Голф 4 или Поло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Re: Голф 4 или Поло

Мнениеот achodemo » Вто 29 ное 2011 9:32

agent_kowalski написа:@achodemo какво им е на четворките като се почне от по-скъпата и кекава ходова част,повече проблеми с тоци и компютри и се стигне до дащните течове на масло от където се сетиш(най-вече при 1.4) и даващите фира скоростни кутии.иначе количката е хубава,но няма как да е по-евтина за поддръжка.
@kiik всичките неща на vw са еднакви.в смисъл фабиата е същото л*йно като полото и ибизата.първо реши каква кола искаш.основните разлики между поло(фабиа,ибиза) и голф са ужасната возия и теснотия вътре.ако това не те притеснява хубаво.ако все пак си решил да е поло погледни едно рено клио за да не си блъскаш главата с дървеното поло после като се случи да се качиш на клио някъде.

Пишеш недомислици , чул не дочул . Но аз няма да ти отговарям ,защото този спор не е предмет на тази тема.

Поздрави . На автора бих дал съвет да си намери читава ,това е трудно, четворка и хич да не гледа това поло ,ако говорим за сходни цени и години.

п.п. 1,4 мотора няма нужда от коментар изобщо. Проблемни скорости ,и то само някой , има 1,6 само. Избора за мен се свежда между бензин 1,8 и дизел 1,9 , това са моторите заслужаващи внимание. Лично мнение .

Окачването било скъпо и кекаво ..??? ти виждал ли си го изобщо на живо . Аз да ,и съм сменял по него и знам кое колко е скъпо . Толкоз

Последна промяна от achodemo на Вто 29 ное 2011 9:40, променено общо 1 път.

kiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiik » Вто 29 ное 2011 9:34

@kovalksi
Странно във VW форум да ме препращат към Рено, ама карай ;)
Иначе аз вече казах какво търся - имам Голф3, 1.8, дизел, 75 к.с., знаеш го с какви габарити е
Е искам нещо подобно на това, ама по ново (не пак Г3 де)
Така по-ясно ли е вече? ;)

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 29 ное 2011 9:52

kiik написа:@kovalksi
Иначе аз вече казах какво търся - имам Голф3, 1.8, дизел, 75 к.с., знаеш го с какви габарити е

КОлега какви са тези небивалици ,които пишеш maikomila scare . Ти имаш ли изобщо кола или не? Защото според мен изобщо си нямаш и на представа какво пишеш? Какъв е този Голф3 1,8 ДИЗЕЛ scare .Ти да нямаш някой Форд? На VW мотор 1,8 Дизел поне доколкото съм запознат НИКОГА ПРЕЗ ЖИВОТА МУ НЕ Е МОНТИРАН 1,8 дизелов мотор,а не само за Голф 3 ами за всички автомобили от ВАГ ГРУПАТА.
Ако имаш в момента Голф 3 !,8 дизел 75 к.с. си го карай със здраве-този мотор ще те надживее :Mr Green Fun

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 29 ное 2011 10:02

@kiik това е форум на vw,аз карам такова и съм доволен от него.но за разлика от 80% от хората тук не съм сектант и гледам обективно и не ръса глупости от рода на "п*чка ,мачка и борче " не става.ако не си го чувал това става въпрос за рено,пежо,ситроен.както и други подобни.всяка марка си има силни и слаби модели.спецялно за твоя въпрос карал съм голфове много и сякакви,полота ибизи ,фабии и подобни и просто споделям от дадения клас примерно на поло какво не ми харесва в него,и кой друг модел според мен има така цялостно повече достойнства бил той и от друга марка.нали си тука за съвет.вярно харесал си си тия два модела добре,ама като излезеш да гледаш по автокъщите и видиш примерно някое клио,понеже за това говорим.може и да не е клио супер лъскаво и запазено и на добра цена,може да си кажеш абе там един глупак беше писал нещо я да го видя и може да ти хареса и да останеш доволен.аз лично не мога да разбеа хора които мислят супер праволинейно.ясно че всеки е купил някаква кола,защото го кефи ,но света на свърша до тук.успех в избора.като си решил тия двете определено голф 1.8 бензин или 1.9 дизел.бензин под 1.8 спецялно за голф4 не взимай.
@achodemo
значи не съм казал че е скъпо,а че е по-скъпо от на голф 3 и дава фира по-често.скъпо за един е едно ,за друг е друго.някои хора на едно излизане на по бира пръскат 500лв,някои живеят цял месец с тези пари.така че дали е скъпо не знам.какво съм казал обясних.
за 1.4 какво да говорим.кажи нещо хубаво за него.съсед имам взе си 1.4 запазено лъскаво всичко след8 месеца масло му тече от 4 места.1.6 кутиите ама само някои видиш ли ..малко ли е.не е една или две.няма значение.това е масова кола вече може да се види навсякъде и да се пита всеки.също и да се прочете много.приятна е готина е удобна е спор няма,но фабричните и дефекти според мен са повече от допустимото.
@red.devilll като пишеш чети темата от начало.горе пише че има голф 1,8 бензин.иам такъв 75 коня.не е лош дори изобщо.объркал се е колегата и е написал дизел в последното мнение.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Вто 29 ное 2011 10:46

ти прочете ли добре какво написах аз, явно четеш отгоре само. Казах че 1,4 не заслужава да се говори за него изобщо . 1.8 и 1,9 това са моторите доказани . Вече дизел , бензин , личен избор . Мен си ме кефи да ми мирише на нафта и да ми свирука турбинката , за това съм пристрастен към дизела , икономия не търся толково , макар че е безпорен факт , хайде със здраве

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 29 ное 2011 10:49

и аз точно това казвам.не можем да твърдим че една кола е супер при положение че половината от масовите и мотори не стават за нищо, и 1/3 от скоростните и кутии.
както и да е успех не колгета с избора на кола :beer

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Вто 29 ное 2011 11:12

kiik написа:@kovalksi

Колега, мога да ти кажа че Polo Mark IV (Typ 9N+) е голямо почти колкото голфа, и вътре е и толкова широко - само изглежда малко. Ако ги паркираш едно до друго с голфа, ще се учудиш колко е голямо. Пробвай!

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alexandar_yordanov » Вто 29 ное 2011 11:17

Взимай по-ново поло. :applause:

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Вто 29 ное 2011 11:30

както казаха някои колеги да си вземеш голф... :да:

и аз съм за голф :077:

kiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiik » Вто 29 ное 2011 13:28

Значи!
Имам Голф 3
ДИЗЕЛ!
може да е и 1,9 , но в талона ми пише 1,8!
55 кВ, което значи 75 коня
Ако има съмнение някой, да дойде да ми види талона. Не съм си го печатил сам ;)

Дилемата за около 6-7 хиляди лева е между:
-някакъв Голф 4, дизел, 1,8-1,9 и около 75 к.с
-някакво Поло, дизел, 1,8-1,9 и около 75 к.с
-някаква Фабия, дизел, около 75 к.с

Това е въпроса, да не се отклоняваме!:)

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 29 ное 2011 13:57

ако си вземеш голф 4 под 90 коня си приготви хапчета за нерви.колата е доста по-тежка от старите голфове.минимум 90 коня.има дизел без турбина 68 май беше ,но е много рядък.sdi го водят.
казахме ти много хора за полото.качи се в голф и поло и покарай,ако ти хареса па взимай в крайна сметка.няма ние да го караме.твое ще си е.аз 7000лв за леген като полото не бих дал ,по-скоро ще карам лада.сега ако теб ти върши работа супер.както някой каза обслужването на полото не е по-евтино защото двигателите са същите.няма и да спестиш нищо.така че не си заслужава поло по никакъв начин.
качвай се и карай и виж кое ти харесва.

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Чет 08 дек 2011 1:21

Колега ако не си си взел кола прегледай за ауди а4 от 99-та година има добри 1.9 TDI 90-110 коня са .. или също vw Passat b5 също 1.9tdi 90-110 коня .. баща ми има такъв пасат и е доволен иначе колегите са прави обслужването на поло е същото като за всички vw .. само,че пасата е с алуминиеви носачи които са по-скъпи но возенето е все едно си на фотьойла в къщи .. но ако търсиш малка градска кола полото не е зле .. наистина вози малко по-твърдо .. ама поне си е немско .. а и най-важното е на каква кола се случиш .. това което прочетох до сега си правя мнение, че колегите са уцелвали само боклуци .. Най-важното е като взимаш колата да я тестваш .. ако има дупки още по-добре, ще видиш дали тропа .. мойта я карах направо на офф роуд :D

Върни се в “Дизелови агрегати”