странни вибрации голф 4 тди
- ilianmilenin
- Автомобил:
- Двигател:
странни вибрации голф 4 тди
здравейте колеги едно питане имам колата ми е голф 4 1.9тди,проблема е следния отпред при каране на колата се чува странен звук като на стържеща гума ,гумите са чисто нови балансирани не стържат.Вибрацийте се усещат най често когато мина през някой легнал полицай при спускането ,изчетох много за такива вибраций но не намирам точно обяснение,гледах за тази верига в картера но на място няма никакви вибраций а само при каране,ако е тампон на двигателя ще ми тресе ми потегляне а не тресе.Възможно ли е да е някое каре или проблема да е в демферната шайба(тя е за смяна защото ми разби 2 обтяжни ролки вече.)ПРИТЕСНЯВА МЕ ТОВА ЧЕ СТЪРЖЕНЕТО СЕ УСЕЩА НАЙ ВЕЧЕ КОГАТО КОЛАТА МИНАВА ПРЕЗ БАБУНКИТЕ.
Последна промяна от ilianmilenin на Вто 06 дек 2011 20:26, променено общо 1 път.
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Re: странни вибраций голф 4 тди
Щом се чува стържене предимно на легнали полицаи най вероятно ще са тампони на стабилизиращата щанга.
колаге,как ем ти стурже ем ти вибрира.
за мен това е маховик- просто като минава6 на лвгналия полицаи бие6 1ва предавка и ти тресе, а като мине6 полицая си на енерция и бие6 2ра предавка.ако нее така даи по конкретен пример

- ilianmilenin
- Автомобил:
- Двигател:
по скоро като стържене не е маховик,вече правих маховик знам какъв звук издава.по скоро като стържене.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
вибраций е втори братовчед на конфуций, защо се е появил не знам.
ходи в библиотеката, търси конфуций, със сигурност е писал нещо за братчед си
- ilianmilenin
- Автомобил:
- Двигател:
Petrolhead написа:вибраций е втори братовчед на конфуций, защо се е появил не знам.
мда много оригинално.
- ilianmilenin
- Автомобил:
- Двигател:
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: странни вибрации голф 4 тди
има ли разлика като минаваш през неравности с натиснат съединител ?
- SCALE
- Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
- Двигател: AHF 2000
ilianmilenin написа:здравейте колеги едно питане имам колата ми е голф 4 1.9тди,проблема е следния отпред при каране на колата се чува странен звук като на стържеща гума ,гумите са чисто нови балансирани не стържат.Вибрацийте се усещат най често когато мина през някой легнал полицай при спускането ,изчетох много за такива вибраций но не намирам точно обяснение,гледах за тази верига в картера но на място няма никакви вибраций а само при каране,ако е тампон на двигателя ще ми тресе ми потегляне а не тресе.Възможно ли е да е някое каре или проблема да е в демферната шайба(тя е за смяна защото ми разби 2 обтяжни ролки вече.)ПРИТЕСНЯВА МЕ ТОВА ЧЕ СТЪРЖЕНЕТО СЕ УСЕЩА НАЙ ВЕЧЕ КОГАТО КОЛАТА МИНАВА ПРЕЗ БАБУНКИТЕ.
Евентуално хлабини в лагер / окачване и след минаване през неравности ( обикновено се натискат спирачките ) - задействане на АБС-а - звукът е нещо като "бъззззз" ) и педала вибрира
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
здравейте колеги едно питане имам колата ми е голф 4 1.9тди,проблема е следния отпред при каране на колата се чува странен звук като на стържеща гума
усещат най често когато мина през някой легнал полицай при спускането
ПРИТЕСНЯВА МЕ ТОВА ЧЕ СТЪРЖЕНЕТО СЕ УСЕЩА НАЙ ВЕЧЕ КОГАТО КОЛАТА МИНАВА ПРЕЗ БАБУНКИТЕ.
Всички симптоми които описваш това е точно тампони на стабилизираща щанга при при преминаване през легнали полицаи има усилие върху нея и износените тампони скърцат и от там ти е стърженето на гума два нови тампона + скоби за тях и си ти
Стига си се вкарвал в разни филми маховици ABS - си и други там които какво общо имат с преминаване по легнали полицаи и неравности

ПРИТЕСНЯВА МЕ ТОВА ЧЕ СТЪРЖЕНЕТО СЕ УСЕЩА НАЙ ВЕЧЕ КОГАТО КОЛАТА МИНАВА ПРЕЗ БАБУНКИТЕ.
Всички симптоми които описваш това е точно тампони на стабилизираща щанга при при преминаване през легнали полицаи има усилие върху нея и износените тампони скърцат и от там ти е стърженето на гума два нови тампона + скоби за тях и си ти

Стига си се вкарвал в разни филми маховици ABS - си и други там които какво общо имат с преминаване по легнали полицаи и неравности

- ilianmilenin
- Автомобил:
- Двигател:
tdi fen написа:има ли разлика като минаваш през неравности с натиснат съединител ?
не е съединител беше сменен демфера преди 3 месеца.Знам какъв е звука на маховик

- ilianmilenin
- Автомобил:
- Двигател:
kgdim написа:здравейте колеги едно питане имам колата ми е голф 4 1.9тди,проблема е следния отпред при каране на колата се чува странен звук като на стържеща гума
Всички симптоми които описваш това е точно тампони на стабилизираща щанга при при преминаване през легнали полицаи има усилие върху нея и износените тампони скърцат и от там ти е стърженето на гума два нови тампона + скоби за тях и си ти![]()
Стига си се вкарвал в разни филми маховици ABS - си и други там които какво общо имат с преминаване по легнали полицаи и неравности![]()
мда и на мен ми казаха тоя вариянт благодаря колега.

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
elnineo написа:колаге,как ем ти стурже ем ти вибрира.за мен това е маховик- просто като минава6 на лвгналия полицаи бие6 1ва предавка и ти тресе, а като мине6 полицая си на енерция и бие6 2ра предавка.ако нее така даи по конкретен пример

По темата виж си каретата и предпазителя на диска.
Върни се в “Дизелови агрегати”