PabloEscobar написа:Та днес взехме акумулатор Bosch S5 85 ah 800 A на цена 105 евро и 2 години гаранция. Не знам в България дали са същите, но тук Bosch и Varta са на една фирма т.е. разликата е в етикета. Поне така ми обясниха в махазина.
Някой от вас може да се запитат, защо е толкова голям - колата има печка![]()
Алтернативите бяха Moll 85 ah 98 евро, Rocket 80 ah 85 евро и Berga 80 ah 76 евро
PabloEscobar написа:Та днес взехме акумулатор Bosch S5 85 ah 800 A на цена 105 евро и 2 години гаранция. Не знам в България дали са същите, но тук Bosch и Varta са на една фирма т.е. разликата е в етикета. Поне така ми обясниха в махазина...
dlug написа:Ако разликата е в етикета защо не ти дадоха Варта? Или в магазина предлагаха само бош
PabloEscobar написа:Та днес взехме акумулатор Bosch S5 85 ah 800 A на цена 105 евро и 2 години гаранция. Не знам в България дали са същите, но тук Bosch и Varta са на една фирма т.е. разликата е в етикета. Поне така ми обясниха в махазина.
Някой от вас може да се запитат, защо е толкова голям - колата има печка![]()
Алтернативите бяха Moll 85 ah 98 евро, Rocket 80 ah 85 евро и Berga 80 ah 76 евро
hooligan_sk написа: колкото повече, толкова повече
radi_nrj написа:dlug написа:Ако разликата е в етикета защо не ти дадоха Варта? Или в магазина предлагаха само бош
Да!!! Само там им е разликата. И 2-те марки са собственост на Jonson Controls и се правят в едни и същи заводи!!!
Zinoto написа:Не е баш така, дъвкахме го и в другата тема. Това е стартерен акумулатор и функцията му е почти само за стартиране на мотора. Някои от най-новите модели автомобили са предвидени за акумолатор да издържа на повече консумация примерно ULTRA dynamic на Varta. За моторите 90 и 110 коня по каталог дават 63 AH и при нормална експлоатация е идеялен. Ако ще и 200 Аh да сложиш при "ненормална" експлоатация - многократно палене студена или включване на консуматори при неработещ двигател няма да издържи много. Аз бях със 74 ah Bosch, вярно, че малко стар вече, ама и преди 4 години като беше почти нов не бях очарован въпреки, че нямам забележки към марката. Случва се от време на време да карам колата ежедневно, но на кратки разстояния особено сега зимата. Сега сложих уж "временно" един 5 годишен Монбат 62 ah стоял като резервно захранване и по данни само 450 ампера стартов ток. Върти перфектно студен мотора и топла пали по-добре и най-важното е, че успява да се зарежда въпреки 10 минутните ми преходи. Меря му от време на време гъстотата и волтажа и показва винаги между 75% и 90% заряд. Колата е 1.9 ТДИ VP-37!
achodemo написа:Zinoto написа:Не е баш така, дъвкахме го и в другата тема. Това е стартерен акумулатор и функцията му е почти само за стартиране на мотора. Някои от най-новите модели автомобили са предвидени за акумолатор да издържа на повече консумация примерно ULTRA dynamic на Varta. За моторите 90 и 110 коня по каталог дават 63 AH и при нормална експлоатация е идеялен. Ако ще и 200 Аh да сложиш при "ненормална" експлоатация - многократно палене студена или включване на консуматори при неработещ двигател няма да издържи много. Аз бях със 74 ah Bosch, вярно, че малко стар вече, ама и преди 4 години като беше почти нов не бях очарован въпреки, че нямам забележки към марката. Случва се от време на време да карам колата ежедневно, но на кратки разстояния особено сега зимата. Сега сложих уж "временно" един 5 годишен Монбат 62 ah стоял като резервно захранване и по данни само 450 ампера стартов ток. Върти перфектно студен мотора и топла пали по-добре и най-важното е, че успява да се зарежда въпреки 10 минутните ми преходи. Меря му от време на време гъстотата и волтажа и показва винаги между 75% и 90% заряд. Колата е 1.9 ТДИ VP-37!
Абе много е оспорвана тази тема .Трябва да предложим на МythBusters да направят един тест , ако вече не са ...
dlug написа:По същата логика между гумите Goodyear и Sava няма никаква разлика, освен иимето. Защото са собственост на Goodyear. И качеството им е еднакво
dlug написа:achodemo написа:Varta 74Ah
По-добър е с който и да го съпоставиш защото е Варта
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 19 госта