Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- nosex
- Вечен БАН
- Мнения: 2416
- Регистриран на: Пон 08 яну 2007 11:39
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София (Волуяк/Бояна)
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Още 200-300гр. му трябва за да е приятно "бяло" за окото, ама и така става, нямаш грижи - ще стане

- hooligans
- Модератор

- Мнения: 18738
- Регистриран на: Пет 30 мар 2007 19:22
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
- Местоположение: София
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

А колко време да го кисна?
Само 24 часа ли?
Свински шол е месото
- AE86
- Мнения: 1076
- Регистриран на: Вто 27 окт 2009 12:22
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
- Местоположение: Русе
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Бате трябват ти максимум 2 дни за Шол-а
като спре да пуска кръв и сок го окачай да съхне 
-
azrod
- Мнения: 1178
- Регистриран на: Сря 07 апр 2010 22:42
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Местоположение: Асеновград/ Пловдив
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
hooligans написа::bowdown
А колко време да го кисна?
Само 24 часа ли?
Свински шол е месото
Батка, сложи още едно кило сол
Иначе за 2 х 24 часа и аз съм съгласен, че ще изсмуче водата
- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Първата партида пастърма от сърца още не е готова, но аз реших да направя втора от ето това:
-
golfmk1
- Low rider
- Мнения: 5576
- Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
- Местоположение: СТАРА ЗАГОРА
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Моите са вече 2 дни на терасата и снощи си резнах от едната малко колкото да я опитам и добре ми се стори
Кога мога да ги подкарвам 
- AE86
- Мнения: 1076
- Регистриран на: Вто 27 окт 2009 12:22
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
- Местоположение: Русе
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
След още 2 дни можеш да режеш колега.Вятър като има става бързо. НАЗДРАВЕ 

- nosex
- Вечен БАН
- Мнения: 2416
- Регистриран на: Пон 08 яну 2007 11:39
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София (Волуяк/Бояна)
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
И при мен е дефицит солта тази година


-
golfmk1
- Low rider
- Мнения: 5576
- Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
- Местоположение: СТАРА ЗАГОРА
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Твърди ли трябва да станат пущините 
- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Да, свинския шницел който днес извадих от солта след 24 часов престой се беше втвърдил и направо си е готов за консумация, но все пак го овъргалях в подправки и го закачих да повиси на терасата. Сърцата висят от 5 дена ама са все още меки.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Мнения: 9978
- Регистриран на: Съб 27 окт 2007 11:02
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Местоположение: София,Дружба 1
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Поне 20-30 дни трябва да седи на проветриво място,нали ?
Иначе какви точно подправки слагате ? Аз примерно я обичм малко по люта...
Иначе какви точно подправки слагате ? Аз примерно я обичм малко по люта...
-
golfmk1
- Low rider
- Мнения: 5576
- Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
- Местоположение: СТАРА ЗАГОРА
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
как 20-30 бре човек.То ще стане на подметка според мен 
- DimitarBT
- Мнения: 744
- Регистриран на: Съб 23 фев 2008 8:38
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
20-30 дена и ще я режеш с ножовка,длето,секач и чук...и други стругаро-шлосерски интрументи.5-7 дена са и достатъчни.Зависи колко са големи парчетата.Аз понеже правя цялата голяма рибица,я оставям 8 дена,и посе се почва 
Подправки реално погледнато можеш да сложиш каквито си искаш.Но аз слагал смедните:
Кимион,ч.пипер,червен пипер(леко лют),финно стрита чубрица,няколко капки(10-15мл.) бяло вино.Добре е да не става на каша цялата тази смес,а просто като поеме виното да остане леко на "трохи" всичко.Ако сложите прекалено много вино и сместа стане на каша,после се образува една тънка коричка отгоре,която поне на мен не ми е приятна.

Подправки реално погледнато можеш да сложиш каквито си искаш.Но аз слагал смедните:
Кимион,ч.пипер,червен пипер(леко лют),финно стрита чубрица,няколко капки(10-15мл.) бяло вино.Добре е да не става на каша цялата тази смес,а просто като поеме виното да остане леко на "трохи" всичко.Ако сложите прекалено много вино и сместа стане на каша,после се образува една тънка коричка отгоре,която поне на мен не ми е приятна.
- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Пастърмичката от свинското шницелче е... нямам думи. Не се усетих кога изпих 2 литра Шуменска бира. И това при положение че вися на терасата от вчера до днес - само едно денонощие. Почвам засилено производство за да си посрещам другарите по Коледа и Нова Година. Наздраве !!!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 54 госта
