golf 4 1.9tdi pd проблем с забиване

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
pi4one_86
Автомобил:
Двигател:

golf 4 1.9tdi pd проблем с забиване

Мнениеот pi4one_86 » Пет 25 ное 2011 15:09

Надявам се някои да може да помогне.Купих си golf 4 1.9 tdi p.d.116к.с.Проблема е че когато си иска колата поема и върви мн прилично а когато си поиска и подавам газ и тя набира като чис дизел и няма никакъв ряз.закачах го на комп не знам каква е програмата не показва никъква грешка или проблем всичко е ок.интересното е че ми го правеше напримерно като мина 600км и забие не е постоянно,като забие гаса двигателя не се оправя пак си е така а понякога подам газ за да набере забие за секунди задаржа газта и тя драпне и се опражи жращам газта и отново подавам тя пак забива като задаржа малко и пак драпне,няма значение на коя предавка съм.гледаха геометриата на турбото казаха 4е там някакво си клапане се движи,вакум марку4ите изглеждат здрави и вакум клапаните са здрави.А интересното ми е че казаха ми че всички помпа дюза имат помпи в резервоара а моита няма.
Мерси предварително на този които може да ми помогне

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: golf 4 1.9tdi pd проблем с забиване

Мнениеот hooligan_sk » Пет 25 ное 2011 18:10

Ако актуатора на променливата геометрия и самат тя се движат свободно, проблема трябва да е в клапан Н75. Ако приемем че проблема е в управлението на турбината :да:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 25 ное 2011 21:07

Има един датчик който мери въздуха не го знам как се казва но като се прецака симптомите са същите Не мога да ти кажа къде точно се намира при теб защото аз съм с Пасат Някой с Голф да помага

Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Мнениеот vankata__098 » Съб 26 ное 2011 22:46

този датчик е дебитомера и се намира след въздушния филтър и ако се прецака или зацапа колата влиза в авариен режим и не може да набере повече от 80 и ги набира много бавно. Ако се е зацапал като го изчистиш ще тръгне, ако ли не тогава е клапана които казваш при вакумите е прецакан и трябва да го смениш. Имаше една тема на един колега дето го беше разглобил този клапан и почистил и колата му се е оправила, че цената му е 140 лв. Темата мисля, че беше в раздела "Направи си сам"

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 26 ное 2011 22:49

Не говоря за дебитомера Има още един датчик

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Съб 26 ное 2011 22:58

vankata__098 написа:този датчик е дебитомера и се намира след въздушния филтър и ако се прецака или зацапа колата влиза в авариен режим и не може да набере повече от 80 и ги набира много бавно.

И да се зацапа и да се прецака и ако ще и кабела да му дръпнеш , няма да влезе в авариен режим , просто няма вървеж и толкоз .

Иначе по-темата , колега проблема ти ,както го описваш е до болка познат тук . Пословичното "Забиване" .

Възможните причини са няколко ,но не са много и трудно отстраними . Аз залагам 95% на запек в търбината :lol: , но ако наистина се движи свободно както казваш , ако не си сменял горивния филтър сега е момента

Върни се в “Дизелови агрегати”