някой път ако ми дойде музата ще пробвам да карам на 4та до Пловдив и ще видя какво ще стане
Golf 2 1.6 75-Нормален ли е разхода ми ?
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 2 1.6 75-Нормален ли е разхода ми ?
между другото признавам си че за скоростите не се бях сетил да те попитам.то между другото и основно за градски разход сме говорили където не мисля че кутията ще изиграе голяма роля,но все пак не може съвсем да не влияе.
някой път ако ми дойде музата ще пробвам да карам на 4та до Пловдив и ще видя какво ще стане
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
vaiper 1 при 120 твойта гори 9, моята 7.5 какво да правим
това е положението,от къде може да дойде разликата може да пишем и гадаем много.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
agent_kowalski написа:vaiper 1 при 120 твойта гори 9, моята 7.5 какво да правимтова е положението,от къде може да дойде разликата може да пишем и гадаем много.
Аз и свикнах дати кажа

- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да ама на kowalski и моите скорости са абсолютно еднакви защото и аз на същите обороти съм на същите скорости. Но каквото и да ми приказвате разхода ми наистина е завишен. Колкото и да смятате че kowalski лъже за разхода и колкото да слагам някаква грешка, моя разход се разминава с повече от 2 литра от казания от kowalski А ако смятам с колко се разминава от посоченото от производителя и колкото и да добавям 20% отгоре разход на газ пак не се получават работите. Че то моя разход излиза с близо 50% по-голям от посочения от производителя.
И да не забравяме че тея 20% като се добавят то означава и че пъргавината е 1:1 с тази на бензина. Да ама при мен на газ е по-скопена че да ми прави по-ниски разходи. Как то и да я въртя настройката както и да я карам колата, това е минималното което мога да постигна. А и споменах преди няколко страници, че и вървежа не е какъвто беше.
И да не забравяме че тея 20% като се добавят то означава и че пъргавината е 1:1 с тази на бензина. Да ама при мен на газ е по-скопена че да ми прави по-ниски разходи. Как то и да я въртя настройката както и да я карам колата, това е минималното което мога да постигна. А и споменах преди няколко страници, че и вървежа не е какъвто беше.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
С ръка на сърцето казвам че не лъжа за разходите защото най-малкото нямам полза.Отивам на газостанцията сипвам на бележката пише едни пари и едни литри карам като свърши пак и смятам.Километража ми е вярен на 100% засичан не еднократно с гпс и с други коли.Гумите са ми заводски размер,за останалото съм писал.
Така че пак за този двигател,тези кутия ,купе и каквото още е на газ извънградско ако ти гори повече от 8 примерно на магистрала при 120км/ч търси проблем.Нали без вятяр насрещен силен,без 10 агнета в багажника и тн.
Отиди виж компресии работи,виж на газовата малко профилактика и центровка на делко направи.Вижте ангренажа как ти е зацепен,смени свещи ,палец и капачка ако са стари,огледай кабелите дали са наред.не че е лошо да ги смениш,но читави са към 100лв,затова тях в краен случай и така.
а между другото как си с разхода на масло?
Така че пак за този двигател,тези кутия ,купе и каквото още е на газ извънградско ако ти гори повече от 8 примерно на магистрала при 120км/ч търси проблем.Нали без вятяр насрещен силен,без 10 агнета в багажника и тн.
Отиди виж компресии работи,виж на газовата малко профилактика и центровка на делко направи.Вижте ангренажа как ти е зацепен,смени свещи ,палец и капачка ако са стари,огледай кабелите дали са наред.не че е лошо да ги смениш,но читави са към 100лв,затова тях в краен случай и така.
а между другото как си с разхода на масло?
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разхода беше голям но след като ми издуха гарнитурата на главата направо се направи ревизия на главата. Смениха се гумички напаснаха се клапани и такива работи. Но го правих при майстори защото нямах време и условия да направя този ремонт аз.
Та след като се смениха гумичките на клапаните, разхода на масло е според мен в нормата. В смисъл не спада драстично както беше преди това. Но като гледам не е и мръднало от там до където беше.
Та след като се смениха гумичките на клапаните, разхода на масло е според мен в нормата. В смисъл не спада драстично както беше преди това. Но като гледам не е и мръднало от там до където беше.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
ALiGaToR написа:И да не забравяме че тея 20% като се добавят то означава и че пъргавината е 1:1 с тази на бензина. Да ама при мен на газ е по-скопена че да ми прави по-ниски разходи. Как то и да я въртя настройката както и да я карам колата, това е минималното което мога да постигна. А и споменах преди няколко страници, че и вървежа не е какъвто беше.
Не съм сигурен, че е задължително. При прекалено затворени кранове разходът при по-големи натоварвания може да стане фрапиращо голям сравнен с очакваното. Понеже, когато кранчето на тройника е завито доста, е нужно повечко да се натиска педала за газта и оттам иде и големината на разхода. Не се подлъгвай, че като я скопиш ще мирише газта, такъв филм просто няма.

Моята кристална топка показва, че проблем с двигателя нямаш, не идва от него тоя "висок" разход

Четяйки пак първото ти мнение, давам глас за недобре настроена кола и/или недобре подбран дифузьор.
-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
stefan4o написа:Ти още малко и всичко ще си признаеш...Накрая да не стане така, че разликата ни да идва само от това, че твоите скорости определено са по-"дълги" от моите (3000 оборота съм на 100км/ч)
Моите, по спомен на Голфа ми 1,8 90кс, при 120 км/ч на 5-та беше малко над 2000. Разхода вече го споменах какъв беше...
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
bnick написа:stefan4o написа:Ти още малко и всичко ще си признаеш...Накрая да не стане така, че разликата ни да идва само от това, че твоите скорости определено са по-"дълги" от моите (3000 оборота съм на 100км/ч)
Моите, по спомен на Голфа ми 1,8 90кс, при 120 км/ч на 5-та беше малко над 2000. Разхода вече го споменах какъв беше...
Колега, кажи тогава кода на въпросната кутия, защото 120 на малко над 2000об за бензинов голф, с оригинална кутия - да го видя няма да вярвам?
-
bnick
Объркал съм се: На 120 е малко под 3000
. Минали са 9г все пак от тогава...
. Минали са 9г все пак от тогава...- stefan4o
- Контакти:
bnick написа:stefan4o написа:Ти още малко и всичко ще си признаеш...Накрая да не стане така, че разликата ни да идва само от това, че твоите скорости определено са по-"дълги" от моите (3000 оборота съм на 100км/ч)
Да не е бил със скорости от 1.9 ТДИ помпа-дюза някъде 130 коня
То май и неговите не са толко дълги 
-
bnick
Ето снимка от нета:
На 120 с около 2800
На 120 с около 2800
- stefan4o
- Контакти:
Най-дългата СК на голф е 4Т, която при 3023 об/мин дава реални 120 км/ч на колелата, според калкулатора
Остави тия снимки в нетЯ 
Остави тия снимки в нетЯ 
- sextom
- Автомобил: Audi A3 1.9TDI 131hp
- Двигател:
Моята машинка на 100км/ч е на 2.1к обороти. На 120км/ч е със сигурност под 3к обороти. Ако съм вярно запомнил е някъде към 2.8к обороти.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
sextom написа:Моята машинка на 100км/ч е на 2.1к обороти. На 120км/ч е със сигурност под 3к обороти. Ако съм вярно запомнил е някъде към 2.8к обороти.
С оригиналната СК? Ако може снимчица при възможност

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”