Къса кутия, отпушена генерация (на стандартен колектор), конус филтър и ремап на ЕКУ-то. Понеже това ми е всекидневната (и единствена) кола, запазването на разхода или минималното му повишаване са основната ми точка дали да правя нещо или не. Бях решил това да е края на "тунинга" защото едно че колата върви много приятно, и второ.. от там нататък нещата стават тегави, скъпи и т.н.
Обаче човешкото око е ненаситно

Едно от момчетата каза че след тази интервенция + портнат дросел и колектори (портнати/полирани) колата се държала перфектно във всички режими + дори подобрени показатели на емисиите на изгорелите газове (за ония държави очевидно ГТП-то е наистина важно). Обаче като разход на гориво при спокойно дядово каране никой нищо не споделя. А това е нещо което ме интересува. Знам че тунинг и разход нямат място в едно изречение, но ситуацията ми е такава. А и в момента вървя много повече от стоков АБФ а разхода е категорично същия или дори идея по малък.
За това ако може всеки който си е играл с валове и т.н. подобни на моя "тунинги" да сподели мнение.. надявам се ще се получи хубава тема.