Колеги моля кажете ми от къде мога да закупя такъв тройник(този който е отпредната страна на главата на двигателя с датчика за температурата) , че вече сменям 4 пластмасови или каквито да са там.Благодаря предварително.
има ли изобщо такъв алуминиев , защото бях чел че колеги са си купували такива.Въпроса е от къде мога да купя такъм ако има?
алуминиев тройник за охладителната система на Г3 1.8 ABS
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
Re: алуминиев тройник за охладителната система на Г3 1.8 ABS
Не знам какво ги правиш или от къде ги взимаш тези тройници и толкова често ги сменяш.Преди 2-3 седмици сменях на баща ми на Пасата и взех от Ауто+ за 4-5лв.струваше на Topran не знам колко ще изкара но за сега няма проблем.За алуминиеви не знам дали има.
имах 2 голфа еднакви и на двата ги правих по 2 пъти.Протича и не спирам да доливам антифриз- и то концентрат.Може и аз да не съм ги слагал както трябва , но минавах с шкурка мястото на главата и слагах силикон.Просто четох че колеги са слагали такива та питам за такъв за сегашния голф , който и той сълзи от там.
- saffet
- Автомобил: VW LT 35 TDI GOLF III AAM
- Двигател:
Колеги,има ли гумено уплътнение между този тройник и блока на двигателя или се стяга със силикон? Имам същия проблем-теч на антифриз и постоянно доливам 

- toni_tv
- Автомобил: Passat B5 syncro
- Двигател: ADR
Има уплътнение - гумен пръстен.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Алуминиев няма да намериш за отпред.Монтират се алуминиеви на Passat B2 и Golf 2 ,които са с различни датчици от твоят (ти си с един общ с 4 извода) и няма да отчита вярно с другите (както и няма да работи добре,защото тези датчици си говорят с компютъра).
Алуминиев може да се сложи само отстрани на главата,където тръгва маркуча за парното.
Аз при мен,както и на много клиенти,съм слагал тройници с марката Vaico от Елит Кар.Моят 3 години вече не е мръднал.Проблемът е, че с течение на времето се измятат и започват да текат (при евтините,по-бързо).Така или иначе почистваш повърхността на главата с телена четка,обезмасляваш двете места,мажеш със силикон и монтираш.

Алуминиев може да се сложи само отстрани на главата,където тръгва маркуча за парното.
Аз при мен,както и на много клиенти,съм слагал тройници с марката Vaico от Елит Кар.Моят 3 години вече не е мръднал.Проблемът е, че с течение на времето се измятат и започват да текат (при евтините,по-бързо).Така или иначе почистваш повърхността на главата с телена четка,обезмасляваш двете места,мажеш със силикон и монтираш.

- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега какво правиш ти с 4 тройника??? моя оргиналния протече ,смених го с поредния китаец и протече откъм главата,свалих го и го намзах обилно с силикон и го стегнах след 2-3 часа налях антрифриза и от тогава (преди 2г.) не е мръднал.
- zfa159
- Контакти:
Супа прави,супа
.Зависи какви слага,има читави китайчета,има и такива,дето са криви от завода още,като се загрее от антифриза,става на геврек и изтича всичко,с каквото и да го лепиш...При Топран и Febi е малко въпрос на шанс. Може да е тотален боклук, може и да е вечен...ситуацията е малко 6 от 49

- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Май май ги пренатяга
То там не трябва сила. Трябва да се пипа нежно

То там не трябва сила. Трябва да се пипа нежно

- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Оригиналния е 20 и няколко лева, защо изобщо се занимавате с боклуци... 

- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Aз сложих оригиснален преди 3 години и не е мръднал. Със силикон не съм го мазал
купувах ги "откъдето" , явно са били миндили.Благодаря ви много ще пробвам с оригинален и ще стягам по леко.А за бройката-явно съм късметлия.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Стягането не е от значение, отворите имат стоманени втулки.
Какъвто и да вземеш, около 3 години най- много карат. "Оригинален" е правен също на майната си...
Какъвто и да вземеш, около 3 години най- много карат. "Оригинален" е правен също на майната си...
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Зарежи тия 3г. купи оригинален т.е. от официален представител и да го доставят от централен склад германия пък ми разправяй после че ще протече за 3г.
- zfa159
- Контакти:
znainainai написа:Зарежи тия 3г. купи оригинален т.е. от официален представител и да го доставят от централен склад германия пък ми разправяй после че ще протече за 3г.
Ще,ще
Много неща идват от немско и не са каквито трябва да са или са били преди 10 години,защото се правят на майната си и те,както каза колегата.Един познт,който работи в Порше и той дори казва,че частите вече са "оригиналДъ"

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”