Здравейте!
Дано не се получи тема клонинг. Лош ден- пострада предно стъкло. До винетката, диаметър 10 см., не личи много защото го крие перото на чистачката. Минах през моргата и намерих сносно за 80, но е от Т3 Транспортер. Еднакви ли с моето - Т3 Каравеле, 1,6Д, 1985 година? Преди години се наложи да купувам малкото стъкълце на предна лява и се оказа, че овала е различен. И до сега се мъча със силиконови уплътнения.
Не ме ругайте много за въпроса, но до кога мога да се правя на умник и да карам с пукнатото? То е отпред в дясно, под перото на чистачката, диаметър около 10 см. и до сега не е покрило стъклото изцяло.
Взаимозаменяемост на предни стъкла Т3
- kadeta
- Автомобил: MULTIVAN 1.9 D
- Двигател: 1X 1992
Re: Взаимозаменяемост на предни стъкла Т3
колега няма страшно каравеле и транспортер са със еднакви сандъци така, че и джамовете са еднакви.говорим за преден панорамен джам. 

- p-sound
- Автомобил: VW T3 Caravelle
- Двигател: MV 1990
kadeta написа:колега няма страшно каравеле и транспортер са със еднакви сандъци така, че и джамовете са еднакви.говорим за преден панорамен джам.
Странното е,че на Eddie75 буса е с 10см.по широк вътре от моя,но за прозорците незнам.
Най-добре е ако има някакви съмнения да вземеш ролетката и да мериш!
По принцип дават от 1980 данни за преден прозорец (1469 +/-5мм ширина) и (723+/-4мм височина)
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Дано! Веднага ли трябва да го сменям? А за меренето - непременно.Благодаря!
- levonik
Здравейте пак!
Утре купувам, но майстора ми ме убеждава че няма нужда да купувам силикон или нещо от този род за залепване. Като порових из форума колегите пишат за силикон. От друга страна, когато съм махал и сменял странични стъкла не е имало силикон- просто силата на гумата. Мога ли и сега да заложа на нейната сила и еластичност? То така си е по евтино и бързо
Утре купувам, но майстора ми ме убеждава че няма нужда да купувам силикон или нещо от този род за залепване. Като порових из форума колегите пишат за силикон. От друга страна, когато съм махал и сменял странични стъкла не е имало силикон- просто силата на гумата. Мога ли и сега да заложа на нейната сила и еластичност? То така си е по евтино и бързо

- p-sound
Можеш евентуално да изтъркаш малко ръждичките,ако има такива и да ги запечаташ с грунд или нещо подобно.Силикон по принцип не се слага защото ако ти се наложи да го вадиш голям филм ще е!
Моите ги вадих всичките и няма проблем и без да съм слагал нищо-така че решението е твое.
Моите ги вадих всичките и няма проблем и без да съм слагал нищо-така че решението е твое.
- chato
- R.I.P
- Автомобил: VW bus T3
- Двигател: 1.6D CS 1981
Колегата 'p-sound' е прав,ако уплътненията са здрави няма нужда от силикон.Аз когато ре-иновирах моя при монтирането на стъклата не съм слагал силикон.
Един съвет,ако можеш вземи си и уплътнението заедно със стъклото.
Един съвет,ако можеш вземи си и уплътнението заедно със стъклото.
- levonik
Голям , гаден гаф! И това стъкло е зачупено.Като го разгледахме, е започнала пукнатина под гумата. Има едно друго, но е надрано от раменете на чистачките изглежда. Дават го и евтино - 50 лева, но може ли с някаква паста да го пооправят специалисти поне малко. Сега е като матово.
Май ще се обикаля за търсене.
И една молба към колегите от Добрич- дайте моля телефон на големия магазин за части, който се намира почти зад ж.п гарата. С колата стигам покрай градината и математическата гимназия, оставям паспортното от дясно, отклонението за окръжна болница и карам почти до упор по булевард "3-ти март Той е склад за разкомплектовани в Германия автомобили. Дано сте разбрали за какво иде реч, че да звънна преди отиване.
Май ще се обикаля за търсене.
И една молба към колегите от Добрич- дайте моля телефон на големия магазин за части, който се намира почти зад ж.п гарата. С колата стигам покрай градината и математическата гимназия, оставям паспортното от дясно, отклонението за окръжна болница и карам почти до упор по булевард "3-ти март Той е склад за разкомплектовани в Германия автомобили. Дано сте разбрали за какво иде реч, че да звънна преди отиване.
- andibula
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам колега говориш за автоморга Арно Ратс
Тел.централа: 0700 15 255, вътр.4
Тел./Факс 058/602570
E-mail: info@avtochasti-online.bg
Можеш да провериш и в с.Врачанци.Там,като влизаш в селото в ляво има също голяма морга и последно преди месец имаше едно Т3 товарно бяло още неразглобено.
Дано намериш стъкло което те устройва.
Тел.централа: 0700 15 255, вътр.4
Тел./Факс 058/602570
E-mail: info@avtochasti-online.bg
Можеш да провериш и в с.Врачанци.Там,като влизаш в селото в ляво има също голяма морга и последно преди месец имаше едно Т3 товарно бяло още неразглобено.

- p-sound
[/quote]
Бат Пепо-демек 'P-sound'-демек аз,си взех от него задната врата ама вече го няма там!
Май са го издали на вторични,ама може да са оставили това-онова.И между другото май стъклото му беше ОК.
Ето ти телефон да питаш-0889/10 20 30-Николай

Бат Пепо-демек 'P-sound'-демек аз,си взех от него задната врата ама вече го няма там!
Май са го издали на вторични,ама може да са оставили това-онова.И между другото май стъклото му беше ОК.
Ето ти телефон да питаш-0889/10 20 30-Николай