Стотици пъти съм писал и пак ще повторя!!! Коаксиални системи не са подходящи за коли със толкова ниско монтиран мидбас!!!
Купуваш си компонентна система, при която пищялката е отделно и ще се монтира пред лостчето за отваряне на вратата където е оригиналната при задните врати на Пасат Б5.

Смяна тонколони в Пасат Б5
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: смяна тон колони в пассата
radi_nrj написа:Стотици пъти съм писал и пак ще повторя!!! Коаксиални системи не са подходящи за коли със толкова ниско монтиран мидбас!!!
Купуваш си компонентна система, при която пищялката е отделно и ще се монтира пред лостчето за отваряне на вратата където е оригиналната при задните врати на Пасат Б5.
Хм ,без да искам съм те послушал ,днес си купих такива:
BMX6.2С
намалени на 59 евро.Тези са 58 мм. надявам се да влязат...ако майстора (аз) не оклепе нещо

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
За да монтираш мидбаса ще ти трябват адаптери: http://aval-bg.com/car-audio/audio-accessories/adaptori-za-govoriteli/adaptori-za-16-5sm-za-vw--seat - без тях не става.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radi_nrj написа:За да монтираш мидбаса ще ти трябват адаптери: http://aval-bg.com/car-audio/audio-accessories/adaptori-za-govoriteli/adaptori-za-16-5sm-za-vw--seat - без тях не става.
Мдаа,тях вече ще ги е/бей-на ,в магазина не бяха чували за такова нещо.Лошото е ,че съм скаран с кар-аудиото по принцип и сега не ми е много ясно трябва ли да сменям пищялките и пасивните филтри ,дали на МФД навигацията ще и стигнат силиците за 2Х100 RMS ? Тепърва се ограмотявам на стари години

- radi_nrj
Аз ще те посъветвам ако тези Крънчове свирнат по-добре от заводските да си ги сложиш отпред
. Задните колони са за тези, които се возят отзад и аз по принцип си ги намалявам когато не возя хора отзад защото ми дърпат "сцената" назад. Още не мога да разбера хората които слушат само задни (има и такива), те сигурно като идат на концерт седят с гръб към сцената

Колкото до мощността - въпросните говорители едва ли ще държат повече от 60W на канал с тия половин инч бобинки.

Колкото до мощността - въпросните говорители едва ли ще държат повече от 60W на канал с тия половин инч бобинки.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе аз си карах доста време само на предните ,откакто единия заден изпрегна ама на ,дяволът ме вкара тия дни в една гадна Алфа с фабрична уредба Bose и така ме вкара в разходи
,ако свирят по-добре от заводските и в още повече(далеч съм от мисълта за високо качество де) 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да споделя кое как...
Оригиналната ситуация.Изненада-фабричните пасивни филтри са вградени във високоговорителя:
Накрая не мина без свински опашки,не открих подходящо място за новите
:
Диаметърът на оригиналния високоговорител може и да е 16,5 см ,но предната му част ,която влиза в уплътнителния пръстен
е 14,5 см.Новият заедно с фланеца(а и без него)чисто и просто не влиза ,та го побългарих(пръстена) като просто го подвих навътре към предпазната решетка.Пищялките не смених-монтирани са с топла спойка и не ми се вкарваше в беля и там.
Обаче сега задната линия свири много по-слабо от предната ,та се чудя дали нещо е изпукало по усилвателя (старите бяха нааправо залепили)или се дължи на различната мощност на високоговорителите
В общи линии не беше Plug>Play ,ако ми се наложи да повтарям процедурата просто ще си купя оригинални.Надявам се информацията да е полезна на някого 
Оригиналната ситуация.Изненада-фабричните пасивни филтри са вградени във високоговорителя:
Накрая не мина без свински опашки,не открих подходящо място за новите

Диаметърът на оригиналния високоговорител може и да е 16,5 см ,но предната му част ,която влиза в уплътнителния пръстен
е 14,5 см.Новият заедно с фланеца(а и без него)чисто и просто не влиза ,та го побългарих(пръстена) като просто го подвих навътре към предпазната решетка.Пищялките не смених-монтирани са с топла спойка и не ми се вкарваше в беля и там.
Обаче сега задната линия свири много по-слабо от предната ,та се чудя дали нещо е изпукало по усилвателя (старите бяха нааправо залепили)или се дължи на различната мощност на високоговорителите

- radi_nrj
Това, че задните свирят по слябо може да е от разликата в чувствителността ма оригиналните и новите говорители (моюността не играе роля в случая).
По между другото, провери ли дали задните пищялки изобщо свирят. Твърде вероятно е и те да са дали фира.
По между другото, провери ли дали задните пищялки изобщо свирят. Твърде вероятно е и те да са дали фира.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:ако ми се наложи да повтарям процедурата просто ще си купя оригинални.
По-добре не прави тази грешка, защото оригиналните на Б5 са евтини боклуци.

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radi_nrj написа:Това, че задните свирят по слябо може да е от разликата в чувствителността ма оригиналните и новите говорители (моюността не играе роля в случая).
Свирят си.Мислех да обръщам за проба предни/задни високоговорители ,ноооо не ми се режат кабелите...засега ме устройва.Поръчах си и това:
http://shop.afterbuy.de/1670/29778538/c ... Karte.html
,като вадя навигацията заради него може да пробвам...
- radi_nrj
Тези Крънчове са зверски ментета ми се струва. С триста зора намерих инфо за тях в нета и то беше на сайта на фирмата където информацията е качена от сканирана манюъл
http://www.maxxsonics.net/manuals/crunch/pdfs/crBMX_52-62C_52-62CX_693-694.pdf
Вижда се, че чувствителността е зорлем 88dB/W/m и може би затова се чуват по-слабо от оригиналните Изофони.
Иначе Владимир е показал как се прави

http://www.maxxsonics.net/manuals/crunch/pdfs/crBMX_52-62C_52-62CX_693-694.pdf
Вижда се, че чувствителността е зорлем 88dB/W/m и може би затова се чуват по-слабо от оригиналните Изофони.
Иначе Владимир е показал как се прави

- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се само да попитам оригиналните колони на Б5 по колко вата са защото съм решил и аз да правя скромно проектче и имам нужда да знам 

- radi_nrj
20-30W - няма точна спецификация. Ама за какво са ти? Те са една пълна трагедия с пластмасови шасита 
А и с какво точно ще ти помогне това, че знаеш мощността на заводските?

А и с какво точно ще ти помогне това, че знаеш мощността на заводските?
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже от 4-рите едната задна ми е изгърмяла и си мисля ако може да я вържа към някоя от предните тази която работи ,а другата да я изолирам и на задните канали да сложи 2-елипси pioneer .
Та за това питах на един канал дали ще може да захрани 2 оригинални колони .
Та за това питах на един канал дали ще може да захрани 2 оригинални колони .

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”