Надявам се някои да може да помогне.Купих си golf 4 1.9 tdi p.d.116к.с.Проблема е че когато си иска колата поема и върви мн прилично а когато си поиска и подавам газ и тя набира като чис дизел и няма никакъв ряз.закачах го на комп не знам каква е програмата не показва никъква грешка или проблем всичко е ок.интересното е че ми го правеше напримерно като мина 600км и забие не е постоянно,като забие гаса двигателя не се оправя пак си е така а понякога подам газ за да набере забие за секунди задаржа газта и тя драпне и се опражи жращам газта и отново подавам тя пак забива като задаржа малко и пак драпне,няма значение на коя предавка съм.гледаха геометриата на турбото казаха 4е там някакво си клапане се движи,вакум марку4ите изглеждат здрави и вакум клапаните са здрави.А интересното ми е че казаха ми че всички помпа дюза имат помпи в резервоара а моита няма.
Мерси предварително на този които може да ми помогне

golf 4 1.9tdi pd проблем с забиване
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: golf 4 1.9tdi pd проблем с забиване
Ако актуатора на променливата геометрия и самат тя се движат свободно, проблема трябва да е в клапан Н75. Ако приемем че проблема е в управлението на турбината 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Има един датчик който мери въздуха не го знам как се казва но като се прецака симптомите са същите Не мога да ти кажа къде точно се намира при теб защото аз съм с Пасат Някой с Голф да помага
- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
този датчик е дебитомера и се намира след въздушния филтър и ако се прецака или зацапа колата влиза в авариен режим и не може да набере повече от 80 и ги набира много бавно. Ако се е зацапал като го изчистиш ще тръгне, ако ли не тогава е клапана които казваш при вакумите е прецакан и трябва да го смениш. Имаше една тема на един колега дето го беше разглобил този клапан и почистил и колата му се е оправила, че цената му е 140 лв. Темата мисля, че беше в раздела "Направи си сам"
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Не говоря за дебитомера Има още един датчик
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
vankata__098 написа:този датчик е дебитомера и се намира след въздушния филтър и ако се прецака или зацапа колата влиза в авариен режим и не може да набере повече от 80 и ги набира много бавно.
И да се зацапа и да се прецака и ако ще и кабела да му дръпнеш , няма да влезе в авариен режим , просто няма вървеж и толкоз .
Иначе по-темата , колега проблема ти ,както го описваш е до болка познат тук . Пословичното "Забиване" .
Възможните причини са няколко ,но не са много и трудно отстраними . Аз залагам 95% на запек в търбината

Върни се в “Дизелови агрегати”