Смяна на осветлението на таблото

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
skyboykrasi
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на осветлението на таблото

Мнениеот skyboykrasi » Пет 09 дек 2011 0:44

ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ ,, :? след като се сдобих с xsenon прочетох че трябва да махна ампулката от ключа за фаровете но като отворих ключа някаде покрай четеритях краченца изпадна една метална оц-чица нз обаче от каде точно ,, пробвах без нея но от габарит и фарове светлинка не видях ,, та мисълта ми е за нов ключ ли съм ,каде да сложа тази оц-чица , и ампулката мога ли да я сменя с диод ,а xsenona да не се пали когато има диод ,, благодаря предварително

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 09 дек 2011 8:37

За копче на каква кола иде реч, че редосеялките май нямат такива бутони :D

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 09 дек 2011 14:10

skyboykrasi написа:ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ ,, :? след като се сдобих с xsenon прочетох че трябва да махна ампулката от ключа за фаровете но като отворих ключа някаде покрай четеритях краченца изпадна една метална оц-чица нз обаче от каде точно ,, пробвах без нея но от габарит и фарове светлинка не видях ,, та мисълта ми е за нов ключ ли съм ,каде да сложа тази оц-чица , и ампулката мога ли да я сменя с диод ,а xsenona да не се пали когато има диод ,, благодаря предварително

е заеби баце ама нищо не ти разбрах. Ксенон имаш ОК ама от там насам нищо ... mhihi

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пет 09 дек 2011 15:13

skyboykrasi написа:ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ ,, :? след като се сдобих с xsenon прочетох че трябва да махна ампулката от ключа за фаровете но като отворих ключа някаде покрай четеритях краченца изпадна една метална оц-чица нз обаче от каде точно ,, пробвах без нея но от габарит и фарове светлинка не видях ,, та мисълта ми е за нов ключ ли съм ,каде да сложа тази оц-чица , и ампулката мога ли да я сменя с диод ,а xsenona да не се пали когато има диод ,, благодаря предварително

Има изписано да четеш с дни, но ... накратко - изхвърчала ти е една пластина на пружинки - събираш всички частици и сглобяваш, а ако ги няма - нов ключ. За ксенона - махаш лампичката (зависи вече за какъв модел е ключът), може да има и повече лампички за различни функци - подсветка на символи и т.н. Махаш тази, която е свързана с габарити и къси и на нейно място слагаш светодиод с резистор от 1К Ом до 1,6К Ома - зависи колко ярко искаш да свети, като спазваш посоката. Те тава е! :wink:

skyboykrasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skyboykrasi » Пет 09 дек 2011 21:54

Благодаря vasilb .. да с повече от една лампичка е ключа , с просветка и такава за габарита ,, само нз къкде да турна тази пластинка( осчица ли е какво е) губи ми се осветление на таблото десен габарит и просветката за копчето , реално не си личи къде стои осчицата

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Вто 13 дек 2011 22:43

skyboykrasi написа:Благодаря vasilb .. да с повече от една лампичка е ключа , с просветка и такава за габарита ,, само нз къкде да турна тази пластинка( осчица ли е какво е) губи ми се осветление на таблото десен габарит и просветката за копчето , реално не си личи къде стои осчицата

Защо не направиш някой друга снимчица та да видим за какво става на въпрос :P

Потребителски аватар
devil_666_87
Автомобил: Vw Passat B3 G60 Syncro
Двигател: 1.8 G60

Мнениеот devil_666_87 » Сря 14 дек 2011 17:11

Колеги как се свалят стрелките на километража на б3 г60 за да не се наложи след това друг километраж :roll:
Поздрави !!!

Vwahmaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vwahmaka » Нед 18 дек 2011 18:56

Сигурно някъде го пише,но нещо не можах да открия.Откъде мога да си набавя светещи стрелки от Г4 примерно и колко струват.Предварително блгодаря : vw fen

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 20 дек 2011 1:20

Vwahmaka написа:Сигурно някъде го пише,но нещо не можах да открия.Откъде мога да си набавя светещи стрелки от Г4 примерно и колко струват.Предварително блгодаря : vw fen

по моргите и на колкот ги спазариш, в най-лошият вариант е цял КМ от Голф . Успех... Аз не давам повече от 20лв за двете... може и по малко ... почни от 5 за брой

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Вто 20 дек 2011 20:46

Вчера се заиграх да сменям осветлението на бутоните на централната конзола на G3 и като цяло се получи добре. Лошото е, че съм сложил доста ярки светодиоди и с 800 ома резистори греят като слънце. Има ли вариант за намаляване на силата, освен смяна на резисторите? Някъде бях чел, че се изтърквал върхът на диода с щкурка, хем светел по-равномерно. Иначе от реостата за регулиране на цялото осветление са си супер на минимум, но тогава не се вижда таблото, там още не съм ги сменял :)

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Вто 20 дек 2011 20:50

Видя ли аз как си направих моята конзола на предишната страница има линк виж го :beer

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Вто 20 дек 2011 21:02

Wish_Master написа:Вчера се заиграх да сменям осветлението на бутоните на централната конзола на G3 и като цяло се получи добре. Лошото е, че съм сложил доста ярки светодиоди и с 800 ома резистори греят като слънце. Има ли вариант за намаляване на силата, освен смяна на резисторите? Някъде бях чел, че се изтърквал върхът на диода с щкурка, хем светел по-равномерно. Иначе от реостата за регулиране на цялото осветление са си супер на минимум, но тогава не се вижда таблото, там още не съм ги сменял :)

На моите диоди слагах по 1.3 или 1.5 съпротивления и светят като ориг. 8)

draganeski
Автомобил: Mk3 GTI
Двигател: ABF

Мнениеот draganeski » Вто 27 дек 2011 16:23

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Вто 27 дек 2011 22:14

Ето аз как донаправих таблото:
Преди да го отворя беше така: http://speedy86.snimka.bg/tuning/changi ... 3.25940149
След промяната свети така: http://speedy86.snimka.bg/tuning/changi ... 3.25940149

Благодарение на колегата draganeski промених цвета на цифрите на дисплейчетата :beer

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 27 дек 2011 22:26

Ама защо не наклони диодите да светят по диагонал :roll: Сега бият дирекно в дисплеите и се виждат като по-ярки точки :012:

Върни се в “Направи си сам!”