На колко км е нова кола от магазина?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Re: На колко км е нова кола от магазина?

Мнениеот STEYN » Чет 10 ное 2011 12:44

ZanderBG написа:
BigTo написа:Всяка нова кола за Европейския пазар е минала минимум през 2 склада,а тези за Българския пазар поне през 3. Всеки един такъв склад е с огромна площ, където автомобилите се разхождат и подреждат, поседяват и после тръгват отново по европейските пътища към дилърите. Отделно автомобилите, които не са произведени в Европа минават през кораби, пристанища, складове, дилъри и чак тогава до крайния клиент...

Абсолютно вярно! А имайте предвид и че корабите-автовози са с по няколко етажа т.е. спокойно колата може да е на 20-30км без да е карана от БГ дилър... А може да е стояла с месеци и години при някой дилър... и пак е "нова"!

ПС: От доста време чисто новите коли у нас не минават през КАТ, а се регистрират само по документи...

А които работим на такива кораби можем и да ти го потвърдим mhihi През 6-те месеца на последния ми рейс карахме само нови коли и нови машини. Новите коли въртят километраж по палубите на кораба и по пристанищата. Всички сте виждали наредени коли по пристанищата и знаете колко са огромни. Когато трябва да превозим да кажем една партида от 300 нови Нисан Джук, а те се намират на другия край на пристанището - елате да видите как се карат тия коли в италиански, френски и испански пристанища и то все големи - доста газ се дава по правите участъци, а по палубите често се опъват и ръчни. Случвало се е да превозваме и една и съща партида по два пъти - тоест двоен километраж навъртат. Но има и друго - специално по пристанищата се бърза - кораби чакат и работата трябва да се свърши за 5-6 часа + нареждането по палубите и айде аут.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 10 ное 2011 23:43

hooligan_sk написа:По закон нов автомобил е такъв с пробег до 6000км :да:

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пет 11 ное 2011 11:46

kristianatanasov написа:
hooligan_sk написа:По закон нов автомобил е такъв с пробег до 6000км :да:

Това е съгласно Закона за ДДС, който третира правото на данъчен кредит за нов автомобил. И съгласно него ,нов е до 6000 км или по спомен до 1 година.

Последна промяна от BigTo на Пет 11 ное 2011 14:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 11 ное 2011 11:53

Форд Фокус 2008ма закупен 9км по табло :) Свалиха го от автовоза и на 100 метра по-нататък бутна 10.Нормално е да не е на 0км дна кола :talk:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 21 ное 2011 10:58

Октавия, в процес на издаване е. В шоурума е за сега на 12км. Някой може ли да ми каже дали когато лизинга е на Шкода(ауто бохемия) ще карат колата до КАТ или на място ще й сложат номера?

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 21 ное 2011 17:32

До КАТ ще ходи...Поне в СТЗ всички ходят там.(Форд и Митсубиши съм сигурен)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 21 ное 2011 19:44

mupk0 написа:До КАТ ще ходи...Поне в СТЗ всички ходят там.(Форд и Митсубиши съм сигурен)

Новите коли от официалните дилъри не ги ли регистрираха по документи, без ходене в КАТ?!

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 21 ное 2011 20:56

Еми при нас ги водят.Документите се носят,но пломбите ги слагат там.Не знам каква е логиката.Не минават канал,но стоят там...гледаха и номерата на нашата като цяло и така.Но при нас беше платена кеш.А един авер държи Митсубиши магазина в града,и лизинговите си ги карат пак до КАТ.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Вто 22 ное 2011 9:23

mupk0 написа:Еми при нас ги водят.Документите се носят,но пломбите ги слагат там.Не знам каква е логиката.Не минават канал,но стоят там...гледаха и номерата на нашата като цяло и така.Но при нас беше платена кеш.А един авер държи Митсубиши магазина в града,и лизинговите си ги карат пак до КАТ.

В СФ можеби не е така, защото като ходих за последно в КАТ имаше разни агенти на лизингодатели които минаваха с документите на по 10-15 коли. Това по един човек на 10-15 коли, надали са ги докарвали. Но ще си проличи по километража :да:

didkobandidko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkobandidko » Вто 22 ное 2011 9:56

Хайде и аз да се включа.
Относно на колко километра е новата кола от магазина,досега не ми се е случвало да идва на 0км. и ако на някой се случвало да си купи такава, то със сигурност е въртяно назад. Имало случаи да е на 4-5км., имало е случаи и на 14-15, а и повече.
Относно ходенето до КАТ, колите се регистрират само по документи, номерата и пломбите се монтират в дилърството, поне така е при нас!

Потребителски аватар
Tatrata
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: ABF

Мнениеот Tatrata » Чет 24 ное 2011 14:33

2006-та година семейството ни се сдоби със Шкода Октавия, която аз лично изкарах от магазина и беше на 12 км. На времето бащата Жигулата, като я е взимал е била на 45км.

Потребителски аватар
Лукавия
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Лукавия » Чет 08 дек 2011 22:33

bnick написа:За VW съм гледал филм по дискавъри. Избираш си колата и ти я сваля една платформа, колата е на 0 км. Магазина е един на 10-тина етажа, кръгъл и в центъра е подемника с който се сваля колата. Шефа там обясняваше колко е важно да си вземеш колата на абсолютна 0.
Когато избирах моята, ме пуснаха в Порше отзад на паркинга. Дилъра ми обясни че мога да я запаля, та я припукахме и си беше на 0 км

Да не си гледал дневния километраж?
Обикновенно са на 7 до 12км като ги свалят от автовоза. После колите докато са на склад се мият редовно,т.е. всяка седмица се пали и се прави обиколка на паркинга през мивката и обратно. Иначе поне при VW километражите не се връщат, докато са в транспортен режим си отчитат километри. Честно казано ако дам толкова пари за нова кола, предпочитам някой да се е уверил, че ми дава здрава изчистена от бъгове кола на 7км отколкото да я взема на 0 и след 2-3км да ми светне някаква лампа на таблото :banghead:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 09 дек 2011 9:42

Ljubon написа:
mupk0 написа:До КАТ ще ходи...Поне в СТЗ всички ходят там.(Форд и Митсубиши съм сигурен)

Новите коли от официалните дилъри не ги ли регистрираха по документи, без ходене в КАТ?!

Мда, не е ходила в КАТ, на място е сложен номера!

b0bituy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b0bituy » Пет 09 дек 2011 23:45

Един познат работише в автосалон на ауди и за да им доставят коли откачаха километражите и 400 километра си ги караха докато ги доставят до автосалона. Също така имаше много случай на блъснати такива коли и клиента го лъжеха, че колата още не е в България а тя е в сервиз да я оправят. :D

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 10 дек 2011 15:31

b0bituy написа:Един познат работише в автосалон на ауди и за да им доставят коли откачаха километражите и 400 километра си ги караха докато ги доставят до автосалона. Също така имаше много случай на блъснати такива коли и клиента го лъжеха, че колата още не е в България а тя е в сервиз да я оправят. :D

Жилата на километражите ли са откачали на тия Ауди-та mhihi и кой са тези луди да карат нова кола за продаване на самоход а не на автовоз,това ще да е бил някой много странен дилър на марката :screwy

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”