Golf 3 - проблем с парното
- rosen_linov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Golf 3 - проблем с парното
Потърсих, но не можах да намеря същия проблем. Колата си загрява нормално, вдига си градусите и ги поддържа. Като си доближа ръката до парното от там излиза топъл въздух. Колата оабче не може да се стопли отвътре(без значение на коя степен), просто се пречупва и ако да кажем навън е 4-5 градуса, вътре е 13-14. Мин.зима голфа не загравяше въобще при извънградско - градусите стоят на 0, а вътре духа студено; вляза ли в град и почна да карам с 40-50км/ч, си ги вдига и почва да духа топло вътре. Смених термостата и като резултат, както казах темпеартурата на двигателя е ОК, но защо вътре не се стопля, дори и на градско вече. Да не говорим и че нещо не духа, където трябва май според врътката.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Golf 3 - проблем с парното
Варианти:
1. радиаторчето на парното се запушва и не минава достатъчно антифриз през него да го затопли.
2. дунапрена по клапата топло/студено е изпопадал, а тя е надупчена и въздуха минава от където си поиска.
3. филтъра на купето ти е за смяна.
4. 1, 2 и 3 заедно.
Успех.
Успех.
- rosen_linov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Филтъра на купето го смених заедно с термостата. Какво мога да направя по варианти 1 и 2 или направо на майстор?
-
DiDo_9104
- Автомобил:
- Двигател:
Колега на 4 степен духа ли слабо? ако духа пък на степен 1,2,3 недуха смени си реостата! При мен беше така само че като пусна на 4 степен ми духаше, Пробвай на моргата са по 10 лева ако и от това не е може да е от клапите-терморегулатор... viewtopic.php?f=5&t=293339
На майстор не ходи щот ако ти смъкнат цялото табло ти искат над 50-70 лева намен за голфа ми казаха 100 без частите.!
На майстор не ходи щот ако ти смъкнат цялото табло ти искат над 50-70 лева намен за голфа ми казаха 100 без частите.!
-
kasabov_g
При ремонт/смяна/на клапи е особенно препоръчително да смени радиатор на парното.Може да изглежа здрав но е от елементите,които крият изненади.Не е трудно да се направи топлото в колата обаче е играчка затова е добре да се смени всичко под таблото.
- rosen_linov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
DiDo_9104 написа:Колега на 4 степен духа ли слабо? ако духа пък на степен 1,2,3 недуха смени си реостата! При мен беше така само че като пусна на 4 степен ми духаше, Пробвай на моргата са по 10 лева ако и от това не е може да е от клапите-терморегулатор... viewtopic.php?f=5&t=293339
Степените са ОК. Духането се усилва, температурата не се променя.
- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колегата е написал ясно
1. радиаторчето на парното се запушва и не минава достатъчно антифриз през него да го затопли.
2. дунапрена по клапата топло/студено е изпопадал, а тя е надупчена и въздуха минава от където си поиска
Запрятаи ръкави още е топло.Нов радиатор с приемливо качество е около 40 лева,правиш клапите и си готов.
Запрятаи ръкави още е топло.Нов радиатор с приемливо качество е около 40 лева,правиш клапите и си готов.
-
men79
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам проблем с парното ... ще може ли някой да ми помогне?
При мен степените си работят добре, но духа само студено, айде като загрее добре колата чак тогава започва да духа малко затоплено. Иначе като включа парното в колата влизат дунапренени парченца. Отидох при майстор и ме посъветва, понеже смяната на радиатора струвало 120 лева и самия радиатор 30-50 лева , да продухам с пароструйка двата маркуча към радиатора , да не би да е задръстен радиатора... Направих го това, но пак си е същото. Утре ще пробвам дали не е от термостата т.е. дали има разлика в загряването на маркучите в двигателния отсек. Искам да попитам, може ли да се разглоби само тази част от кората дето е жапката за смяна на реостат и може ли същото и за и за уплътняване на клапите и как става самото уплатняване, как да разбера, че са клапите ....
При мен степените си работят добре, но духа само студено, айде като загрее добре колата чак тогава започва да духа малко затоплено. Иначе като включа парното в колата влизат дунапренени парченца. Отидох при майстор и ме посъветва, понеже смяната на радиатора струвало 120 лева и самия радиатор 30-50 лева , да продухам с пароструйка двата маркуча към радиатора , да не би да е задръстен радиатора... Направих го това, но пак си е същото. Утре ще пробвам дали не е от термостата т.е. дали има разлика в загряването на маркучите в двигателния отсек. Искам да попитам, може ли да се разглоби само тази част от кората дето е жапката за смяна на реостат и може ли същото и за и за уплътняване на клапите и как става самото уплатняване, как да разбера, че са клапите ....
-
men79
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, може ли снимка тогава не тези клапи, като разглобя колата да ги разпозная 
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
men79 написа:Добре, може ли снимка тогава не тези клапи, като разглобя колата да ги разпозная
като свалиш таблото и извадищ парното ще ги разпознаеш те са закачени към жилата и са единствените движежти се части в него
-
men79
- Автомобил:
- Двигател:
И къде трябва да слагам тиксо, че да не олепя цялата кола ?
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
viewtopic.php?f=11&t=152266 тва е най-изчерпателната тема по тоя въпрос, аз по нея вчера минах процедурата по смяна на радиаторчето 

- rosen_linov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Golf 3 - проблем с парното - отстранен!
Проблемът е отстранен колеги, мерси за съветите. Радиаторчето беше ОК, но дунапрена... да кажем, че го нямаше и всичко минаваше както си поиска - едно цяло! Облепено е, Golf-ът вече прави баня вътре. Само една автомивка му тр и ше е като нов. Може да триете темата 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”