Относно КАТ и призовките по пощата

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: Относно КАТ и призовките по пощата

Мнениеот LILO&STICH » Вто 06 апр 2010 13:34

Barboukov написа: всички ще го духате и персонала ще бъде сменен).

Забелязвам,напоследък си позволяваш доста неприлично писане във форума :idea:
Комплекси ли избиваш ,кво ли :evil:

Последна промяна от Pichaga на Вто 06 апр 2010 13:38, променено общо 1 път.
Причина: Барбуков, наистина намали малко...

Потребителски аватар
Ники_Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ники_Петров » Вто 12 окт 2010 15:58

Колеги, извинявам се че повдигам стара тема, но така и ненамерих отговор на ситуацията в която изпаднах.

Фирмата ни има автомобил на лизинг. В лизинга е получена призовка за нарушение с дата 22.02.2010г. От самата лизингова компания не са ми изпратили призовката - беше ми съобщено с мейл, на който даже не се искаше и отговор че съм го получил..

Молбата ми е към разясняване на "правната страна" на ситуацията.

В случай че не се явя в КАТ би трябвало да го отнесе лизинга като собственик. Те от своя страна немогат да докажат че са ме известили..

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 12 окт 2010 16:01

и аз да използвам да питам юристите

все още ли е "незаконно" снимането на нарушителите - според нормативната уредба

и все още ли призоваването по пощата може да бъде отсвирено ?

Потребителски аватар
Ники_Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ники_Петров » Вто 12 окт 2010 16:13

"(7) (Нова, ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Изготвените с технически средства или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство, снимки, видеозаписи и разпечатки са веществени доказателствени средства в административнонаказателния процес. "

Две страници назад.

Колкото до самия процес на снимане и на мен ми е интересно дали е "законно".

pekiti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pekiti » Сря 12 окт 2011 21:19

Здравейте,

Извинявам се че повдигам по-стара тема, но не желая да отварям нова.
Ситуацията е следната, получих известие от Български Пощи на домашният ми адрес. На него си пише моето име адреса, и пощенския код, както и да се ява от 07 до 19 на някое си гише (не се чете)за да си получа писмото. Има различни възможности но е зачертано писмото. Има и някакъв номер, нещо от сорта на 1040 01/....

Някой има ли идея дали това не може да е призовка... Лично аз не очаквам някой да ми пише писма, още повече по този начин и заради това се замислих дали не са ме щракнали от Кат.

agrogrind
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agrogrind » Вто 29 ное 2011 18:08

Щракнат си :cry:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 29 ное 2011 18:21

pekiti написа:Здравейте,

Ситуацията е следната, получих известие от Български Пощи на домашният ми адрес. На него си пише моето име адреса, и пощенския код, както и да се ява от 07 до 19 на някое си гише (не се чете)за да си получа писмото. Има различни възможности но е зачертано писмото. Има и някакъв номер, нещо от сорта на 1040 01/....

Някой има ли идея дали това не може да е призовка... Лично аз не очаквам някой да ми пише писма, още повече по този начин и заради това се замислих дали не са ме щракнали от Кат.

Ако имаш автомобил на твое име, честито
:beer

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 29 ное 2011 18:32

pekiti написа:Здравейте,

Отиди при жената на гишето и леко с притеснен глас и тих тон, с малка приветлива усмивка, направи се на скромен балък и й кажи:
"Много се извинявам, може ли само да ми покажете плика да видя да не е глоба от КАТ, че сега ми е много притеснен месец и нямам пари да я платя, а ако го взема, ще започне да тече срок. То така и така ще я платя рано или късно."
И те са хора, може да ти влезе в положението и поне да разбереш от кой е писмото.

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Вто 29 ное 2011 21:02

:да: И все пак има шанс да не е от КАТ:)

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 29 ное 2011 21:16

ха ха, аз тия известия от пощата ги пъхам в коша. като са такива тарикати, да ми ги донесат лично на адреса, а не да ме карат да ходя и до пощата; на всичкото отгоре се и крият като подател. да ги изпратят с препоръчана поща и дам и ги връчат лично. а иначе КАТ, ВП, ГП, пожарната и ГЗ ядат всяка нощ банички точно под нас, мързи ги даже и по адресите да ходят, а са длъжни по закон.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 18 яну 2012 10:41

Някой има ли информация за промяна в закона, според която собственика на заснето в нарушение МПС плаща глобата, а след това сам издирва и събира глобата от нарушителя - този, който реално е управлявал автомобила?

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 18 яну 2012 14:39

Vlad777 написа:Някой има ли информация за промяна в закона, според която собственика на заснето в нарушение МПС плаща глобата, а след това сам издирва и събира глобата от нарушителя - този, който реално е управлявал автомобила?

това казват от БТВ в репортаж по темата от началото на 2011

Ако нарушителят не е собственик на автомобила, а друг шофьор, наказанието може да се прехвърли на него, но за целта собственикът трябва да дойде на крака в КАТ.

Собственикът трябва да занесе декларация с данните на нарушителя и да преснима шофьорската му книжка. Старият фиш се унищожава и се изпраща нов.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 18 яну 2012 16:51

Аз на бТВ не вЕрвам!

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Сря 18 яну 2012 17:26

maxpayne написа:
Vlad777 написа:Някой има ли информация за промяна в закона, според която собственика на заснето в нарушение МПС плаща глобата, а след това сам издирва и събира глобата от нарушителя - този, който реално е управлявал автомобила?

това казват от БТВ в репортаж по темата от началото на 2011

Ако нарушителят не е собственик на автомобила, а друг шофьор, наказанието може да се прехвърли на него, но за целта собственикът трябва да дойде на крака в КАТ.

Собственикът трябва да занесе декларация с данните на нарушителя и да преснима шофьорската му книжка. Старият фиш се унищожава и се изпраща нов.

Това добре ами.. ако примерно той откаже да си даде книжката и данните? Тогава какво става ? :)

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 18 яну 2012 17:37

Мисля, че идеята беше следната: ако ти си дал колата на някого трябва да го доведеш на него да му бъде връчено НП (или както пише в цитата да дадеш неговите данни заедно с копие от книжката). Това ще означава въпросния човек да се съгласи, че той е карал колата. Ако кажеш "ми не знам кой е", а в същото време колата не е докладвана за открадната - ти гориш. Което е разумно, защото в крайна сметка не е нормално да не можеш да кажеш на кой си дал колата или ако я даваш на всеки сульо и пульо проблемът си е твой. Ако колата е служебна - работодателят, тоест собственикът, поема глобата, а точки взимат на водача. Вече дали работодателя ще си иска парите от работника са си вътрешнофирмени правила. Това си спомням от дискусията по въпроса, но как точно е нормативно уредена и от коя дата - не мога да коментирам.

п.п. ето точно такъв казус със служебна кола се споменава тук:
viewtopic.php?p=3230888#p3230888

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”