Акумулатор за AJM - мнения, коментари и препоръки

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Re: Акумулатор за AJM - мнения, коментари и препоръки

Мнениеот PabloEscobar » Съб 10 дек 2011 13:58

Нормалната му цена е около 150~ евро :да: Използвам преференциални отстъки :да:

Потребителски аватар
skary9
Автомобил: Vw MK3
Двигател:

Мнениеот skary9 » Пон 12 дек 2011 19:25

PabloEscobar написа:Та днес взехме акумулатор Bosch S5 85 ah 800 A на цена 105 евро и 2 години гаранция :oops: . Не знам в България дали са същите, но тук Bosch и Varta са на една фирма т.е. разликата е в етикета. Поне така ми обясниха в махазина.
Някой от вас може да се запитат, защо е толкова голям - колата има печка :да:

Алтернативите бяха Moll 85 ah 98 евро, Rocket 80 ah 85 евро и Berga 80 ah 76 евро

Ще остане предоволен от този акумулатор :wink:
Реалната му цена в България е 286,00 лв.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 12 дек 2011 21:08

PabloEscobar написа:Та днес взехме акумулатор Bosch S5 85 ah 800 A на цена 105 евро и 2 години гаранция :oops: . Не знам в България дали са същите, но тук Bosch и Varta са на една фирма т.е. разликата е в етикета. Поне така ми обясниха в махазина...

Ако разликата е в етикета защо не ти дадоха Варта? Или в магазина предлагаха само бош :D
Акумулаторът е хубав, ще работи доволно. Ама явно не само в България говорят глупости по магазините...

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 12 дек 2011 21:48

dlug написа:Ако разликата е в етикета защо не ти дадоха Варта? Или в магазина предлагаха само бош :D

Да!!! Само там им е разликата. И 2-те марки са собственост на Jonson Controls и се правят в едни и същи заводи!!!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 12 дек 2011 22:05

PabloEscobar написа:Та днес взехме акумулатор Bosch S5 85 ah 800 A на цена 105 евро и 2 години гаранция :oops: . Не знам в България дали са същите, но тук Bosch и Varta са на една фирма т.е. разликата е в етикета. Поне така ми обясниха в махазина.
Някой от вас може да се запитат, защо е толкова голям - колата има печка :да:

Алтернативите бяха Moll 85 ah 98 евро, Rocket 80 ah 85 евро и Berga 80 ah 76 евро

Мисля че е перфектния избор, аз вече 3 години карам с Бош S4 95Аh, 830А стартов ток - държи се перфектно и винаги паля с кеф. Няма такова нещо като прекалено голям аку, принципа тук е колкото повече, толкова повече :да:

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пон 12 дек 2011 22:08

hooligan_sk написа: колкото повече, толкова повече :да:

:да: Абсолютно

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 12 дек 2011 22:38

Не е баш така, дъвкахме го и в другата тема. Това е стартерен акумулатор и функцията му е почти само за стартиране на мотора. Някои от най-новите модели автомобили са предвидени за акумолатор да издържа на повече консумация примерно ULTRA dynamic на Varta. За моторите 90 и 110 коня по каталог дават 63 AH и при нормална експлоатация е идеялен. Ако ще и 200 Аh да сложиш при "ненормална" експлоатация - многократно палене студена или включване на консуматори при неработещ двигател няма да издържи много. Аз бях със 74 ah Bosch, вярно, че малко стар вече, ама и преди 4 години като беше почти нов не бях очарован въпреки, че нямам забележки към марката. Случва се от време на време да карам колата ежедневно, но на кратки разстояния особено сега зимата. Сега сложих уж "временно" един 5 годишен Монбат 62 ah стоял като резервно захранване и по данни само 450 ампера стартов ток. Върти перфектно студен мотора и топла пали по-добре и най-важното е, че успява да се зарежда въпреки 10 минутните ми преходи. Меря му от време на време гъстотата и волтажа и показва винаги между 75% и 90% заряд. Колата е 1.9 ТДИ VP-37!

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 12 дек 2011 22:39

radi_nrj написа:
dlug написа:Ако разликата е в етикета защо не ти дадоха Варта? Или в магазина предлагаха само бош :D

Да!!! Само там им е разликата. И 2-те марки са собственост на Jonson Controls и се правят в едни и същи заводи!!!

По същата логика между гумите Goodyear и Sava няма никаква разлика, освен иимето. Защото са собственост на Goodyear. И качеството им е еднакво

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Вто 13 дек 2011 0:05

Изображение

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Вто 13 дек 2011 0:13

Zinoto написа:Не е баш така, дъвкахме го и в другата тема. Това е стартерен акумулатор и функцията му е почти само за стартиране на мотора. Някои от най-новите модели автомобили са предвидени за акумолатор да издържа на повече консумация примерно ULTRA dynamic на Varta. За моторите 90 и 110 коня по каталог дават 63 AH и при нормална експлоатация е идеялен. Ако ще и 200 Аh да сложиш при "ненормална" експлоатация - многократно палене студена или включване на консуматори при неработещ двигател няма да издържи много. Аз бях със 74 ah Bosch, вярно, че малко стар вече, ама и преди 4 години като беше почти нов не бях очарован въпреки, че нямам забележки към марката. Случва се от време на време да карам колата ежедневно, но на кратки разстояния особено сега зимата. Сега сложих уж "временно" един 5 годишен Монбат 62 ah стоял като резервно захранване и по данни само 450 ампера стартов ток. Върти перфектно студен мотора и топла пали по-добре и най-важното е, че успява да се зарежда въпреки 10 минутните ми преходи. Меря му от време на време гъстотата и волтажа и показва винаги между 75% и 90% заряд. Колата е 1.9 ТДИ VP-37!

Абе много е оспорвана тази тема .Трябва да предложим на МythBusters да направят един тест , ако вече не са ... :D

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 13 дек 2011 9:48

achodemo написа:
Zinoto написа:Не е баш така, дъвкахме го и в другата тема. Това е стартерен акумулатор и функцията му е почти само за стартиране на мотора. Някои от най-новите модели автомобили са предвидени за акумолатор да издържа на повече консумация примерно ULTRA dynamic на Varta. За моторите 90 и 110 коня по каталог дават 63 AH и при нормална експлоатация е идеялен. Ако ще и 200 Аh да сложиш при "ненормална" експлоатация - многократно палене студена или включване на консуматори при неработещ двигател няма да издържи много. Аз бях със 74 ah Bosch, вярно, че малко стар вече, ама и преди 4 години като беше почти нов не бях очарован въпреки, че нямам забележки към марката. Случва се от време на време да карам колата ежедневно, но на кратки разстояния особено сега зимата. Сега сложих уж "временно" един 5 годишен Монбат 62 ah стоял като резервно захранване и по данни само 450 ампера стартов ток. Върти перфектно студен мотора и топла пали по-добре и най-важното е, че успява да се зарежда въпреки 10 минутните ми преходи. Меря му от време на време гъстотата и волтажа и показва винаги между 75% и 90% заряд. Колата е 1.9 ТДИ VP-37!

Абе много е оспорвана тази тема .Трябва да предложим на МythBusters да направят един тест , ако вече не са ... :D

Всъщност баш електричарите са на мнение че няма такова нещо като "успяване" да се зареди еку-то. По-точно няма връзка с това колко AH е. Аз не ги разбирам много много, но до такъв извод стигам като чета. И съм доколкото помня от завода 110ките излизат с 74ах :да:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 13 дек 2011 11:03

dlug написа:По същата логика между гумите Goodyear и Sava няма никаква разлика, освен иимето. Защото са собственост на Goodyear. И качеството им е еднакво

Докато при автомобилните гуми фирмите майки постоянно бъркат в лабораториите нови компаунди, тестват нови шарки и вадят постоянно патени. Като пуснат нов старите си разработки го продават на дъщерни фирми.

При оловните акумулаторите изобщо не е така, там топлата вода отдавна е открита. Под капака на Bosch Silver и Varta Silver Dynamic седят еднакви плочи (съответно същото е при Blue и Black сериите). Това го знам защото работата ми изискваше да го знам.

Потребителски аватар
chuntko
Автомобил: Vw Touran Ecofuel
Двигател: 2008-BSX

Мнениеот chuntko » Чет 29 дек 2011 11:25

Varta 74Ah

Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Мнениеот Vask0 » Чет 29 дек 2011 19:20

dlug написа:
achodemo написа:Varta 74Ah

По-добър е с който и да го съпоставиш защото е Варта ;)

и аз така съм чувал, че Varta са едни от най-добрите акумулатори :)Аз имам Varta, ама 80, а не 74 и ми е добре :)

Върни се в “Дизелови агрегати”