Странен шум в скоросната кутия
Странен шум в скоросната кутия
сутрин като запаля колата и се чува едно стържене което си продължава незнаино до кога с карането през деня си из4езва.... или става мн тихо, направи ми впечатление че когато натисна съединителя и шума утихва почти не се чува но след като върна съединителя пак си е същия. HELP 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
ta6koo написа:предполагам няма проблем да я карам така ? поне да събера лев и съдинитела да сменя
Бе на мен на Г2-то ми тракаше по същия начин, но не се оправяше при каране. Оказаха се счупени демпферни пружини на феродовия диск. Но по принцип си прав! Кутията се сваля трудно, така, че първо събери парици и за съединителя и тогава отваряй!
Не забравяй и семеринга на първичния вал на скоростната кутия.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
ta6koo написа:Не излезе плочката , а диференциала на скоросната кутия, сно6ти се счупи и взе да дере мн силно , днеска ми блокира кутиятас съединител и притискател ремонта излиза около 600 лв
абе докато ти пиша за диференциала и то взе ,че стана...за такъв макар и много по-слаб шум смених скоростна кутия -250 лв 2-ра ръка...вече 2 години я карами си свиркам...какви 600 лв ще даваш за ремонт!!!!Ако не можеш сам скоростната кутия по-добре да я изхвърлиш и да вземеш друга отколкото да ти я ремонтират....ще ти одерат кожата за труд!!!
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
ta6koo написа:скъпо е знам ама си поемам риска, ина4е 250 лв е скоросна кутия +90 лв монтаж и демонтаж +200 лв съединител,това са цените във Варна като ги сметна маи не си струва да купувам друга кутия понеже ако се счупи пак трябва да купувам или да я ремонтирам
не си прав...иди при Иван Гроба на Каменар.....човека ти ги дава с гаранция...можеш и добър феродов диск да си вземеш втора ръка...те поне си личат като са добри...
Не си давай парите за ремонт ще сбъркаш....И търси скоростна кутия от катастрофирала кола(да не е отделена от ДВГ!!!)
Кой е тоз мошеник дето ти иска 90 лв за монтаж на скоростна кутия ....да не е Дидо от местността" Пчелина"?????Я бягай далеч от него!!!50 лв ще свършат работа...това е цената......
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”