Passat B5 - кои са най-качествените носачи?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: B5- кои са най качествените носачи?

Мнениеот group® » Пет 11 ное 2011 10:22

Младенски, какво се учудваш?!
Погледни си екрана - е по това караш ти.
Погледни сега клавиатурата си - е по т'ва караме тук mhihi

Въртиш и тук, ама не толкова.
Направи градско 10-15к км по бг квартални улички и разбити булеварди, и ще видиш как става :?

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пет 11 ное 2011 11:31

Няма страшно,колеги!Строим магистрали и аутобани :063: :Mr Green Fun С модерна настилка,която няма да стане на "буки" след един сезон... death
Иначе вече смених 2 оригинални носача с МOOG.От скоро са и на малко км,нямам наблюдения още... :drinking:
Успокоението е,че се намират комплекти и за под 300 лв,а за качество ще кажат колегите,които са ползвали. :talk:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 21 ное 2011 10:44

Та да споделя последните неща които разбрах.

1) Носачите за БГ са с 1 година гаранция. И при Киров, и при Аутостар (още по-голям официален вносител).
2) Ако си инат и упорит и пишеш директно на Мейле има шанс да ти подменят разбити носачи. При мен така стана - писах им, пратиха ме да ги занеса в Аутостар и там ми ги смениха (2та разбити).
3) Мейле HD е HD само за тампоните. До колкото разбрах шарнирите на всички носачи са еднакви. Разликата основно е в долен заден тампон който при нормалните носачи е масло и гума, а при Мейлето - само гума.
4) Десните носачи са 30% по-често купувани от левите. Обяснението е, че повечето дупки били отдясно.
5) Комбинацията от горните неща показва, че проблема не е в носачите, а в пътищата ни. Т.е. оправия няма :( .

Та за мен решението вече е ясно. Рециклирани, рециклирани и пак рециклирани. А тампоните - полеуретанови. И така докато не ни оправят пътищата (т.е. докато свят светува). Носачите дето издържали много повече килоемтри ги издържат, ама в чужбина. Относно здравината на Мейле HD - аз карам малко аграрно, ама чак пък HD носачи за <2 години да хвърля ...

От Аутостар казаха, че за клуба на привържениците на VW могат да дадат по-голяма отстъпка от Киров (Киров дава 15%). Така че тук може би е момента да се намеси администрацията на клуба. Ако имат интерес - да ми пуснат едно ЛС и ще дам контаките на човека с който да говорят. Аз не знам как да се свържа с тях :) . Иначе Аутостар уж били бая по-голям вносител на авточасти от Киров.

Потребителски аватар
bobich
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bobich » Вто 22 ное 2011 0:27

KirilGeorgiev написа:Аз мога да помогна с адрес в Истанбул където Мейлето е 490лв ако разбира се има кой да ви го донесе а какво ще решите да си слагате си е ваша работа

Я дай адреса колега или някакви други разясннения за ориентир ( име , телефон и т.н.), та знае ли човек, кога ще му се отдаде възможност...... :-)
Това , че ги продават в Турция значи ли , че и там ги произвеждат или всичко е в сферата на вероятностите....????? Благодаря предварително

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 22 ное 2011 11:41

Магазина се намира в квартал Аксарай носачите са си немски просто там търговците не слагат надценка като нашите Inebey Mahallesi Kucuklanga Cad.No.47-A Aksaray-Istanbul Tel-(0212)586 46 32 -586 54 49 Всички българи пътуващи до Турция знаят къде се намира този квартал Това е едно каре от няколко улици със 1000 магазина за авточасти и няма нещо което да го няма Ако искаш евтини носачи има и от 150 долара комплекта

brum

Мнениеот brum » Вто 29 ное 2011 16:06

Цитата е от друга тема, ама за същото става дума.

zfa159 написа:Защото си с оригиналното окачване,то е доста здраво :) Само че започнеш ли да сменяш с афтърмаркет части,вече редовно има нещо за смяна и все нещо потропва.
Един познат с А4 си смени цялото окачване с Lemfiorder (каквито са оригиналните за вграждане),всичко наведнъж,на куп,изкара година и половина без да се обади (30 000км) и взе да похлопва от тук от там отново :screwy

Т'ва и аз съм го забелязал - оригиналното е държало 10 години, тука е карано 3 и после сменено. Новото не изкарва 2 години без значение дали е Meyle HD, LEMFÖRDER или чайна-майна.

Не мога да разбера кое им е по-добро на оригналните 15 годишни шарнири от един чисто нов марков. Няма ли тука някой търговец на части да ни светне дали има някаква врътка и примерно да има носачи първо, второ и трето качество? Или някой да има логично обяснение на по-горното?

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Вто 29 ное 2011 16:15

Според мен голямо значение има начина на монтаж. Много майстори пренебрегват натягането в работно положение. Възможно е и цялостното износване на останалите части да води до тази промяна в живота на съответните носачи.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 29 ное 2011 16:55

brum написа:Та да споделя последните неща които разбрах.
От Аутостар казаха, че за клуба на привържениците на VW могат да дадат по-голяма отстъпка от Киров (Киров дава 15%).

А колко струват там без отстъпката?

brum

Мнениеот brum » Вто 29 ное 2011 18:07

А, 900 до 1000 лева. Колкото и на всякъде.

Относно натягането в работно положение - то има ефект само върху тампоните. А по-често се разбиват шарнирите.

С полеуретановите тампони даже тоя момент го няма, защото тампона не е фиксиран към носача и може да се върти. Та няма значение в какво положение са сложени.

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Вто 29 ное 2011 18:33

brum написа:Цитата е от друга тема, ама за същото става дума.

zfa159 написа:Защото си с оригиналното окачване,то е доста здраво :) Само че започнеш ли да сменяш с афтърмаркет части,вече редовно има нещо за смяна и все нещо потропва.
Един познат с А4 си смени цялото окачване с Lemfiorder (каквито са оригиналните за вграждане),всичко наведнъж,на куп,изкара година и половина без да се обади (30 000км) и взе да похлопва от тук от там отново :screwy

Т'ва и аз съм го забелязал - оригиналното е държало 10 години, тука е карано 3 и после сменено. Новото не изкарва 2 години без значение дали е Meyle HD, LEMFÖRDER или чайна-майна.

Не мога да разбера кое им е по-добро на оригналните 15 годишни шарнири от един чисто нов марков. Няма ли тука някой търговец на части да ни светне дали има някаква врътка и примерно да има носачи първо, второ и трето качество? Или някой да има логично обяснение на по-горното?

Аз ще ти кажа, всичко в България е "оригинално", за това ни правят по 30-40% отстъпка.....
Имам познат който смени цялото с LEMFÖRDER и вярно изкара две години, самоче мина 120 000км преди да се разтропа! :beer

Потребителски аватар
ФЕРАРИСТ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ФЕРАРИСТ » Сря 30 ное 2011 18:28

Като оставим на страна калпавите пътища, производителите на коли преди 6 - 7 - 10 години имаха доста по сериозни изисквания към производителите на окачване(и не само), и те предлагаха изключително качествени носачи който траеха много време както повечето от вас сами знаят......с течение на времето нещата се промениха, конкуренцията стана все по голяма, всеки производител се стреми да продаде по евтино колата си, а едно от условията за това е да има по ниски производствени разходи....което автоматично значи че критериите за качество са занижени, и въпреки че те са качествени, са направени да издържат малко повече от колкото е заводската гаранция на автомобила......след това всичко се скапва, и започва да се храни юнашки турската и китайската икономика, който освен че правят и окачването за производителите, правят и доста по некачествено за общия пазар.......това е огромна промишленост, която трябва да действа и трябва да реализира продукция......
Себестойноста на един долен носач за Алфа 156/147 в Турция е 17 - 20 лева, а по магазините тук цените почват от 130 лева.....и това е просто плах пример.....говорих с работещ в такова предприятие в Турция, действително окачването което се пуска като резервни части, и ако най - вече се прави за определено име (примерно Фаст, Окап, Бърт или каквото ви дойде наум) определени партиди се пускат с качество с което найстина трябва да е окачването, точно заради отзивите за него......затва и често се случва едни да са много доволни от дадена марка, а други да я плюят, едни да карат много с дадена марка носачи, а при други те да се разбиват много бързо.......всичко се прави за да има консумация без да има ясна представа за това кое е качествено, и кое не......и да се купува в несвяст.....

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 06 дек 2011 7:52

Може ли някой да ми каже какви са размерите на болтовете включени в кит-а на предните носачи на Б5?

valioradi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valioradi » Сря 07 дек 2011 20:23

Имам познат който смени цялото с LEMFÖRDER и вярно изкара две години, само че мина 120 000км преди да се разтропа!
И аз имам познат които каза че с LEMFÖRDER и е минал до момента към 100 хил.и каза че за момента нищо не тропа пасата му е б5 110 коня

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Сря 07 дек 2011 20:29

аз след като смених горен десен носача ми дърпа колата на ляво

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател: