DIABLO 666 написа:SirT а за потдръжката на 1.8 20 V Тurboto какво ще ми кажеш,защото чувам от тук оттам че е скъп за потдръжка.първото дето разбрах е че смяната на ремъка е 600 лв защото се сменяли 12 ролки.дали е така ще кажеш ти.а има ли голф 4 2.0 115 к.с 4Х4
де па ги преброиха 12 ролки?
утре или другата седмица ще сменям на 1.8Т ..
в момента сменят на 1.6 Golf-а и довечера ще ти кажа какво струва, ангренажен + ролки, водна помпа, въздушен филтър и на климата .. и масло .. маслото е 55лв Мотул 6100Synergy 10W40 - 4л. с отстъпките, които ми дават .. на 1.8Т маслото е 5л туба (събира 4.5) и е Motul 8100 X-Cess 5W40 - 95лв.
До момента съм сменял само консумативи и един комутатор, който беше изгорял единия канал и работеше на 3 цилиндъра., съединител, притискател и аксиален лагер смених, защото набутах 1ва със 110км/ч и пръснах съединителя та реших да сменя и останалите ..
Имам всичко правено по колата ако те интересува мога да го снимам и да ти го пратя да видиш кое колко пари е.. Пиша си ги като вземе някой колата ако е фен като мен да се радва, че е поддържана и да знае какво е сменяно и колко пари са похарчени, че като ми се цинцирят за 300лв надолу от цената да обясня, защо не искам да смъквам
М/у другото моята кола я взех от БулсАуто .. пак на Тодор Александров, те пазаруват от дилър на VW в Италия и имаха тогава две GTI-та 1.8T. Едното беше с 2000лв по-ефтино и беше в Италия, а другото (моето) беше на собственика на автокъщата, обслужено, регистрирано, с каско и реших, че питах един пич Веско, който работеше там да ми каже честно коя е по-хубава от двете, като няма да се пазаря за цената, хубава ли е колата я плащам без цигании .. и пичовете бяха честни с мен. Наистина колата беше перфектна .. фактури, всички ключове (само единия беше ползван, другите бяха в кесийка неразпечатани), каско платено, сервизна книжка .. резервната гума беше чисто нова, реални километри .. абе читава кола каквато търсех.
Така, че може да им припомниш, за на шефа им колата GTI-то дето го купил един пич, който работел в BMW .. дано се сетят. Аз лично останах много доволен от тях, документите ги оправиха без проблем, парите ги платих накрая като я прехвърлихме чак .. абе сериозни бяха с мен!