



Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Low rider
- Мнения: 5573
- Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
- Местоположение: СТАРА ЗАГОРА
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Не разбрах само морска сол ли да ползвам или готварска/ситна 

- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Аз ги засипах с обикновена сол. След като ги изкиснах за 24 часа във студена вода, изплакнах ги, оставих ги в гевгира за малко да се изцедят.В тази тавичка от снимката покрих дъното със сол, наредих сърцата така че да са с кухата част нагоре за да може и там да влезе сол и ги покрих така че да се вижда само солта.
-
- Мнения: 1178
- Регистриран на: Сря 07 апр 2010 22:42
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Местоположение: Асеновград/ Пловдив
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
golfmk1 написа:Не разбрах само морска сол ли да ползвам или готварска/ситна
Препоръчително е за пастърма да се ползва от едрата сол

-
- Low rider
- Мнения: 5573
- Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
- Местоположение: СТАРА ЗАГОРА
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
От снощи ги изкисвам да видим дали ще ми се получат.До другата неделя дано да станат 

- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Вече висят на терасата - утре и снимки 

- barezifranko
- Мнения: 999
- Регистриран на: Вто 17 ное 2009 14:34
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
- Местоположение: Haskovo
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Колеги и на мен ми потекоха лигите
На каква цена ги купувате тези сърца. Аз не съм обръщал внимание в магазините тъй като основно си взимам свински уши и крачета както и свински дроб.

Последна промяна от barezifranko на Съб 03 дек 2011 19:34, променено общо 1 път.
-
- Low rider
- Мнения: 5573
- Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
- Местоположение: СТАРА ЗАГОРА
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Аз ги купих вчера на 3.20лв килото.Не разбрах също тази ципа която е от външната страна бели ли се.
- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Аз не я белих тази ципа.
- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
И сега чакам...
- DimitarBT
- Мнения: 744
- Регистриран на: Съб 23 фев 2008 8:38
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
карабинерите къртят 

- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Нещо не ми се получи с подправките. В една кутия от сладолед изсипах червен пипер, черен пипер, чубрица, риган и босилек след което слагах сърцата едно по едно и раздрусвах кутията. От чубрицата съвсем малко се залепи, май 99% е червен пипер, другите мерудии май са едри и не полепват.
Карабинерите са купувани специално за целта
Карабинерите са купувани специално за целта

- DimitarBT
- Мнения: 744
- Регистриран на: Съб 23 фев 2008 8:38
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
трябваще да ги смелиш колега.ама недей слагай босилек... 

- hooligans
- Мнения: 18733
- Регистриран на: Пет 30 мар 2007 19:22
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
- Местоположение: София
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
а като сложа сол в тава в хладилника ли да ги вкарвам ?
и без вода ли, само сол ?
и без вода ли, само сол ?
- nosex
- Вечен БАН
- Мнения: 2416
- Регистриран на: Пон 08 яну 2007 11:39
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София (Волуяк/Бояна)
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
hooligans написа:а като сложа сол в тава в хладилника ли да ги вкарвам ?
и без вода ли, само сол ?
В хладилника, без вода - само сол отвсякъде.

Самото месо пуска вода от солта. Ако не ядеш солено, изплакни месото с вода леко, преди да го овъргаляш в подправките

- hooligans
- Мнения: 18733
- Регистриран на: Пет 30 мар 2007 19:22
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
- Местоположение: София
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Така добре ли е? Или да тичам до супера за сол

Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 30 госта