Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Мнения: 2416
Регистриран на: Пон 08 яну 2007 11:39
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София (Волуяк/Бояна)

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот nosex » Пон 05 дек 2011 20:53


Още 200-300гр. му трябва за да е приятно "бяло" за окото, ама и така става, нямаш грижи - ще стане :beer :lol:




Потребителски аватар
hooligans
Мнения: 18732
Регистриран на: Пет 30 мар 2007 19:22
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE
Местоположение: София

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот hooligans » Пон 05 дек 2011 21:12


:bowdown :drunk

А колко време да го кисна?
Само 24 часа ли?
Свински шол е месото


Потребителски аватар
AE86
Мнения: 1076
Регистриран на: Вто 27 окт 2009 12:22
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989
Местоположение: Русе

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот AE86 » Пон 05 дек 2011 22:34


Бате трябват ти максимум 2 дни за Шол-а :) като спре да пуска кръв и сок го окачай да съхне :)


azrod
Мнения: 1178
Регистриран на: Сря 07 апр 2010 22:42
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Местоположение: Асеновград/ Пловдив
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот azrod » Вто 06 дек 2011 11:29


hooligans написа::bowdown :drunk

А колко време да го кисна?
Само 24 часа ли?
Свински шол е месото

Батка, сложи още едно кило сол :P
Иначе за 2 х 24 часа и аз съм съгласен, че ще изсмуче водата :)


Потребителски аватар
zloby3400
Мнения: 811
Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Местоположение: София/Ямбол
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот zloby3400 » Сря 07 дек 2011 15:30


Първата партида пастърма от сърца още не е готова, но аз реших да направя втора от ето това:
Прикачени файлове
DSC00840.JPG
DSC00841.JPG


golfmk1
Low rider
Мнения: 5568
Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
Автомобил: OLD
Двигател: OTO
Местоположение: СТАРА ЗАГОРА

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот golfmk1 » Сря 07 дек 2011 16:11


Моите са вече 2 дни на терасата и снощи си резнах от едната малко колкото да я опитам и добре ми се стори :wink:Кога мога да ги подкарвам :lol:


Потребителски аватар
AE86
Мнения: 1076
Регистриран на: Вто 27 окт 2009 12:22
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989
Местоположение: Русе

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот AE86 » Сря 07 дек 2011 17:21


След още 2 дни можеш да режеш колега.Вятър като има става бързо. НАЗДРАВЕ :drunk


Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Мнения: 2416
Регистриран на: Пон 08 яну 2007 11:39
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София (Волуяк/Бояна)

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот nosex » Сря 07 дек 2011 19:57


И при мен е дефицит солта тази година :lol: :beer
Изображение


golfmk1
Low rider
Мнения: 5568
Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
Автомобил: OLD
Двигател: OTO
Местоположение: СТАРА ЗАГОРА

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот golfmk1 » Чет 08 дек 2011 22:06


Твърди ли трябва да станат пущините :roll:


Потребителски аватар
zloby3400
Мнения: 811
Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Местоположение: София/Ямбол
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот zloby3400 » Чет 08 дек 2011 22:36


Да, свинския шницел който днес извадих от солта след 24 часов престой се беше втвърдил и направо си е готов за консумация, но все пак го овъргалях в подправки и го закачих да повиси на терасата. Сърцата висят от 5 дена ама са все още меки.


Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Мнения: 9978
Регистриран на: Съб 27 окт 2007 11:02
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Местоположение: София,Дружба 1
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот Dead man » Чет 08 дек 2011 22:49


Поне 20-30 дни трябва да седи на проветриво място,нали ?

Иначе какви точно подправки слагате ? Аз примерно я обичм малко по люта... :twisted:


golfmk1
Low rider
Мнения: 5568
Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
Автомобил: OLD
Двигател: OTO
Местоположение: СТАРА ЗАГОРА

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот golfmk1 » Пет 09 дек 2011 8:30


как 20-30 бре човек.То ще стане на подметка според мен :lol:


Потребителски аватар
DimitarBT
Мнения: 744
Регистриран на: Съб 23 фев 2008 8:38
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Местоположение: Ловеч
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот DimitarBT » Пет 09 дек 2011 10:50


20-30 дена и ще я режеш с ножовка,длето,секач и чук...и други стругаро-шлосерски интрументи.5-7 дена са и достатъчни.Зависи колко са големи парчетата.Аз понеже правя цялата голяма рибица,я оставям 8 дена,и посе се почва :beer
Подправки реално погледнато можеш да сложиш каквито си искаш.Но аз слагал смедните:
Кимион,ч.пипер,червен пипер(леко лют),финно стрита чубрица,няколко капки(10-15мл.) бяло вино.Добре е да не става на каша цялата тази смес,а просто като поеме виното да остане леко на "трохи" всичко.Ако сложите прекалено много вино и сместа стане на каша,после се образува една тънка коричка отгоре,която поне на мен не ми е приятна.


Потребителски аватар
zloby3400
Мнения: 811
Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Местоположение: София/Ямбол
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот zloby3400 » Пет 09 дек 2011 20:06


Пастърмичката от свинското шницелче е... нямам думи. Не се усетих кога изпих 2 литра Шуменска бира. И това при положение че вися на терасата от вчера до днес - само едно денонощие. Почвам засилено производство за да си посрещам другарите по Коледа и Нова Година. Наздраве !!!


Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Мнения: 2416
Регистриран на: Пон 08 яну 2007 11:39
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София (Волуяк/Бояна)

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот nosex » Пет 09 дек 2011 21:04


scare :beer
Изображение



Върни се в “ОФФ-Топик - други”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 43 госта