Kогато отворя капачката за масло оборотите падат???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Kогато отворя капачката за масло оборотите падат???

Мнениеот lion_heart002 » Нед 27 ное 2011 22:40

Е виж колко културно съм го обяснил на първата страница,точно след твоя пост!Ама не се чете!Иначе си прав,лесно се вбесявам!За което се извинявам! :drunk

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 28 ное 2011 0:11

lion_heart002 написа:Е виж колко културно съм го обяснил на първата страница,точно след твоя пост!

Много сложно си го обяснил.Според мен просто влиза неотчетен въздух от дебитомера и гът :mrgreen: .Пробвай някои път да се побъзикаш с мъркуча от картера към входящия колектор да го постискаш.В опита си да държи колата дроселовата клапа scare

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Сря 30 ное 2011 20:35

Като отвиеш капачката, моното или квото е там почва да дърпа въздух от там и за тва падат оборотите

Потребителски аватар
chocho1208
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chocho1208 » Сря 30 ное 2011 21:04

На BMW двигателите работят херметизирани и при отваряне на капачката на маслото,примерно мотора се разхерметизира и оборотите се изменят 100% сигурно.Има логика да е така и при Фолксвагена.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Сря 30 ное 2011 21:10

По повод тази тема днес специално отворих капачката за да видя дали ще играят оборотите . Нищо не стана .. само боботенето на двигателя се чува по-отчетливо . Пръска съвсем малко ..тук таме някоя капка но не е фрапиращо :mrgreen:

ПП с моноинжекция съм

Последна промяна от red rider на Сря 30 ное 2011 22:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 30 ное 2011 22:02

red rider написа:По повод тази тема днес специално отворих капачката за да видя дали ще играят оборотите . Нищо не стана .. само боботенето на двигателя се чува по-отчетливо . Пръска съвсем малко ..тук таме някоя капка но не е фрапиращо :mrgreen:

Вероятно мотора ти няма дебитомер за въздуха?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 01 дек 2011 12:50

Rabbit_TDI написа:
red rider написа:По повод тази тема днес специално отворих капачката за да видя дали ще играят оборотите . Нищо не стана .. само боботенето на двигателя се чува по-отчетливо . Пръска съвсем малко ..тук таме някоя капка но не е фрапиращо :mrgreen:

Вероятно мотора ти няма дебитомер за въздуха?

Няма!

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Чет 01 дек 2011 14:07

Я сега обяснете и на мен защо като отвия капачката оборотите не мърдат вообще :?:
АЕК е двигателя и си подухва лекичко оттам но не и да мени обороти.И да мине оттам неотчетен въздух няма как да стигне до всмукателните клапани освен ако са забравили да им сложат гумички mhihi Да не говорим че засмукване под капака на клапаните няма как да се получи при пълна изправност на клапаните и разпределителния механизъм :beer

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 01 дек 2011 14:37

Bioside написа:Я сега обяснете и на мен защо като отвия капачката оборотите не мърдат вообще :?:
АЕК е двигателя и си подухва лекичко оттам но не и да мени обороти.И да мине оттам неотчетен въздух няма как да стигне до всмукателните клапани освен ако са забравили да им сложат гумички mhihi Да не говорим че засмукване под капака на клапаните няма как да се получи при пълна изправност на клапаните и разпределителния механизъм :beer

Не знам твоя мотор как е ,но 1.8Т има маркуч между колектора и картера с еднопосочен въздух който смуче въздух от картера при празен ход.Този въздух се компенсира от мъркуч с клапан след дебитомера.Така хем имаш принудиелна картерна вентилация ,хем е отчетена от дебитомера.Като отвориш капачката ,или стиснеш въпросните мъркучи "мотроника полудява" защото отчетеното от дебитомера не е вярно.

free_hard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот free_hard » Сря 14 ное 2012 21:32

Bioside написа:Я сега обяснете и на мен защо като отвия капачката оборотите не мърдат вообще :?:

Защото най-вероятно ти е заминал маркуча за картерните газове или, като при мен е пуснат да виси свободно.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 20 мар 2013 19:46

Днес си сменях гарнитурата на капака на АЕК-то.Така и така бях разглобил всичко реших да сменя и разцепените маркучи на картерната вентилация,че от тях капеше гняс по мотора.Всичко е сменено и затегнато със скоби,но като отвих капачката за маслото и сега се усеща духане от там.А преди го нямаше.Мотора не си променя работата иначе,оборотите не мърдат,просто духа повече от преди.
Възможно ли е това да се получава понеже сега са сменени скъсаните маркучи и преди това налягане да е издишало от тях? :rolleyes

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”