странни вибрации голф 4 тди

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ilianmilenin
Автомобил:
Двигател:

странни вибрации голф 4 тди

Мнениеот ilianmilenin » Пон 05 дек 2011 23:56

здравейте колеги едно питане имам колата ми е голф 4 1.9тди,проблема е следния отпред при каране на колата се чува странен звук като на стържеща гума ,гумите са чисто нови балансирани не стържат.Вибрацийте се усещат най често когато мина през някой легнал полицай при спускането ,изчетох много за такива вибраций но не намирам точно обяснение,гледах за тази верига в картера но на място няма никакви вибраций а само при каране,ако е тампон на двигателя ще ми тресе ми потегляне а не тресе.Възможно ли е да е някое каре или проблема да е в демферната шайба(тя е за смяна защото ми разби 2 обтяжни ролки вече.)ПРИТЕСНЯВА МЕ ТОВА ЧЕ СТЪРЖЕНЕТО СЕ УСЕЩА НАЙ ВЕЧЕ КОГАТО КОЛАТА МИНАВА ПРЕЗ БАБУНКИТЕ.

Последна промяна от ilianmilenin на Вто 06 дек 2011 20:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kgdim
Автомобил: MK4 Black ...
Двигател:

Re: странни вибраций голф 4 тди

Мнениеот kgdim » Вто 06 дек 2011 7:25

Щом се чува стържене предимно на легнали полицаи най вероятно ще са тампони на стабилизиращата щанга.

Потребителски аватар
elnineo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elnineo » Вто 06 дек 2011 7:28

колаге,как ем ти стурже ем ти вибрира. maikomila за мен това е маховик- просто като минава6 на лвгналия полицаи бие6 1ва предавка и ти тресе, а като мине6 полицая си на енерция и бие6 2ра предавка.ако нее така даи по конкретен пример

Потребителски аватар
ilianmilenin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilianmilenin » Вто 06 дек 2011 16:48

по скоро като стържене не е маховик,вече правих маховик знам какъв звук издава.по скоро като стържене.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 06 дек 2011 16:56

вибраций е втори братовчед на конфуций, защо се е появил не знам.
ходи в библиотеката, търси конфуций, със сигурност е писал нещо за братчед си

Потребителски аватар
ilianmilenin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilianmilenin » Вто 06 дек 2011 20:26

Petrolhead написа:вибраций е втори братовчед на конфуций, защо се е появил не знам.
ходи в библиотеката, търси конфуций, със сигурност е писал нещо за братчед си

мда много оригинално.

Потребителски аватар
ilianmilenin
Автомобил:
Двигател:

Re: странни вибрации голф 4 тди

Мнениеот ilianmilenin » Сря 07 дек 2011 18:42

:предавам се

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 07 дек 2011 18:48

има ли разлика като минаваш през неравности с натиснат съединител ?

Потребителски аватар
SCALE
Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
Двигател: AHF 2000

Мнениеот SCALE » Сря 07 дек 2011 19:10

ilianmilenin написа:здравейте колеги едно питане имам колата ми е голф 4 1.9тди,проблема е следния отпред при каране на колата се чува странен звук като на стържеща гума ,гумите са чисто нови балансирани не стържат.Вибрацийте се усещат най често когато мина през някой легнал полицай при спускането ,изчетох много за такива вибраций но не намирам точно обяснение,гледах за тази верига в картера но на място няма никакви вибраций а само при каране,ако е тампон на двигателя ще ми тресе ми потегляне а не тресе.Възможно ли е да е някое каре или проблема да е в демферната шайба(тя е за смяна защото ми разби 2 обтяжни ролки вече.)ПРИТЕСНЯВА МЕ ТОВА ЧЕ СТЪРЖЕНЕТО СЕ УСЕЩА НАЙ ВЕЧЕ КОГАТО КОЛАТА МИНАВА ПРЕЗ БАБУНКИТЕ.

Евентуално хлабини в лагер / окачване и след минаване през неравности ( обикновено се натискат спирачките ) - задействане на АБС-а - звукът е нещо като "бъззззз" ) и педала вибрира

Потребителски аватар
kgdim
Автомобил: MK4 Black ...
Двигател:

Мнениеот kgdim » Сря 07 дек 2011 21:53

здравейте колеги едно питане имам колата ми е голф 4 1.9тди,проблема е следния отпред при каране на колата се чува странен звук като на стържеща гума

усещат най често когато мина през някой легнал полицай при спускането

ПРИТЕСНЯВА МЕ ТОВА ЧЕ СТЪРЖЕНЕТО СЕ УСЕЩА НАЙ ВЕЧЕ КОГАТО КОЛАТА МИНАВА ПРЕЗ БАБУНКИТЕ.

Всички симптоми които описваш това е точно тампони на стабилизираща щанга при при преминаване през легнали полицаи има усилие върху нея и износените тампони скърцат и от там ти е стърженето на гума два нови тампона + скоби за тях и си ти :да:
Стига си се вкарвал в разни филми маховици ABS - си и други там които какво общо имат с преминаване по легнали полицаи и неравности :screwy :dummy:

Потребителски аватар
ilianmilenin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilianmilenin » Чет 08 дек 2011 17:03

tdi fen написа:има ли разлика като минаваш през неравности с натиснат съединител ?

не е съединител беше сменен демфера преди 3 месеца.Знам какъв е звука на маховик :!:

Потребителски аватар
ilianmilenin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilianmilenin » Чет 08 дек 2011 17:04

kgdim написа:здравейте колеги едно питане имам колата ми е голф 4 1.9тди,проблема е следния отпред при каране на колата се чува странен звук като на стържеща гума

усещат най често когато мина през някой легнал полицай при спускането

ПРИТЕСНЯВА МЕ ТОВА ЧЕ СТЪРЖЕНЕТО СЕ УСЕЩА НАЙ ВЕЧЕ КОГАТО КОЛАТА МИНАВА ПРЕЗ БАБУНКИТЕ.

Всички симптоми които описваш това е точно тампони на стабилизираща щанга при при преминаване през легнали полицаи има усилие върху нея и износените тампони скърцат и от там ти е стърженето на гума два нови тампона + скоби за тях и си ти :да:
Стига си се вкарвал в разни филми маховици ABS - си и други там които какво общо имат с преминаване по легнали полицаи и неравности :screwy :dummy:

мда и на мен ми казаха тоя вариянт благодаря колега. :bishop

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Пет 09 дек 2011 1:52

elnineo написа:колаге,как ем ти стурже ем ти вибрира. maikomila за мен това е маховик- просто като минава6 на лвгналия полицаи бие6 1ва предавка и ти тресе, а като мине6 полицая си на енерция и бие6 2ра предавка.ако нее така даи по конкретен пример

:063: :beer mhihi
По темата виж си каретата и предпазителя на диска.

Върни се в “Дизелови агрегати”