За Голготата на лекаря

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: За Голготата на лекаря

Мнениеот stefan4o » Съб 03 дек 2011 18:30

Затова има частни клиники и родилни отделения. Даваш си 1000 лева и толкоз. Поне знаеш, че поглеждат жена ти, вместо да им буташ пари си им ги даваш съвсем легално. Аз никога не съжалявам за похарчени пари - те се изкарват и харчат наново. Особено за тия 1000 лева изобщо не ме е яд, жена ми извади късмет и нямаше никакви усложнения, общо взето спиш по-спокойно, но си плащаш за това. Е, моето здраве и нерви са по-ценни от хартийките наречени пари :wink:
Жокер - разбирам позицията ти и виждам, че ти е кофти да те слагат под един знаменател с разни търговци, които лекуват хората, но... де да знам чак тема. Както и да е, помагай на хората, щом имаш желанието да го правиш безвъзмездно - още по-добре. Няма нищо по-хубаво от удовлетворението от свършената работа, особено, когато тя е свързана с човешки живот. Не зная тия дето без рушвет оставят хората на произвола на съдбата те как ядат, спят и живеят изобщо :screwy Готино ли им е, не им ли дреме :roll:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 03 дек 2011 18:36

Във всяко стадо си има мърша има и черна овца,ама когато се борави с човешки живот,айде да е по-сериозно !

Изгубих много близка моя приятелка,по лекарска грешка.Операция от апандисит и не се събуди от анестезията...а беше такъв човек...Личен случай-отивам в болницата с бъбречна криза (според мен) казах им че съм с бъбречна криза сложиха ме да легна,мериха ми кръвното и пратиха баща ми да купи лекарства,защото имали бусколизин ?!?! :screwy Ок,няма пари,ама чак пък да няма обикновени аналгитици...А докато аз се гърчих,никой не провери дали е бъбречна криза или нещо друго,а глупавата лекарка,обясняваше на внучето си,как да си стопли ядене по телефона :screwy :screwy Много се бях изнервил.

На моята,сестра и ми звъни в 3 през нощта,пред частната поликлиника,стои с дъщеря си (4 год) и не идва лекарка,защото нямала 50 лв. в нея да я прегледа :banghead:

Това не е ли пак лекарска простотия ?

Разбира се,че има невероятни професионалисти,наистина има и страшно кадърни,човечни,добри и коректни хора и лекари,ама много станаха случаите напоследък.

Не може да има чак толкова нещастни случаи.

А тия,които идват сега,алкохолизирани и малоумни,неуки стажанти.Лично познавам 2 кифли,които толкова много им сипах,като разбрах,че са си платили да влязат в медицинския,защото "парите са там"...аз ако бях на тяхно място и човек ми говори така,щях да се самоубия !

Жокер,евала ти на професионализма,ама има една приказка - покрай сухото,гори и мокрото.

Стефанчо - ОК,ама тогава изобщо да не плащаме здравни осигуровки ? Като ще давам в частната,мога да ги дам,без да съм здравно осигурен ?
Пак нещата отиват върху циганите,които изглеждаме и изхранваме.

Последна промяна от feikot на Съб 03 дек 2011 19:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 03 дек 2011 18:52

Пенсионерите защо ги слагаш до циганите??? Не мисля, че мястото им е там, те са работили, за да получават пенсията си (която в общия случай е мизерна) доста години.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 03 дек 2011 19:06

Не не,нямах това в предвид.Махам го,прав си,че е малко извън темата.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Съб 03 дек 2011 19:08

stefan4o написа:Затова има частни клиники и родилни отделения. Даваш си 1000 лева и толкоз. Поне знаеш, че поглеждат жена ти, вместо да им буташ пари си им ги даваш съвсем легално. Аз никога не съжалявам за похарчени пари - те се изкарват и харчат наново. Особено за тия 1000 лева изобщо не ме е яд, жена ми извади късмет и нямаше никакви усложнения, общо взето спиш по-спокойно, но си плащаш за това. Е, моето здраве и нерви са по-ценни от хартийките наречени пари :wink:
..

Аз имам 2 деца. За нито едно от тях не съм плащал за да бъде родено!!! Имал си пари бол - дал си.
Жокера знае калко пъти и в какви болници съм лежал. НИКОГА не са ми искали пари до сега. Хората се отнасяха с мен добре - лечението на ниво, обслужване на ниво...
Аз друго искам да питам... Мислите ли, че до сега не е имало умрели родилки? Мислите ли, че всичко е минавало като по масло? Разбира се, че НЕ. Просто сега тва е на мода и се вдига патардия. Оставете ги хората на спокойствие да си вършат работата

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 03 дек 2011 19:13

Съгласен съм. Просто медиите всячески се стремят да привлекат внимание. Аз затова и телевизия не гледам (работя в кабелната) и го казах на един клиент, който направи ето така :shock . Аз също имам загуба на мой най-добър приятел. Бяхме само на 16, казах му като иде да му махат апендицита да си поиска пълна упойка, за да не гледа докторите как работят над него. И... повече не се събуди :( От тогава до днес си задавам все един и същи въпрос: ами ако не го бях посъветвал така? :| Всеки от нас е претърпял загуба на близък човек. За съжаление такъв е животът, а лекарите също грешат. Предполагам, че на анестезиологът също не му е било много кеф, като е видял резултата от упойката си.
Иначе за платеното здравеопазване - наистина имаше и момент, в който бяхме събрали пари с жена ми предпочетох да ги дам за това, вместо да си купя купчина ламарина на четири колела, както правят повечето хора, не смятам, че съм сбъркал :beer

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 03 дек 2011 19:49

stefan4o написа:Съгласен съм. Просто медиите всячески се стремят да привлекат внимание. Аз затова и телевизия не гледам (работя в кабелната) и го казах на един клиент, който направи ето така :shock . Аз също имам загуба на мой най-добър приятел. Бяхме само на 16, казах му като иде да му махат апендицита да си поиска пълна упойка, за да не гледа докторите как работят над него. И... повече не се събуди :( От тогава до днес си задавам все един и същи въпрос: ами ако не го бях посъветвал така? :| Всеки от нас е претърпял загуба на близък човек. За съжаление такъв е животът, а лекарите също грешат. Предполагам, че на анестезиологът също не му е било много кеф, като е видял резултата от упойката си.
Иначе за платеното здравеопазване - наистина имаше и момент, в който бяхме събрали пари с жена ми предпочетох да ги дам за това, вместо да си купя купчина ламарина на четири колела, както правят повечето хора, не смятам, че съм сбъркал :beer

Двама от семейството си заминаха от лекарска некадърност и нехайство и какво да ги съжалявам ли докторите ли,няма да ги съжалявам когато ги линчуват,би ми се искало да имаше здрави закони в тази измислена държава и да ги пратя зад решетките тези ''доктори'' в кавички.Просто е време не само за здравеопазването а за всичкото да се вдигнем и да си изметем кочината,дори и ако се наложи с оловните метли да изметем зганта от България.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 03 дек 2011 20:34

Системата в момента направи лекарите търговци.
Вина имат и пациентите.
Не е луд този, който яде баницата.
С раждането в последните години се преекспонира тотално.
Да важно е, да основата на живота е, но...
Деца и в днешно време се раждат в домашни условия, на път и пр.
Самите бременни си усложняват живота, та секцио, та точна дата, та екип...цигу-мигу.
Ами щом искаш екстри ще си плащаш.
За жалост се случват и нещастни случаи. Нормално е, било е и така ще бъде.
Ако е лекарска грешка, виновния трябва да си понесе последствията.
Не е нормално всички да са под общ знаменател.
За щастие рядко съм ползвал медицински услуги.
Доволен съм, получавал съм внимание и отношение.
Когато съм искал допълнителни неща съм си плащал.
Същото важи и за денталната медицина.
Дано в бъдеще да няма нещастни случаи, лекарите да гледат на пациента като на човек, пациента да гледа на лекаря като на човек.

Joker готин тип си, дръж печено. :wink:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 03 дек 2011 20:40

Само да допълня, че доста доктори са дилъри на аптеки и погребални агенции, откъдето си взимат комисионни. Затова са доста настойчиви, когато те упътват къде да изпълниш предписаната рецепта, или недай боже като загубиш близък човек - коя погребална агенция да ползваш.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Съб 03 дек 2011 21:30

Ljubon написа:Само да допълня, че доста доктори са дилъри на аптеки и погребални агенции, откъдето си взимат комисионни. Затова са доста настойчиви, когато те упътват къде да изпълниш предписаната рецепта, или недай боже като загубиш близък човек - коя погребална агенция да ползваш.

mhihi mhihi mhihi
Не се бях смял така от дълго време!
Представи си: предписва ми лекарство и ми казва от къде да го купя. ХАХАХАХХАХАХАХ.....
Щот другаде го няма?
Щот другите не му дават комис?
хахахаха

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Съб 03 дек 2011 21:34

scuba написа:
Ljubon написа:Само да допълня, че доста доктори са дилъри на аптеки и погребални агенции, откъдето си взимат комисионни. Затова са доста настойчиви, когато те упътват къде да изпълниш предписаната рецепта, или недай боже като загубиш близък човек - коя погребална агенция да ползваш.

mhihi mhihi mhihi
Не се бях смял така от дълго време!
Представи си: предписва ми лекарство и ми казва от къде да го купя. ХАХАХАХХАХАХАХ.....
Щот другаде го няма?
Щот другите не му дават комис?
хахахаха

И кое е смешното??? Пример: 3 фирми на пазара предлагат 1 лекарство. Лекаря, вади рецепта, пише я и ти я дава. На гърба има показано място къде точно се намира фирмата. Казва ти - отиваш и го взимаш от там.
Та не разбрах кое му е смешното...

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 03 дек 2011 21:36

Скуба,смях не смях,ама си е самата истина.Явно не ти се е налагало да ползваш докторски услуги,което е много добре,но го правят това постоянно.Казват ти отиди в тази аптека,там е с 5 ст. по-евтино.Отделно е и картелния въпрос за лекарствата.99% от жипитата изписват отвратителната турска отвара Тайлол хот,защото взимат пари.И си заставам зад думите !

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Съб 03 дек 2011 21:44

Почнах да пиша...писах, писах, спрях се и изтрих всичко. Ще го кажа с две думи и без примери, защото ме боли. Колкото и да е болно на Жокера лекарите си заслужават протестите според мен. Защо никога не се намери нито един да свидетелства срещу друг доктор? Толкова години и толкова скандали...никой доктор не е сбъркал ли? (говоря за грешки в следствие на алкохол, отказан преглед и т.н.) Голготата всеки я е изкачил, но целта каква е? Помощ за хората вече май въобще не фигурира в тези цели. Сега можете да ме псувате на воля

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 03 дек 2011 21:46

90% са си чисти рекетьори а не лекари и за пари са готови на всичко :beat_butt2

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Съб 03 дек 2011 21:48

feikot написа:Скуба,смях не смях,ама си е самата истина.Явно не ти се е налагало да ползваш докторски услуги,което е много добре,но го правят това постоянно.Казват ти отиди в тази аптека,там е с 5 ст. по-евтино.Отделно е и картелния въпрос за лекарствата.99% от жипитата изписват отвратителната турска отвара Тайлол хот,защото взимат пари.И си заставам зад думите !

ВЧЕРА бях на лекЪр. Написа ми 3 (ТРИ) рецепти + още лекове на гърба на третата! НИКОЙ НИКОГОА не ми е казвал от къъде да ги купя! ФАКТ едното лекарство го намерих чак в 8мата аптека (другите аптекари не го бяха чували. Аптеката е в Люлин, а лекЪря е във ВМА.
Пичове.. не ствайте смешни, моля ви

П.с. Докато писах се пуснаха няколко мнения. Аз предлагам на пишещите, щом не са доволни от докторите, да почнат да 'одат на врчаки.
Абе тъпани смотани.. Не мога да разбера кво псувате..Кат ти стане лошо ПЪРВО звъниш на тях нали? НАДЯВАШ се на тях. И като ти оправят бакиите, почвате да се държите като ЛАЙНА. Ма той тва, ма той онва.. СПАСИЛ ТИ Е ЖИВОТА БЕ КИРЛИВЕЦ

Върни се в “ОФФ-Топик - други”