната на кютек.

Същите проблеми,навярно имат почти всички,които живеят в масовия жилфонд.Аз си реших проблема,като 2-3 пъти ги закачам за пасата отзаде и ги места с по 20на метра и гледаш как пред всички други гаражи има коли,а моя чииист..Та така,решил съм да събера пари за бариера до блока,защото има магазин за строителни материали до нас и е пълна лудница и всеки спира където си иска,та чак не мога да мина зад блока да се прибера вкъщи :beat_butt2 и там ги отместих няколко пъти,ама е крайно време за по-крути мерки.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Нед 20 ное 2011 22:56

Пред нас е така че всеки спира пред който вход реши и няма проблем.
Преди време по възрастни съседи се опитваха да въвеждат възгледи за паркоместа ама бързо се отказаха.
Няма ли платен абонамент и обозначен че да го познаеш,спираш дето ти е удобно.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”