Смяна на осветлението на таблото
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на осветлението на таблото
ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ ,,
след като се сдобих с xsenon прочетох че трябва да махна ампулката от ключа за фаровете но като отворих ключа някаде покрай четеритях краченца изпадна една метална оц-чица нз обаче от каде точно ,, пробвах без нея но от габарит и фарове светлинка не видях ,, та мисълта ми е за нов ключ ли съм ,каде да сложа тази оц-чица , и ампулката мога ли да я сменя с диод ,а xsenona да не се пали когато има диод ,, благодаря предварително

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
За копче на каква кола иде реч, че редосеялките май нямат такива бутони 

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
skyboykrasi написа:ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ ,,след като се сдобих с xsenon прочетох че трябва да махна ампулката от ключа за фаровете но като отворих ключа някаде покрай четеритях краченца изпадна една метална оц-чица нз обаче от каде точно ,, пробвах без нея но от габарит и фарове светлинка не видях ,, та мисълта ми е за нов ключ ли съм ,каде да сложа тази оц-чица , и ампулката мога ли да я сменя с диод ,а xsenona да не се пали когато има диод ,, благодаря предварително
е заеби баце ама нищо не ти разбрах. Ксенон имаш ОК ама от там насам нищо ...

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
skyboykrasi написа:ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ ,,след като се сдобих с xsenon прочетох че трябва да махна ампулката от ключа за фаровете но като отворих ключа някаде покрай четеритях краченца изпадна една метална оц-чица нз обаче от каде точно ,, пробвах без нея но от габарит и фарове светлинка не видях ,, та мисълта ми е за нов ключ ли съм ,каде да сложа тази оц-чица , и ампулката мога ли да я сменя с диод ,а xsenona да не се пали когато има диод ,, благодаря предварително
Има изписано да четеш с дни, но ... накратко - изхвърчала ти е една пластина на пружинки - събираш всички частици и сглобяваш, а ако ги няма - нов ключ. За ксенона - махаш лампичката (зависи вече за какъв модел е ключът), може да има и повече лампички за различни функци - подсветка на символи и т.н. Махаш тази, която е свързана с габарити и къси и на нейно място слагаш светодиод с резистор от 1К Ом до 1,6К Ома - зависи колко ярко искаш да свети, като спазваш посоката. Те тава е!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря vasilb .. да с повече от една лампичка е ключа , с просветка и такава за габарита ,, само нз къкде да турна тази пластинка( осчица ли е какво е) губи ми се осветление на таблото десен габарит и просветката за копчето , реално не си личи къде стои осчицата
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
skyboykrasi написа:Благодаря vasilb .. да с повече от една лампичка е ключа , с просветка и такава за габарита ,, само нз къкде да турна тази пластинка( осчица ли е какво е) губи ми се осветление на таблото десен габарит и просветката за копчето , реално не си личи къде стои осчицата
Защо не направиш някой друга снимчица та да видим за какво става на въпрос

- devil_666_87
- Автомобил: Vw Passat B3 G60 Syncro
- Двигател: 1.8 G60
Колеги как се свалят стрелките на километража на б3 г60 за да не се наложи след това друг километраж
Поздрави !!!

Поздрави !!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурно някъде го пише,но нещо не можах да открия.Откъде мога да си набавя светещи стрелки от Г4 примерно и колко струват.Предварително блгодаря 

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Vwahmaka написа:Сигурно някъде го пише,но нещо не можах да открия.Откъде мога да си набавя светещи стрелки от Г4 примерно и колко струват.Предварително блгодаря
по моргите и на колкот ги спазариш, в най-лошият вариант е цял КМ от Голф . Успех... Аз не давам повече от 20лв за двете... може и по малко ... почни от 5 за брой
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вчера се заиграх да сменям осветлението на бутоните на централната конзола на G3 и като цяло се получи добре. Лошото е, че съм сложил доста ярки светодиоди и с 800 ома резистори греят като слънце. Има ли вариант за намаляване на силата, освен смяна на резисторите? Някъде бях чел, че се изтърквал върхът на диода с щкурка, хем светел по-равномерно. Иначе от реостата за регулиране на цялото осветление са си супер на минимум, но тогава не се вижда таблото, там още не съм ги сменял 

- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Видя ли аз как си направих моята конзола на предишната страница има линк виж го 

Wish_Master написа:Вчера се заиграх да сменям осветлението на бутоните на централната конзола на G3 и като цяло се получи добре. Лошото е, че съм сложил доста ярки светодиоди и с 800 ома резистори греят като слънце. Има ли вариант за намаляване на силата, освен смяна на резисторите? Някъде бях чел, че се изтърквал върхът на диода с щкурка, хем светел по-равномерно. Иначе от реостата за регулиране на цялото осветление са си супер на минимум, но тогава не се вижда таблото, там още не съм ги сменял
На моите диоди слагах по 1.3 или 1.5 съпротивления и светят като ориг.

- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Ето аз как донаправих таблото:
Преди да го отворя беше така: http://speedy86.snimka.bg/tuning/changi ... 3.25940149
След промяната свети така: http://speedy86.snimka.bg/tuning/changi ... 3.25940149
Благодарение на колегата draganeski промених цвета на цифрите на дисплейчетата
Преди да го отворя беше така: http://speedy86.snimka.bg/tuning/changi ... 3.25940149
След промяната свети така: http://speedy86.snimka.bg/tuning/changi ... 3.25940149
Благодарение на колегата draganeski промених цвета на цифрите на дисплейчетата

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ама защо не наклони диодите да светят по диагонал
Сега бият дирекно в дисплеите и се виждат като по-ярки точки