Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
golfmk1
Low rider
Мнения: 5573
Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
Автомобил: OLD
Двигател: OTO
Местоположение: СТАРА ЗАГОРА

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот golfmk1 » Пет 02 дек 2011 14:17


Не разбрах само морска сол ли да ползвам или готварска/ситна :?:




Потребителски аватар
zloby3400
Мнения: 811
Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Местоположение: София/Ямбол
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот zloby3400 » Пет 02 дек 2011 14:26


Аз ги засипах с обикновена сол. След като ги изкиснах за 24 часа във студена вода, изплакнах ги, оставих ги в гевгира за малко да се изцедят.В тази тавичка от снимката покрих дъното със сол, наредих сърцата така че да са с кухата част нагоре за да може и там да влезе сол и ги покрих така че да се вижда само солта.
Прикачени файлове
DSC00830.JPG


azrod
Мнения: 1178
Регистриран на: Сря 07 апр 2010 22:42
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Местоположение: Асеновград/ Пловдив
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот azrod » Пет 02 дек 2011 14:49


golfmk1 написа:Не разбрах само морска сол ли да ползвам или готварска/ситна :?:

Препоръчително е за пастърма да се ползва от едрата сол :beer


golfmk1
Low rider
Мнения: 5573
Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
Автомобил: OLD
Двигател: OTO
Местоположение: СТАРА ЗАГОРА

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот golfmk1 » Съб 03 дек 2011 10:59


От снощи ги изкисвам да видим дали ще ми се получат.До другата неделя дано да станат :wink:


Потребителски аватар
zloby3400
Мнения: 811
Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Местоположение: София/Ямбол
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот zloby3400 » Съб 03 дек 2011 19:03


Вече висят на терасата - утре и снимки :Mr Green Fun


Потребителски аватар
barezifranko
Мнения: 999
Регистриран на: Вто 17 ное 2009 14:34
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993
Местоположение: Haskovo

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот barezifranko » Съб 03 дек 2011 19:31


Колеги и на мен ми потекоха лигите :beer На каква цена ги купувате тези сърца. Аз не съм обръщал внимание в магазините тъй като основно си взимам свински уши и крачета както и свински дроб.

Последна промяна от barezifranko на Съб 03 дек 2011 19:34, променено общо 1 път.


golfmk1
Low rider
Мнения: 5573
Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
Автомобил: OLD
Двигател: OTO
Местоположение: СТАРА ЗАГОРА

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот golfmk1 » Съб 03 дек 2011 19:34


Аз ги купих вчера на 3.20лв килото.Не разбрах също тази ципа която е от външната страна бели ли се.


Потребителски аватар
zloby3400
Мнения: 811
Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Местоположение: София/Ямбол
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот zloby3400 » Съб 03 дек 2011 20:16


Аз не я белих тази ципа.


Потребителски аватар
zloby3400
Мнения: 811
Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Местоположение: София/Ямбол
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот zloby3400 » Нед 04 дек 2011 11:07


И сега чакам...
Прикачени файлове
DSC00833.JPG


Потребителски аватар
DimitarBT
Мнения: 744
Регистриран на: Съб 23 фев 2008 8:38
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Местоположение: Ловеч
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот DimitarBT » Нед 04 дек 2011 13:02


карабинерите къртят mhihi


Потребителски аватар
zloby3400
Мнения: 811
Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Местоположение: София/Ямбол
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот zloby3400 » Нед 04 дек 2011 17:15


Нещо не ми се получи с подправките. В една кутия от сладолед изсипах червен пипер, черен пипер, чубрица, риган и босилек след което слагах сърцата едно по едно и раздрусвах кутията. От чубрицата съвсем малко се залепи, май 99% е червен пипер, другите мерудии май са едри и не полепват.
Карабинерите са купувани специално за целта :mrgreen:


Потребителски аватар
DimitarBT
Мнения: 744
Регистриран на: Съб 23 фев 2008 8:38
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Местоположение: Ловеч
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот DimitarBT » Нед 04 дек 2011 18:44


трябваще да ги смелиш колега.ама недей слагай босилек... :beer


Потребителски аватар
hooligans
Мнения: 18733
Регистриран на: Пет 30 мар 2007 19:22
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE
Местоположение: София

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот hooligans » Пон 05 дек 2011 19:54


а като сложа сол в тава в хладилника ли да ги вкарвам ?
и без вода ли, само сол ?


Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Мнения: 2416
Регистриран на: Пон 08 яну 2007 11:39
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София (Волуяк/Бояна)

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот nosex » Пон 05 дек 2011 20:05


hooligans написа:а като сложа сол в тава в хладилника ли да ги вкарвам ?
и без вода ли, само сол ?

В хладилника, без вода - само сол отвсякъде. :да:
Самото месо пуска вода от солта. Ако не ядеш солено, изплакни месото с вода леко, преди да го овъргаляш в подправките :beer


Потребителски аватар
hooligans
Мнения: 18733
Регистриран на: Пет 30 мар 2007 19:22
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE
Местоположение: София

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот hooligans » Пон 05 дек 2011 20:46


Изображение


Така добре ли е? Или да тичам до супера за сол :lol:



Върни се в “ОФФ-Топик - други”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 37 госта