Здравейте колеги, както някой от вас знаят имам едно бусче Т3 синхро, на което миналата година смених 1.6 ТД с АФН.Направих нов изпускателен колектор, натъманихме инсталацията, но турбото ми идва на нивото на картера и напоследък взе да ми писва.Проблема е, че маслото не може да се изтече в картера, защото е на същото ниво като турбото.Затова реших да сменя компа и инсталацията от 1Z, да си сложа оригиналния изпускателен колетор от 1.6 TD с турбо K-13, без променлива геометрия и да приключа с моторните ми дилеми.Понеже до сега не ми се е налагало да правя подобна модификация, ще съм благодарен ако някой сподели, какво ще ми трябва от 1Z и дали мога да си оставя сегашните разпръсквачи.Как стои въпроса с помпата, ще мога ли да ползвам сегашната или трябва да е и тя от 1Z? Ако станат нещата ще имам за продажба едно турбо на не повече от 20 000 км. след профилактичен ремонт в Унитех Варна, компютър и инсталация.Двигателя не ми се сменя, защото е тотално ревизиран и искам да го запазя.
viewtopic.php?f=66&t=178639&start=75
viewtopic.php?f=66&t=178639&start=105

Малко помощ да направим един AFN - 1Z
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Малко помощ да направим един AFN - 1Z
Може ли да покажеш снимка на тази турбина К13
... Не се сещам каква е ...моята е К14

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Сложи просто другото турбо и ходи при някой дето пише чипве да съобрази софтуера с възможностите на смененото турбо.
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
ventotdi написа:Може ли да покажеш снимка на тази турбина К13... Не се сещам каква е ...моята е К14
Същата като твоята, само дето няма водно охлаждане.
- PACH
- Bus Master
- Контакти:
brum написа:Сложи просто другото турбо и ходи при някой дето пише чипве да съобрази софтуера с възможностите на смененото турбо.
Утре ще се обадя на Брезел, да видим дали е възможно подобно нещо.
-
Възможно е.
- PACH
- Bus Master
- Контакти:
brum написа:Възможно е.
Дай повече инфо ако си го правил ?
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Незнам без смяна на компа дали е възможно. АФН управлява геометрията с вакум, а 1З управлява разтоварването с налягане.
-
Има ли пак Н75 клапан или се контролира механично само при 1Z? Ако има клапан - може, ако няма клапан - пак може
.
По принцип на компютър можеш да качиш всякакъв софтуер за същият компютър. Т.е. на 90кс със MSA15 можеш да им качиш софтуера от 110кс със MSA15 и да почне да управлява турбо с променлива геометрия. Не виждам защо да не е възможно и обратното. Пък било и то с някой екстри.

По принцип на компютър можеш да качиш всякакъв софтуер за същият компютър. Т.е. на 90кс със MSA15 можеш да им качиш софтуера от 110кс със MSA15 и да почне да управлява турбо с променлива геометрия. Не виждам защо да не е възможно и обратното. Пък било и то с някой екстри.
Върни се в “Дизелови агрегати”