Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот stefan4o » Чет 17 ное 2011 9:31

Темата ще придобие смисъл само и единствено тогава, когато се съберем всички на едно място с много сняг, лед, вода, кал и сухо и започнем да тестваме прехвалените си гуми. А това няма как да се случи :lol: Дотогава всеки от нас ще кара най-хубавите гуми, за най-тънката цена, с най-доброто съотношение цена/качество :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Чет 17 ное 2011 10:31

Няма нужда. Всеки сам трябва да е убеден и доволен от направения избор и най-важното, да е безопасен на пътя за себе и за другите участници в движението.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Чет 17 ное 2011 19:11

stefan4o написа:Темата ще придобие смисъл само и единствено тогава, когато се съберем всички на едно място с много сняг, лед, вода, кал и сухо и започнем да тестваме прехвалените си гуми. А това няма как да се случи :lol: Дотогава всеки от нас ще кара най-хубавите гуми, за най-тънката цена, с най-доброто съотношение цена/качество :Mr Green Fun

Да, но освен това трябва да е една и съща кола , с един и същи размер гуми и те да са чистак нови ... :Mr Green Fun
Тази тема само задръства сървъра излишно според мен но ... eusa

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 18 ное 2011 15:40

Междудругото в Еуратек в Надежда купихме Континентал ТС830 195/65/15 за 116лв/бр. Това е с отстъпка. Но цената от 135лв просто е задраскана и пише нова цена: 116лв. Дота е от последните 2-3 месеца. Мисля че всеки който влезне може да си ги купи, независимо дали е клиент на Еуратек или не, то си е като обикновен магазин една част от шоурума :да:

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Сря 30 ное 2011 16:13

Здравейте колеги шофьори !

Аз собствено, от Май 2010г. съм горд собственик на Пасат тройка комби (Б4 мисля по тук показаната класификация). От тогава до сега го търкалях със зимните Сава, кито си бяха на него и още тогава не бяха пърава младост ,което много добре знам, че не е никак хубаво. Та тази есен реших и аз да се обзаведа с нови зимни гуменца. След преглед на цените и собствения бюджет се разбра, че ще е нещо от средният клас.
След дълго събиране на мнения от хора и форуми стигнах до дилемата Клебер или Гиславед.
Първите съм ги тествал за малко на мокър път (със служебното Поло)и ми се сториха добри, но не знам как са на сняг и киша. Вторите много ми ги хвали един колега, но му нямам много вяра като шофер.
Знам, че тази тема е вече дискотирана и има много мнения, повечето от които прегледах, но в тях сравнението е м/у Клебер и по-старите модели на Гиславед, Nord*FROST и EURO*FROST 3, едните вече ги няма на пазара, а за другите чух и отрицателни мнения, най-вече за издържливост и поведение на мокро.
Молбата ми е за мнения относно EURO FROST 5 на Гиславед, като и сравнвение м/у Клебера и последните два модела на Гиславед.
Извинявам се за дългият пост и ще съм безкрайно благодарен за всички добронамерени мнения и съвети.
Предварително благодаря :D
Едно уточнени, вече съм решил, че ще е една от двете марки, моля не ме хвърляите в още по-голямо затруднение с други такива.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 02 дек 2011 10:48

Клебер спрямо Гиславед - никакво чудене: Клебер.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 02 дек 2011 11:03

Преди седмица купих от диана Гиславед евро фрост 5, чудейки се между парите в джоба и цените на няколкото модела гуми за размер 195/60/15 Пробвах ги на мокро и леко заледено в Петрохан и се държаха добре при рязко спиране, та първите ми впечатления са добри, но остава да я видим зимата при големия сняг с оглед мястото на което живея.
Дали съм се прецакал или не съм нямам идея, но съм сигурен че ще са в пъти по - добри гуми от WAN LI, SUNNY и други такива. Ако са поне на нивото на Debica frigo значи е супер работата.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 02 дек 2011 11:08

MMX написа:Клебер спрямо Гиславед - никакво чудене: Клебер.

Напротив... :не:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 02 дек 2011 11:09

Няма да сбъркаш и с двете,ама за мен,при цена от 110 лв. за бройка на Клебера,не си заслужава да се спестят по още 15 лв на гума за примерно УГ7+ или Алпин...Но все пак,ако си крайно концентриран в тия модели,Клебер.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 02 дек 2011 11:17

Ето ги цените при 185/65/14 - за пасат б3/б4

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advan ... turers_id=

Разликата между Клебер, Гиславед и топ гумите е сериозна. При размер 225/45/17 двете марки пак са на една цена, след доста четене избора падна на Гиславед като типично зимната марка гуми :да:

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Съб 03 дек 2011 14:19

Благодаря на всички колеги, които се отзоваха и отговориха на въпроса ми за Клебер или Гиславед. В крайна сметка се спрях на Клебера.

Колкото до ценовата разлика с UG и Alpin, от това което видях по сайтовете, тя не е 15 лв., а по-скоро 40-50 лв. на гума, което умножено по 4 си дава сериозна разлика, но може би зависи от къде купуваш и какви отстъпки ползваш (мен един приятел ме уреди с 25% отстъпка в Диана и клебера ми се върза на 87 лв. с ДДС, на бройка).

За колегата с 5-цата на Гиславед, ще чакаме отзиви за поведението на сняг, макар, че сигурно няма да имаш проблеми, за всички предишни модели отзивите са отлични за този компонент. Ако си прав, че с този модел са оправили проблемите с мократа настилка, то за в бъдеще този модел може да се окаже много добър избор.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 04 дек 2011 18:07

Аз на старата тройка бях с Клебер Кристалп 3 а сега съм с ЕуроФрост 5. И двете гуми са добри и за сега няма забележки.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 10 дек 2011 10:23

Continental ContiWinterContact™ TS 800
4 бр. - нови новенички
първи впечатления - тиха гума , комфортна возия - предполагаемо заради повишеното количество силикон в каучука - а са напомпани на 2,4 атмосфери /165/70/14/
като застуди и заледи - ще пиша пак как се държат
http://www.conti-online.com/generator/w ... 00-bg.html

Нови впечатления - на утъпкан сняг спира като на сух асфалт :bowdown
на лед е стабилна колата при движение - спирането е изпитание за ABS-а - не се усуква купето - потеглянето от лед при лек наклон е 50/50 mhihi
при 90 градуса завой с по-висока скорост също ми направи впечатление стабилната траектория - без изненади :bowdown
сега остана само да видя как драпа в кишата и ще имам пълни впечатления
напълно доволен от гумата - оправда високите ми очаквания ... препоръчвам!!!!!

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Съб 10 дек 2011 11:58

от Еуратек ли ги взе? коя е годината на производство, защото по тел ми казаха, че са от 2008,2009...

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 10 дек 2011 12:16

Колегата веселин е напълно прав да хвали Continental-а.
Всичките ми познати, които карат със зимни гуми от тази марка са очаровани от поведението на гумата - балансирано във всякакви условия, без да има лоши показатели в определени метеорологични условия. А това си личи ясно и от резултатите на тестовете: http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
Ако някой има възможностите да купи Continental TS830 - гласувам с две ръце: http://www.adk.bg/?go=products&p=detail&itemId=199

Аз избрах Goodyear Ultragrip 7+ и се надявам да съм направил правилен избор.

Изображение

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”