Велосипед - какъв да бъде.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Велосипед - какъв да бъде.

Мнениеот group® » Пон 05 дек 2011 0:10

BG_Golf4e написа:]
Ако не ти се вярва виж и в МТБ форума,доста редовен съм,а й колегата най-добре там да пита,не тук,там за разлика от тук всички са ПРО!

Не знам за К, но аз съм гледал и то доста.
Къде аполон, там и драга - все един ***
А един 'ПРО' няма и да обсъжда тези марки :wink:
Това, че всеки си хвали неговото е повече от фрапантно ясно :?
Аз обаче няма да го сторя:
- гуми гадни като на всеки байк в класа. Лично аз ги смених и не е болка за умиране.
- вилка - средна хубост за евтина, с леки наклонности към гадна. За целите на колегата, който пита (асфалт предимно) препоръчвам твърда. Може да се смени при покупката в сериозните магазини и се приспада цена. Моята ме дразни, защото няма заключване, но за тея пари толкУ.
- спирачки - нормални за ежедневна употреба. По-добре това от евтини дискови :idea: :!: Могат да се вземат и по-хубави гумички (или както се казват там)
- аз съм 100+ килограма и курбелите (не знам как се пише т'ва) са слаби и единия предаде дух. Смених ги с някакви хубави и скъпи с все централното движение - спи града. Нов вид захващане ала бала. В интерес на истината може и да не е проблема в оригиналните, а в това, че не ги затегнах допълнително, когато взех колелото, а по-късно и белята май беше станала вече. А средното се разби, защото се напълни с вода заради миене с водоструйка без да се запушат дупките :oops: Така или иначе - повече кила, по-добри компоненти, но не е проблем да се сменят когато им дойде реда, за да не се натоварва бюджета.
- при покупката съм сменил и ръкохватките - оригиналните са гадни
- в последствие и седалка смених
Хубаво, даже бих казал прилично колело под 1000лв няма.
И говорим без разни 'мортисьори и т.н.
Но за ежедневно, лаическо ползване стават и нашите евтинжоси и после корекции, ако има нещо ;)

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 05 дек 2011 11:45

Само да вметна,че нямам Онтарио и не го хваля точно затова,просто за мен има две марки 1-Рам 2-Драг :applause:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 05 дек 2011 11:59

не гледайте само имената на рамките, а как е окомплектовано самото колело. При твърдите рамки в този ценови клас, разликата в рамките е само в геометрията и цветовете. Всичко останало, като здравина и удоволствие от каране, е комплекс от останалите елементи на колелото. Ако говорим за бюджетно колело, аз бих препоръчал монтажа да е от серия Accera/Alivio при Shimano, или при SRAM 3.0/x.3 нагоре. Рамката - каквото ви хареса, както и втора ръка колело с по-висок монтаж е в пъти по-добре от чисто ново с монтаж от най-ниския сегмент. За нормално градско-парково каране, това е оптималния избор.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 05 дек 2011 12:14

BG_Golf4e написа:Колега K не се излагай моля те :beer
Като запален колоездач съм карам много велосипеди,Крос са доста зле като цяло,хайде взел си си ти такова,добре,ама това не го прави дъ бест!Не казвай само,че дисковите са по-добри,далеч си още!
Аполона е готин,но рамката му е един размер,а гумите са му шит :Mr Green Fun
От българските единствено РАМ,там цените са други,и Драг карам,друго вече не пипам,нямам никой познат в драг,така,че дишай eusa
Ако не ти се вярва виж и в МТБ форума,доста редовен съм,а й колегата най-добре там да пита,не тук,там за разлика от тук всички са ПРО!

Приятел, няма как да се излагам при условие, че съм карал и двете колелета и стоя твърдо зад това, което пиша. Онтариото не може и да се доближи до Крос. Нито като к-во, нито като удоволствие от карането. Не бих си взел никога този модел. Другите им модели може и да са хубави, но специално този не е.

Тук говорим за чисто градско нормално каране, не за ПРО.

Относно спирачките, едвам не се пребих спускайки се от Витоша с Драг-а (отпред беше с дискова, отзад с В-брейк). Разликата е огромна в спирането. Вярно е, че на Крос-а е монтиран най-евтиния модел дискова на Шимано, но спира перфектно и проблем никога не съм имал за 2000км. Било то и с агресивно спускане от Витоша.

Boshev.Corp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boshev.Corp » Пон 05 дек 2011 13:27

Спрял съм се на няколко байка
Спринт аполон 2011
Ферини р3
Драг онтарио
Рам ХТ1 с рамка на ХТ3 (ама тука цената ме спира)
Колелото ще се ползва за каране градско предполагам че ще карам и по черни пътища ама без скоци и т.н.
Висок близо 180 тегло 95

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 05 дек 2011 14:06

Преди карах драг онтарио доста добро колело излезна.Евтини части,съвсем стандартно само с преден амортисьор.карал съм го и по черни пътища с скоци и какво ли не още и съм около 100 кила с сухи гащи :lol:

Сега карам пак Драг само че е някакъв Гранд каньон с права рамка.

K

Мнениеот K » Пон 05 дек 2011 16:02

Boshev.Corp написа:Спрял съм се на няколко байка
Спринт аполон 2011
Ферини р3
Драг онтарио
Рам ХТ1 с рамка на ХТ3 (ама тука цената ме спира)
Колелото ще се ползва за каране градско предполагам че ще карам и по черни пътища ама без скоци и т.н.
Висок близо 180 тегло 95

Аполона е добър вариант, а и цената му е екстра.
Карал съм Спринта на group със сликовете и бях приятно изненадан. Много приятно се караше. :да:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 05 дек 2011 16:11

Моя е предишния модел.
За 2011 модела не знам нищо и не съм се интересувал.
Казвам го, защото има случаи модела от една година да е добър, а от друга не толкова.

Като изключим РАМ, защото е по-висок клас и цена, другите са един дол ... въпрос на вкус.
Лично аз, ако трябваше сега да си купувам колело щях да заделя малко повече и да взема един SCOTT за около 1000лв.

K

Мнениеот K » Пон 05 дек 2011 16:44

Доколкото съм чел, форумните драскачи в МТБ казват, че рамката на новия е по-добра, което е и логично де.
А, и човека търси нещо около тези пари.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 05 дек 2011 17:50

Колега дискови не ти трябват ама изобщо,само ще ти тежат и не спират по-добре,а за градско е по-добре с 28 гуми,доста по-бързо и по-малко усилия,виж Гранд Каньон Про,също е опция,идеално за града,става и за пътеки в гората,рамката му е добра и за твойте кг няма да е проблем :beer

Рамката е много важна,другите чаркалъци са внос предимно.На Кроса вилката и рамката не пи допадат хич,пукани,цепени има доста,Аполона е добър,вилката е много добра,рамката обаче е един размер,затова кофти и трябва малко ъпгрейд най-вече гуми и седалка,Феринито е същота като Аполона правят ги тук в Пловдив,Онтарио Про има доста добра и здрава рамка и прилична вилка,една седалка след време и става,бих гледал Онт Про или Аполон,ама за теб по добре не МТБ,а туристическо,виж разгледай,качи се,пипни ги и така :beer

Boshev.Corp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boshev.Corp » Пон 05 дек 2011 19:06

Вчера се регистрирах в форума на mtb още не са ми одобрили акаунта и там ще питам ама не мога да заделя 1к лева за колело при положение че работя за 500 просто няма как да стане ;)
дайте магазини в Бургас за колела да разгледам нагледно :)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 06 дек 2011 11:10

в момента не знам колко е едно базово онтарио, или рам, но ако приемем, че са по 500-700 лева, аз бих проверил следния секънд хенд,
например:

http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=102922 - ако монтажа му е LX и е здраво, няма какво да го мислиш.
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=101756 - ако се спазарите за цената (това е долния клас като монтаж който бих препоръчал, но пък е доста ново)
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=102543 - също изглежда прилично
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=102412 - чисто ново

други варианти:
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=102722

а ако ще е само за града:
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=102643
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=101571
stx/rc е стар, но железен монтаж! Слагаш едни сликове и в този вид сигурно тежи под 10 кила, което си е от значение при каране. Няма да хваща око, да го мислиш постоянно, а и цената сигурно може да се договори.

bocho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bocho » Вто 15 май 2012 19:51

Искам да попитам дали този велосипед е хубав.http://www.brosbg.com/128/velosipedi/35 ... uot;-Fdisc

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 15 май 2012 22:40

Здравей

зарежи това и си вземи твърда рамка не с амортесьор отзад

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 15 май 2012 22:50

Matematiks написа:Здравей

зарежи това и си вземи твърда рамка не с амортесьор отзад

:да:
На тази цена пълен твърдак Спринт или Драг :beer

btw видях,че новите Крос са ги барнали малко и вече са добра конкуренция на РАМ,Драг и другите...но там ценовият клас е 600-1500 :talk:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”