Висок разход и неправилно отчитане на бензина - Пасат Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Re: Висок разход и неправилно отчитане на бензина - Пасат Б4

Мнениеот Mish87 » Чет 24 фев 2011 21:15

Dpop написа:Не се мъчи повече с този ненормален разход колега, посети някой от Клубните ни сервизи, поне да се диагностицира проблема, а при кого ще го оправяш след това ще си решиш сам. В София не е като да няма при кого да се отиде. Няма да ти вземат повече от около 15 лв., а ще ти свършат коректно работа.

Идеята не е лоша благодаря :) но къде да ги открия а и не съм член на клуба :oops:
колегата след теб спомена имена но някой трябва да каже къде да ида :) а после вече ще видиме кое и как ... :?

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 24 фев 2011 21:20

infineon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот infineon » Нед 04 дек 2011 10:54

Съвсем нормално си е 14 миш, то тва твойто каране загряване на място и после 3 км, е нормално да харчи толкова.
Аз като карах бензинова кола ми даваше 8.5 ама беше 1.2 и тежеше 900 кг..
Аз като ти виках да си земеш фиат пунто :012:

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Нед 04 дек 2011 11:39

infineon написа:Съвсем нормално си е 14 миш, то тва твойто каране загряване на място и после 3 км, е нормално да харчи толкова.
Аз като карах бензинова кола ми даваше 8.5 ама беше 1.2 и тежеше 900 кг..
Аз като ти виках да си земеш фиат пунто :012:

немааа ще си взема Браво да съм ГЪЗАР !!!!!!!!!!!!!!!!!! maikomila

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Нед 04 дек 2011 11:43

Колега,дано ти помогна с това ,което ще ти споделя
За начало няколко теми под твоята водя дебати за отчитането на бензиномера-прочети темата.
първо съвета-щом помпата не е за твоята кола-значи не търси проблема с отчитането,а го реши.Може ли с друга помпа и съответно друг поплавок да очакваш верни показания на твоята кола?Тоако беше така,в къщи има 3 пасата различни и нямаше да си купувам части....
Моят пасат е същия като твоя.Когато дойде от Швейцария имаше и заводска книжка,в която разхода на бензин беше описан по следния начин
60-70км-6,5л/100км
70-80км-7/100
80-90-7,5/100
90-100-8/100
100-110-8,5/100
110-120-9/100
Това го пиша малко по памет,но основното е ясно-според оборотите е и разхода.На моето комби кутията е такава,че като карам с 120 държа 4000об/м.От там и сравнително високия разход.За сравнение имам 2Е който на дълъг път пада на 6/100.На практика под 8/100 комбито не съм го смъквал въпреки че съм карал като баба..Вече съм с газово и ще дам пример от там,за да не лъжа,но то се отнася същото и за бензина.
При сегашните температури горя градско твърдо 14/100.Това се дължи на късите разстояния/студен двигател/,липсата на сняг по асвалта/от там и приличната скорост/ и все пак подряването докато се разтопи стъклото на бензин.Паднат ли температурите още,има ли и сняг мога да стигна и 20/100.Извън града си водя среден разход 10/100.Но всички знаем,че всичко е относително.
Бензиномера ми не трепва и е много точен.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Нед 04 дек 2011 11:50

Пълни глупости, въобще не е нормален такъв разход за 1.8 abs двигател, ако ще и в Сибир да си и да имаш подгрявка и на 4-те седалки.

Отивай да видиш на диагостика какво става с центровките по колата.

Те тук в форума колегите не ми вярват че извънградско колата ми дава 5.5 на 100км с скорост около 90км. ама то си е тяхна работа, ако искат :mrgreen:

Та дори в София по светофарите където се кара се на 1-2 не е нормално с такъв разход да си, просто е абсурд.
От една и съща бензиностанция ли наливаш бензин, да не ти сипват и малко водичка със спирт в бензина???
Бензиновата помпа ако ще и да се откачи изцяло от резервоара, колта пак ще си работи без да прекъсва стига смукателя на помпата да е потопен в бензин. На B4 комбито резервоара е с лека конусовидна вдлъбнатина при помпата, там е трудничко да я докараш хептен да пресъхне. При теб на седана би трябвало да е право дъното при помпата, но помпата потопена ли е в бензин няма страшно. Дори да има литър бензин в резервоара, когато караш на прав участък помпата започва да засмуква и същевременно напълва и самата кошничка с бензин. Ако дори и за малко остане смукателя на сухо, то тя ще засмуче бензина който е от кошничката и пак ще си прави налягане, а и всичкия този бензин дето е от резевоара до двигателя по бензинопровода е под налягане и едва ли ще го изсмуче колата само за един два завоя. Възможно е да прекъсва помпата и от слаби връзки на кабелите към нея, като особено опасно е ако са тези дето са точно на самата кошничка отвън. Там ако даде искра от слаба връзка и са останали на сухо ще станеш пътник за оня свят. Но при положение че там са 12 волта и клемичките влизат (обувките) доста трудничко, то едва ли ще е такава ситуацията, а и човека сложил помпата обратно би трябвало да е следил за стегнатостта на обувките на кабелчетата.

Има вариант помпата и да е вече толкова много износена (четките и), че да са се отчупили малки графитни парченца. Те не могат да излезнат от вътрешността на самата помпа, а се забиват по намотките на помпата и почват да гори бушона за помпата. Ти не си споменал за изгаряния на бушона и да се надяваме че не си с такъв потенциален проблем.

А за поплавъка и отчитанията и тук темата е доста омотана, има в момента една тема за поплавък Pasat която се дискутира, но е трудно да се каже понеже явно има няколко варянта на кошничките и ако някога е сменявана с неправилната и става сериозна обърквация после. Трябва хубаво да се провери за даден двигател, седан, комби и коя година точно ама точно е колата та да се види коя кошничка е, та дори и това не е гаранция че пак че се уцели правилната кошничка.

В общи линии цялото това забиване и огромен разход за който казваш, едва ли е от бензиновата помпа, нещо друго ти прави магариите :?

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Нед 04 дек 2011 16:06

:)))))))))) Благодаря за инфото но проблема е решен отдавна, и се оказа не знам и аз какво но като я извадиха промиха я сложиха я пак и спря да бие муцуната в завоите:) След това я водих да видят и защо не чете толкова точно бензина нагласихме го, сега на студ я стоплям малко а лятото с 4 литра по бензиноколонка, минавам към 40 км :)

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Нед 04 дек 2011 19:00

ако мотора е 2Е щях да кажа,че е нормален разход.за АБС е множко

Потребителски аватар
plamenpet81
Автомобил: Vento
Двигател: ABS

Мнениеот plamenpet81 » Нед 04 дек 2011 19:09

Колега а ламбда сондата дали е гледана.Навява ме мисълта на нея при положение че ти дава такъв висок разход.Най -добре е да я закачите и да и направят една диагностика.На брат ми на неговия ABS му вдигна разхода само извънградско и то с 2л.отгоре докато във града си беше нормален.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Нед 04 дек 2011 22:48

абе братчед,кое по точно е пълни глупости.Това,че ти казвам колко го дават хората по книга ли?Ами има ги тея книжки,някой да пише дето я има.За помпата вече не говорим-човека я оправи.Разхода за мен е нормален,все пак това е масивна кола.А факторите за разхода са много наистина-Бензин,гуми-размер и напомпване,кабели,каране на отворен прозорец,климатик,изправност на алтернатора,време за ускорение,брой дупки по настилката,товар,степен на износване и т.н.За мен даже на първо място е и кутията-в горния пост съм споделил защо.Аз лично не споря колко гори твоя,моя 2е със сигурност мога да го докарам до 5,5л/100км,но тук говорим за 1,8ми Вариант /на 350 000км е моя/..Ето некви статистики за горенето които могат да се ползват за база.
http://autodata.bg/mod/id:2284
А тук http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... &gearing=1 некви немци дават разходо 9,24 на газ/за б4 вариант 90к.с. модел/,за бензина пък дават 8,8 за A95 и 6,6 за по-хубав,явно и това си има значение....

Върни се в “Passat”