Моите 2-те с отверка се развиха ама едното се наложи да го дърпам но по принцип се въртятrr написа:Дбре а тези копчета на пласмасовата кора на какъв принцип за захванати трябва ли да ги въртиш или само дърпаш нагоре?
Филтър на купето за Голф 3
- Bialkov_TDI
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AJM
- daniel1985
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Филтър на купето за Голф 3
колеги мойте всичките се счупиха и сега трябва да търся такива ако го оставя така ще влиза ли вода като гледам май не щото отдолу влиза пластмасата и май е под наклон да се изтича някъде вие какво ще кажете
- gozzu
- Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
- Двигател: BDE 2002 г
Re:
Bialkov_TDI написа:Тоя филтър го смених но искам да попитам понеже имам климатик имам ли груг филтър на климатика или не става вапрос за Г3
Има още един на самия климатик, казва се филтър дехидратор и се намира между предна дясна гума и бронята, но за неговата смяна ти трябва сервиз за климатици, защото се източва фреона! Аз го смених моя като ремонтирах компресора миналото лято, струва около 60лв. Става въпрос за Голф 3 с климатроник, но мисля, че и при климатика е същото.
- get
- Автомобил: Polo 6R and Golf 3
- Двигател: 1.2 TSI CBZC 2013 and 1.8 ABS1993
Колеги има ли вариант на моя голф да няма филтър на купето фабрично? Последния път като търсих филтър на посоченото място имаше само някакво парче от филтърна материя, което изтупах и изчистих, а не стандартен филтър, като този на снимката
Колата е голф3 1,8 с климатик.

Колата е голф3 1,8 с климатик.
- gozzu
- Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
- Двигател: BDE 2002 г
Днес смених и аз филтъра на купето, без да свалям кората, само махнах пластмасовите винтове които я държат и я повдигнах.Новия филтър съм го купил преди една година когато купих колата, но до сега не го сменявах, защото като пуснех климатроника на 3 или 4 и вътре ставаше веявица. Днес много се учудих като го сменявах защото въху него се беше заформило нещо като гнездо от клечки,листа и разни други боклуци, зимата нямаше проблем с изпотяване на стъклата и под него всичко беше чисто и не е пропускал от някъде. Стария филтър е с логото на VW и бая време не е сменяван, но ми се видя по-плътен и май е с некви въглени, а новия е MAN и хартията е по-рехава и бяла, та догодина живи и здрави, ако цената на оригиналния не е парализираща ще си купа! Иначе по предписание трябва да се сменява на 30000 км. а аз го сменявам всяка пролет освен ако не се задръсти по-рано.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има 2 вида филтри - с активен въглен и без. С активния въглен е по-скъп филтъра. Естествено има полза. Има на различни производители.
- tot_1425
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD 1994
Филтър за фритюрник с активен въглен.Над него чорапогащник.От един закупен филтър излизат 2 бр. за сменяне.Цена около 3 лв. в Кауфланд.Няма прах и миризми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре да попитам тук, за да не отварям нова тема.... и наме не ми работи парното - духа без проблем на всичките степени, но само студено, чак като много загрее двигателя може леко да се осети топлинка... трябва да сменя филтъра или радиатора?
И къде се намира радиатора, колко струва ?
И къде се намира радиатора, колко струва ?
- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По всяка вероятност клапи и радиатор.Радиаторът и клапите са под таблото имам много теми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
Ами с кръстата отвертка въртиш срещу часовника, а с прорязана пластина (или нож, но съвсем внимателно) повдигаш. По принцип, както много други копчета, резбовата част разтваря или освобождава двете пластмасови стърчишки ("лястовича опашка") на "гайката" - излизат заедно винт и "гайка". Най-външният е просто пластмасов винт. Ако е подходящо изработена пластина, става и само с дърпане, но рискът да се счупят е както при повечето пластмосови копчета. Един пич от автоморгата ми искара корите само с плоска отвертка, без нито едно здраво копчеrr написа:Дбре а тези копчета на пласмасовата кора на какъв принцип за захванати трябва ли да ги въртиш или само дърпаш нагоре?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3; 1,8 моноинжекция. Тук трябва ли да има филтър?

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB

Да го кажем така - там е добре да има филтър

При теб, както и при мен и още милион коли от това поколение филтър фабрично няма.
Имаш 2 варианта - вземаш един държач за филтър от магазина и си слагаш или изчиташ някоя и друга тема и си измисляш

viewtopic.php?f=11&t=1307
viewtopic.php?f=11&t=121686&start=0&hilit=%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%82%D1%8A%D1%80
viewtopic.php?f=11&t=4815&hilit=+%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%82%D1%8A%D1%80
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Или за най-евтино,но ефективно,си купуваш вата за аспиратор.Аз поне му викам вата де.Защипваш я с каквото намериш за добре и толкоз.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
balamata написа:Или за най-евтино,но ефективно,си купуваш вата за аспиратор.Аз поне му викам вата де.Защипваш я с каквото намериш за добре и толкоз.
Най-добре си е колегата да си набави от морга/форума поставката и да си купи нов филтър, така хем ще си е фабрично и няма да изглежда побългарено и ще си върши работата както Ханс го е мислил - мое мнение...За справка аз на Б3-ката за 15 кинта си взех от форума поставка и филтър от Б4 в читаво състояние (ще се подменя де, но напролет).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”