Ще дам само пример: 4 свещи работят 2г и една гори. Купуваш си същата марка със същия номер и новата е по-бърза. Това съм го пробвал
emo-gar написа:Колега,виждам че проблема стои от миналата зима.Писал съм в темата-това предположение за водата в цилиндъра.Като отваряхте главата имаше ли пробив някъде?Или само профилактика.
Оглеждал ли си добре захранващата шина на свещите,защото 4-та е най-близо до захр.кабел и евентуално при лош контакт към останалите-тя поема най-голям ток.Свещите са 11-волтови,предполага се че при подгрев се "срива" малко напрежението,в този смисъл..абе защо не премериш бордното напрежение при работещ мотор.Ако нещо регулатора се е шашнал и държи над 14,2+ волта...що пък да не...Мерил съм тока(общо на 4-те),първоначално "удря" към близо 80,после пада на около 35А.Свещите са "френски" bosh-комплект.
drago_tr написа:Колеги...кога палим колата....когато изгасне лампата на таблото или когато чуя релето че е изключило подгрева на свещите. При мен лампата угасва доста преди релето да щракне, приблизително при сегашните температури 3-4 сек.
SCALE написа:Ако се чака релето точно в момента на подаване на сместа свещите няма да греят а идеята е да се стопли сместа и първите няколко такта все още да топлят.
emo-gar написа:Аз съм глух малко,та стартирам като угасне ламБата.
А керамични свещи ползвам,ама на Нисан,нема такова кратко подгряване-секунда,две!Ама и цената си я бива!
fox_vt написа:emo-gar написа:Аз съм глух малко,та стартирам като угасне ламБата.
А керамични свещи ползвам,ама на Нисан,нема такова кратко подгряване-секунда,две!Ама и цената си я бива!
Да де ама явно нисана трябва да е със керамични щото и компа да е оптимизиран за тях,в смисъл такъв че няма компа как да разбере дали свеща е достигнала номиналната си температура за 3 или за 13 секунди.И в тоя ред на мисли ако сложа такива те ще загреят за време да речем 4 пъти по кратко от сегашните ми но компа ще ги държи включени за същото време като старите и язък за добрата идея.
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 57 госта