Bora 1.6 SR въпрос за масло
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
Bora 1.6 SR въпрос за масло
В сряда си смених маслото с Rapsol 10w40, преди това бях с Тexaco 5w40 и него го гореше през лятото най-вече, но от както захладня не съм забелязал да го бара. Та реших да сложа въпросното по гъсто масло и майсторът ми препоръча Rapsol 10w40 и с надеждата да не го гори вече. Сипахме въпросното масло и майсторът сложи точно 4.8, макар че двигателят побира 4.5. На другият ден преди да тръгна за Пловдив имах път (София - Пловдив отиване и връщане) проверих маслото беше 1 милиметър над MAX реших че не е проблем и тръгнах. Така до днес когато реших да си видя маслото беше 4 милиметра по надолу доста под МАХ. Когато пътувах реших по магистралата да изпъна колата колкото може (със 200км/ч) , че не беше карана извън града отдавна. Та въпросът ми е може ли нещо да съм направил като маслото е било на МАХ с това мое изпъване.Колата да е минала 1000км от смяната пък има спад 4 милиметра.
- nikogbt
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Bora 1.6 SR въпрос за масло
нормално е да ти го изгорила като си напълнил над МАКС ,но сега ниама да ти го пипа поне ощте 4000=5000км... тогава започват да го горят след 5000км зажисимост от маслото,но ако иа кара6 постоянно с 200км/н щте ти го изгори по бързо... но на всички е така по един литър на смяна си го гори задулжително... Карай си колата и не се притеснявай 

- golf avenue
- Автомобил: vw golf variant
- Двигател: azj 02
Моята е със същия двигател и гори масло само извънградско, когато я настъпвам повече. Само тогава забелязвам осезаем спад в нивото.
- Steels
Някой да има идея от къде идва това омасляване. http://img192.imageshack.us/img192/6609/02122011007.jpg. Снимката е под дроселовата клапа и тези тръби не знам как се водят изходящи колектори ли са ? Притесняваме това омасляване поради факта, че за 2000 км ми изчезна сигурно 400мл масло, а колата не пуши не мирише на лошо.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Ами не е нормално да го има тоя теч, най-вероятно оттам ти пада нивото, а не да го гори. Не мога да ти кажа точно там откъде е, но е хубаво да вземеш мерки. Така или иначе ще трябва да го оправиш - колкото по-навреме по-добре, защото ако го оправиш сега примерно ще е гарнитурка или нещо подобно. А ако си го караш и си доливаш в един момент ще се скапе нацяло и най-много да хвърлиш всичкото масло и пак ще си платиш ремонта и реално ще ти излезе доста по-скъпо 

- Steels
Някой ако е наясно да каже, това може ли да е гарнитурата на капака на клапаните. Защото въобще не ми е ясно къде точно се маха капака. Като махна горната кора която покрива двигателят и нищо не виждам пък повече ме е страх да разглобявам, че няма да мога да го сглобя после.
- Steels
Никакви идеи 

- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм със същия двигател, и на мен леко ми сълзи от там-гарнитура на клапаните. До сега съм имал 3бр VW и с всичките не можах да се оправя с този проблем. За сега се отказах. Двг. е наклонен леко назад и затова тече на това място.
- Steels
Със смяна на гарнитурата не става ли ?
Steels написа:Някой да има идея от къде идва това омасляване. http://img192.imageshack.us/img192/6609/02122011007.jpg. Снимката е под дроселовата клапа и тези тръби не знам как се водят изходящи колектори ли са ? Притесняваме това омасляване поради факта, че за 2000 км ми изчезна сигурно 400мл масло, а колата не пуши не мирише на лошо.
И аз съм с AKL и тоя проблем с гарнитурата си го има! При мен теча е отпред. От Ауто+ си купих гарнитура Victor Reinz за 22лв. и всичко се оправи.
p.s. При мен разхода на масло е същия. Градско май не го пипа или съвсем малко, извънградско и с по висока скорост 150-160 си го похарчва леко. С 10w40 TOTAL съм. Един път я карах с 200 в продължение на 110km и ми изхарчи около 200 грама. Според майстора ако се сменят гумичките на клапаните въобще нямало да харчи даже и при висока скорост, което незнам колко е вярно - нека по-запознати колеги се изкажат за този мотор дали е възможно.
- Steels
Тея дни ще ида да сменя гарнитурата, че вече забелязвам даже и взе да кади леко като олива масло. Ако пък гумичките са за смяна не трябва ли да пуши или намирисва на лошо? Или просто им е дошло времето колата е на реални 180 000 км.
- Erazer
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 2000
И на мен ми сълзеше от гарнитурата на клапаните,смених я и се оправи. И аз съм със същия мотор и при мен същата работа в града не гори много масло, но извън града при по-висока скорост си похапва, но чак да се сменят гумичките, по-евтино излиза да си доливаш по 1Л масло на година и така... 

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
мой колега със същия мотор го отвори да сменя гумички но те били сменяни оказа се че сегментите са заминали след смяната им вече не долива масло
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”