проблем при голф 4 1,8Т бензин
-
ilian8989
- Автомобил:
- Двигател:
проблем при голф 4 1,8Т бензин
Колеги имам такъв проблем, на голфа когато му подам пълна газ непредърпва така че да ме залепи за седалката , а когато допреш педала на газта с малко газ се изстрелва. Дайте съвет от какво може да е?
- baivan
- Автомобил: Vento
- Двигател: 1.8T
Re: проблем при голф 4 1,8Т бензин
Гайките на лостчето на гейта да си въртял? Боостметър имаш ли? Възможно е да е от ТПС - датчик за позицията на дроселовата клапа. Ако имаш VAG COM я закачи и виш има ли някакви грешки, ако не я закарай на диагностика.
- ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
Струва ми се ,че и при мен става такова нещо.Колкото и рязко да подавам газ ускорението е едно да не кажа ,че по- добро ускорение се получава при плавно натискане на газта.Може и аз да се заблуждавам.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
ilian. написа:Струва ми се ,че и при мен става такова нещо.Колкото и рязко да подавам газ ускорението е едно да не кажа ,че по- добро ускорение се получава при плавно натискане на газта.Може и аз да се заблуждавам.
Тоя финт е на всички коли с електроника.Компютъра отчита газта с някъв странен параметър наречен милисекунди.Предполагам че отчита и самото отклонение на педала на газта.Като гледаш канала на ВАГ се забелязва как като дадеш плавно газ дава голяма сойност и като залепиш за пода леко падат а от там и горивото.И на ТДИ-тата които съм имал(там даже е още по осезаемо) и сега на 1.8Т реално при по плавно подаване на газта колата върви повече отколкото като забия педала в ламарината
.Много съм се ровил по тая тема ,но стабилно обяснение не съм намерил 
- kat007
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU
Аз съм с 1.8Т AGU и нямам такъв проблем...не мисля че е нормално ...Смисъл такъв че AGU е с жило на дросела...и се различава с дросела който е с потенциометър ( електронен )!
При мен когато я натисна до доло направо лепи за седалката... че чак на приятелката ми и става лошо и почва да вика
....наистина според мен има нещо нередно 
При мен когато я натисна до доло направо лепи за седалката... че чак на приятелката ми и става лошо и почва да вика
....наистина според мен има нещо нередно - ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
Днес видях че и на жена ми на ТДИ-то (AHF) е така 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”