Голф 2 - свършил съединител ?
- Euler
- Автомобил: Passat Variant B7
- Двигател: 2l TDI 4motion DSG 130kW
Голф 2 - свършил съединител ?
Колата е с 1.3 бензинов мотор. Проблемът е следният. Едвам едвам се превключват скоростите. Първа и задна ги включвам само при изгасен двигател, а другите предавки се превключват като подам междинна газ и/или като държа колата в по- високи обороти. Педалът на съединителя зацепва изключително ниско. Почти няма работен ход. На практика и при натиснат съединител и включена първа предавка колата си зацепва и дори може да тръгне ако не съм натиснал съединителя. Та 100% ли съединителят е за смяна или може примерно да е от жилото ?
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 2 - свършил съединител ?
освен тия неща сподели като караш вдигат ли се оборотите без колата да ускорява.това е най-сигурния симптом за износен диск.
- Euler
agent_kowalski написа:освен тия неща сподели като караш вдигат ли се оборотите без колата да ускорява.това е най-сигурния симптом за износен диск.
НЕ!
влезе ли веднъж предавката си зацепва и не се форсира двигателя, колкото и газ да давам
-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
При износен диск като даваш газ ефекта е, че няма никакво ускорение, при теб със сигурност не е износен диск, погледни жилото къде се е скапало, също огледай местата, на които се фиксира бронята на жилото...
-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
Не каза, дали жилото е саморегулиращо се?
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
да колега кажи за вида на жилото,ако е саморегулиращо се 95% е от него (аз имах токова жило и имах главоболия),ако е обикновенно можеш да го натегниш малко.Проблемат с продължение на много време ли се случи или за сравнително малко време.
- Euler
нямам представа какво ми е жилото
По принцип отдавна първата влизаше трудно, особено в задръставнията по светофарите, както и хъркаше като включвах на задна. Но доста рязко се влошиха нещата. Преди години пак имах проблеми с жилото, и един майстор го бута и се оправиха нещата. Утре ще го огледам жилото това жило, макар общо взето нищо не разбирам и едвали ще видя къде е проблема.
По принцип отдавна първата влизаше трудно, особено в задръставнията по светофарите, както и хъркаше като включвах на задна. Но доста рязко се влошиха нещата. Преди години пак имах проблеми с жилото, и един майстор го бута и се оправиха нещата. Утре ще го огледам жилото това жило, макар общо взето нищо не разбирам и едвали ще видя къде е проблема.
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
ако на края на бронировкана на жилито има резба значи е обикновенно,ако към крач на бтонировката е доста по дебело и има гумирана обвивка значи е от автоматичните (те имат някаква тричотка там и тя прави доста мизерии),ако можеш качи снимка за по-сигурно.
- Stenly1988
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах същия проблем, оказа се , че предишния собственик е сметнал пружината която държи жилото опънато за напълно ненужна, а също така жилото не беше закачено правилно за педала. Ако и при теб жилото е изпаднало откъм педал това намалява работния ход и може би затова трудно включваш скоростите .
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Жилото ти е обикновено - т.е. подлежи на регулиране
Доколкото разбрах, педалът има голям свободен ход. Малко реглаж няма да му се отрази зле. Правих подобна процедура при мен и ефект има, нормално е, съединителят се износва с времето. Да не те подведа, че не ми се рови в книгата, но по спомен, свободният ход на педала трябва да е не повече от 1-1.5см мисля беше.
Доколкото разбрах, педалът има голям свободен ход. Малко реглаж няма да му се отрази зле. Правих подобна процедура при мен и ефект има, нормално е, съединителят се износва с времето. Да не те подведа, че не ми се рови в книгата, но по спомен, свободният ход на педала трябва да е не повече от 1-1.5см мисля беше.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Жилото ти трябва да се обтегне още, доколкото видях от снимките е обтегнато почти докрай. Не се вижда на снимките, но ако завършва с гайка я развий и сложи няколко по-големи гайки под нея като подложки и тогава пак навий гайката докато съединителя ти се оправи.
Преди да развиваш гайките някой трябва да натисне съединителя, а ти да вържеш лостчето с тел защото, ако развиеш гайката после трудно ще прибереш лостчето за да сложиш пак жилото на мястото му. Доста неясно го написах, дано си ме разбрал.
Преди да развиваш гайките някой трябва да натисне съединителя, а ти да вържеш лостчето с тел защото, ако развиеш гайката после трудно ще прибереш лостчето за да сложиш пак жилото на мястото му. Доста неясно го написах, дано си ме разбрал.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”