jordancho написа: Не
нали ако входовете на ламбда-контрола и на ЕКУ-то са вързани в паралел то сигнала от ламбда сондата винаги ще се подава и към двете схеми, въпроса е дали тези две схеми няма да си пречат ?
Те са свързани и сигнала се подава / и преминава през ламбда контрола към ЕКУ-то/ но само когато превключвателя на ламбда контрола е в положение - бензин. При положение газ сигнала от сондата постъпва към ламбда контролера но не излиза а излизат изграденте импулси от пика или процесора в ламбда контрола.Тоест при положение /газ/ те не са свързани.В този ред на мисли и поради факта че каза че неискаш да използваш заместващите импулси затова ти предложих да прекъснеш писта към бубинката на релето за да може хем да е вкл. ламбда контролера на газ хем да не се използва неговия изходен сигнал защото контакта в релето ще остане нормално затворен.
За това че не си съгласен за емулирания сигнал не си много прав. При работа на газ дори и при добра реголировка на системата реголирането е доста мудно и сондата бавно преминава от ниско към високо ниво/поради инертноста на системата/ и Еку-то го засича като проблем със сондата. На моя ламбда контрол съм наблудавал осцилограмата на сондата и нивата при работа на газ и да ти кажа спрямо бензина са доста бавни .
А дали си пречат двата модула мисля че при положение бензин - НЕ , а при газ пак мисля че не но не съм убеден 100 процента.