проблем при голф 4 1,8Т бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ilian8989
Автомобил:
Двигател:

проблем при голф 4 1,8Т бензин

Мнениеот ilian8989 » Пон 28 ное 2011 9:17

Колеги имам такъв проблем, на голфа когато му подам пълна газ непредърпва така че да ме залепи за седалката , а когато допреш педала на газта с малко газ се изстрелва. Дайте съвет от какво може да е?

Потребителски аватар
baivan
Автомобил: Vento
Двигател: 1.8T

Re: проблем при голф 4 1,8Т бензин

Мнениеот baivan » Пон 28 ное 2011 14:21

Гайките на лостчето на гейта да си въртял? Боостметър имаш ли? Възможно е да е от ТПС - датчик за позицията на дроселовата клапа. Ако имаш VAG COM я закачи и виш има ли някакви грешки, ако не я закарай на диагностика.

Потребителски аватар
ilian.
Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
Двигател: AUM AHF

Мнениеот ilian. » Пон 28 ное 2011 20:05

Струва ми се ,че и при мен става такова нещо.Колкото и рязко да подавам газ ускорението е едно да не кажа ,че по- добро ускорение се получава при плавно натискане на газта.Може и аз да се заблуждавам.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 29 ное 2011 11:25

ilian. написа:Струва ми се ,че и при мен става такова нещо.Колкото и рязко да подавам газ ускорението е едно да не кажа ,че по- добро ускорение се получава при плавно натискане на газта.Може и аз да се заблуждавам.

Тоя финт е на всички коли с електроника.Компютъра отчита газта с някъв странен параметър наречен милисекунди.Предполагам че отчита и самото отклонение на педала на газта.Като гледаш канала на ВАГ се забелязва как като дадеш плавно газ дава голяма сойност и като залепиш за пода леко падат а от там и горивото.И на ТДИ-тата които съм имал(там даже е още по осезаемо) и сега на 1.8Т реално при по плавно подаване на газта колата върви повече отколкото като забия педала в ламарината :banghead: .Много съм се ровил по тая тема ,но стабилно обяснение не съм намерил scare

Потребителски аватар
kat007
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU

Мнениеот kat007 » Вто 29 ное 2011 14:54

Аз съм с 1.8Т AGU и нямам такъв проблем...не мисля че е нормално ...Смисъл такъв че AGU е с жило на дросела...и се различава с дросела който е с потенциометър ( електронен )!
При мен когато я натисна до доло направо лепи за седалката... че чак на приятелката ми и става лошо и почва да вика mhihi ....наистина според мен има нещо нередно :roll:

Потребителски аватар
ilian.
Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
Двигател: AUM AHF

Мнениеот ilian. » Вто 29 ное 2011 21:04

Днес видях че и на жена ми на ТДИ-то (AHF) е така :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”