Взаимозаменяемост на предни стъкла Т3

Техническа и сервизна информация за бусовете от серия T3 - Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Взаимозаменяемост на предни стъкла Т3

Мнениеот levonik » Съб 26 ное 2011 20:19

Здравейте!
Дано не се получи тема клонинг. Лош ден- пострада предно стъкло. До винетката, диаметър 10 см., не личи много защото го крие перото на чистачката. Минах през моргата и намерих сносно за 80, но е от Т3 Транспортер. Еднакви ли с моето - Т3 Каравеле, 1,6Д, 1985 година? Преди години се наложи да купувам малкото стъкълце на предна лява и се оказа, че овала е различен. И до сега се мъча със силиконови уплътнения.
Не ме ругайте много за въпроса, но до кога мога да се правя на умник и да карам с пукнатото? То е отпред в дясно, под перото на чистачката, диаметър около 10 см. и до сега не е покрило стъклото изцяло.

Потребителски аватар
kadeta
Автомобил: MULTIVAN 1.9 D
Двигател: 1X 1992

Re: Взаимозаменяемост на предни стъкла Т3

Мнениеот kadeta » Съб 26 ное 2011 21:00

колега няма страшно каравеле и транспортер са със еднакви сандъци така, че и джамовете са еднакви.говорим за преден панорамен джам. :D

Потребителски аватар
p-sound
Автомобил: VW T3 Caravelle
Двигател: MV 1990

Мнениеот p-sound » Съб 26 ное 2011 21:09

kadeta написа:колега няма страшно каравеле и транспортер са със еднакви сандъци така, че и джамовете са еднакви.говорим за преден панорамен джам. :D

Странното е,че на Eddie75 буса е с 10см.по широк вътре от моя,но за прозорците незнам.
Най-добре е ако има някакви съмнения да вземеш ролетката и да мериш!
По принцип дават от 1980 данни за преден прозорец (1469 +/-5мм ширина) и (723+/-4мм височина)

Потребителски аватар
levonik

Мнениеот levonik » Съб 26 ное 2011 22:07

Дано! Веднага ли трябва да го сменям? А за меренето - непременно.Благодаря!

Потребителски аватар
levonik

Мнениеот levonik » Нед 27 ное 2011 16:42

Здравейте пак!
Утре купувам, но майстора ми ме убеждава че няма нужда да купувам силикон или нещо от този род за залепване. Като порових из форума колегите пишат за силикон. От друга страна, когато съм махал и сменял странични стъкла не е имало силикон- просто силата на гумата. Мога ли и сега да заложа на нейната сила и еластичност? То така си е по евтино и бързо :D

Потребителски аватар
p-sound

Мнениеот p-sound » Нед 27 ное 2011 16:58

Можеш евентуално да изтъркаш малко ръждичките,ако има такива и да ги запечаташ с грунд или нещо подобно.Силикон по принцип не се слага защото ако ти се наложи да го вадиш голям филм ще е!
Моите ги вадих всичките и няма проблем и без да съм слагал нищо-така че решението е твое.

Потребителски аватар
chato
R.I.P
Автомобил: VW bus T3
Двигател: 1.6D CS 1981

Мнениеот chato » Пон 28 ное 2011 10:26

Колегата 'p-sound' е прав,ако уплътненията са здрави няма нужда от силикон.Аз когато ре-иновирах моя при монтирането на стъклата не съм слагал силикон.
Един съвет,ако можеш вземи си и уплътнението заедно със стъклото.

Потребителски аватар
levonik

Мнениеот levonik » Пон 28 ное 2011 11:00

Голям , гаден гаф! И това стъкло е зачупено.Като го разгледахме, е започнала пукнатина под гумата. Има едно друго, но е надрано от раменете на чистачките изглежда. Дават го и евтино - 50 лева, но може ли с някаква паста да го пооправят специалисти поне малко. Сега е като матово.
Май ще се обикаля за търсене.
И една молба към колегите от Добрич- дайте моля телефон на големия магазин за части, който се намира почти зад ж.п гарата. С колата стигам покрай градината и математическата гимназия, оставям паспортното от дясно, отклонението за окръжна болница и карам почти до упор по булевард "3-ти март Той е склад за разкомплектовани в Германия автомобили. Дано сте разбрали за какво иде реч, че да звънна преди отиване.

Потребителски аватар
andibula
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andibula » Пон 28 ное 2011 16:08

Предполагам колега говориш за автоморга Арно Ратс
Тел.централа: 0700 15 255, вътр.4
Тел./Факс 058/602570
E-mail: info@avtochasti-online.bg
Можеш да провериш и в с.Врачанци.Там,като влизаш в селото в ляво има също голяма морга и последно преди месец имаше едно Т3 товарно бяло още неразглобено.
Дано намериш стъкло което те устройва. :да:

Потребителски аватар
p-sound

Мнениеот p-sound » Пон 28 ное 2011 19:35

Можеш да провериш и в с.Врачанци.Там,като влизаш в селото в ляво има също голяма морга и последно преди месец имаше едно Т3 товарно бяло още неразглобено.
Дано намериш стъкло което те устройва. :да:[/quote]

Бат Пепо-демек 'P-sound'-демек аз,си взех от него задната врата ама вече го няма там!
Май са го издали на вторични,ама може да са оставили това-онова.И между другото май стъклото му беше ОК.
Ето ти телефон да питаш-0889/10 20 30-Николай

Върни се в “T3”