Мога ли да сменя таблото - В 5

Техническа и сервизна информация за Passat
VRAJDEBEC
Автомобил:
Двигател:

Мога ли да сменя таблото - В 5

Мнениеот VRAJDEBEC » Пон 05 дек 2011 15:45

Колеги , по-скоро въпроса ми е дали мога да си сложа да ми свети в синичко и червено , а не както ми е в момента зелено...?! Цялото табло ли се сменя или само подсветките..?
П.С. Извинявам се за тъпия въпрос , но много ме интересува....Пасата ми е /97/1.8/125кс/Хай-лайн/ :oops:

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Мога ли да сменя таблото - В 5

Мнениеот donotdisturb » Пон 05 дек 2011 16:23

Колега филма е много голям ... трябва да имаш много свободно време , нерви и здраво раглобяване всичко се сваля вътре има SMD диоди разпояват се зелените и на тяхно място се запояват червени даржиш диода с пинсета с другата ръка запояваш . :screwy Минавал сам през този процес и си е бая игра на нерви :screwy

VRAJDEBEC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VRAJDEBEC » Вто 06 дек 2011 17:49

donotdisturb написа:Колега филма е много голям ... трябва да имаш много свободно време , нерви и здраво раглобяване всичко се сваля вътре има SMD диоди разпояват се зелените и на тяхно място се запояват червени даржиш диода с пинсета с другата ръка запояваш . :screwy Минавал сам през този процес и си е бая игра на нерви :screwy

А поне получи ли ти се...?

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Сря 07 дек 2011 10:23

колега...недей си вкарвай въшка в гащите.таблото си работи и свети :)

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Чет 08 дек 2011 1:52

Значи ако имате поне някакъв малък опит с електроника (запояване , разпояване) няма да е проблем . Не е толкова трудно :screwy
Изображение Всяко едно копче съм преправял . Просто разпоявате залените диоди и запоявате такива каквито искате :beer

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Чет 08 дек 2011 11:34

Браво на сръчните колеги.
Аз бих го направил както е оригинално-червени стрелки+сини циферблати(въпрос на вкус-оранжевото в БМВ ме дразни и само червеното в Ауди също)
п.п. Би било интересно-червени стрелки+бели циферблати-като на сравнително новите мерцедеси :banana

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Чет 08 дек 2011 12:49

Аз го направих така защото СД-то ми беше с бял екран и червени копчета и се водех по него :beer Ако някой има интерес ще потърся снимки как изглежда разглобен километража и колко и каде са диодите :beer

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Пет 09 дек 2011 12:52

Някой беше споменал че платката на таблото струва 140лв. в официалните магазини.Взимаш една със сини диоди и си готов.

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Пет 09 дек 2011 15:13

хахаха колега това да дадеш 140 лв за тая платка извинявай ама е адската глупост :screwy :screwy
При положение че ако го разглобиш и го занесеш на електротехник да ти запои диодите щ ти излезне не повече от 10 лв
Изображение

manev88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот manev88 » Пон 12 дек 2011 11:59

Колеги ,да се включа и аз в темата ,моя пасат е 97' ма и всичко свети зелено ,но и колата ми е зелена.Въпроса ми е заради цвета на колата ли е съобразен зеления цвят или в първите години са правели зелени таблата и интериорното осветление.Понеже и аз несъм фен на зеленото,много бих предпочел да ми свети червено таблото и всичко останало ми е много интересно как е решено какъв цвят да е осветлението.

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Пон 12 дек 2011 13:55

Колеги, минал съм през този етап, подменяики свето диодите на таблото на В5 97г.Не мога да прикача снимки, защото по късно го подмених с 99г седан АФН, които оригинално си е синьо и червни стрелки.
Значи, получи се много хубав резултат, като диодите, осветяващи стрелките, подмених с червени, другите - сини.Направих и една грешка- на дисплеите за компа и километри сложих бели и адски ми вадеха очите.Цялата операция си е филм и не е за хора, нерваци като мен.
Изваждането на таблото си е играчка голяма.Много трябва да се внимава с отделянето и поставянето на стрелките след това, като повече не можех да бъда сигурен дали отчитат правилно.По късно се сетих, че трябваше да ги повдигна леко и да прескочат ограничителите, като застанат на изходна позиция, обираики целия ход на пружинката.След това трябва да се маркира с молив къде е върха на всяка стрелка и това да е маркер като ги поставяш.Имаше нерви и като обърквах поляритета на някои диод и не светеше.Абе играчка си е и които не е хващал поялник по добре да не рискува.

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Пон 12 дек 2011 18:14

Колеги , щом аз съм на 19 години и успях да направа тая процедура , мисля че всеки 1 човек работил с поялник ще се справи . Диодите си имат посока едно малко триъгълниче в ръба на самия диод (на зелените също има и се орянтирате по тях) . Разглобяването също става лесно - има много теми из форума как се сваля табло , километраж и така на татък . ако някой има конкретни въпроси ще помагам :beer

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 12 дек 2011 18:28

Именно щото си на 19. Само дето след 5 години като имаш да правиш 1000 неща нямаше хич и да се хванеш с това, а по-скоро щеше да пробваш да сложиш друго табло.

Аз никога не бих сменил диодите на таблото. По-скоро бих си взел от по-новите табла, че даже ако има начин бих подкарал full fis табло.

Пък хич и не искам да мисля каква галимация ще е да се сменят лампичките на всичките копчета... И за какво - за едната гъзария...

Та като цяло е по-лесно да смениш таблото. Но винаги има едно "но". Като смениш таблото трябва да се оправиш с имобилайзера - трябва да се адаптира ЕКУто към таблото и после да обучиш ключовете наново.

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Пон 12 дек 2011 22:43

Еми щом не са проблем да даваш по 150-200 лв за табла аз ги нямам , просто давам съвет на хората , защото според мен е безсмислено да се сменява цяло табло като се минава с 10 лв и занимавка за 2 часа вечерта например за запояване . :beer

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 12 дек 2011 22:52

За 2 часа няма да свалиш таблото ако не си го свалял до сега :) .

Аз само казвам моето мнение по въпроса, щото някой ще те послуша и после ще се бие по главата с к'во се е захванал.

Върни се в “Passat”