Колега los_tigros, просто съм подчертал, че имам светлинна сигнализация и незнам защо ти толкова бързо достигна до извода,че и аз съм "извън закона", правейки предположение. Добре, че предположенията не са доказателствен материал, че нямаше свободен човек да има по света. И ако се усеща, че се "пяла", то е защото след лъжата най-мразя да ме обвиняват за нещо, което не съм направил. Съжалявам за спама, но темата е да обсъждаме и осъждаме това което сме видели с очите си, а не предполагайки нещо си!
п.с. Аз съм от тези, които карат на фарове целогодишно.

! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
burkov2 написа:http://www.youtube.com/watch?v=caw9_jO2dhw
мисля че коментарите са излишни
Аз мисля, че ситуацията е на кантар

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Автобуса мина със 130+ май, луда работа. Основната причина за това е липсата на контрол и веднага давам пример: пътуваме в командировка с наето от фирма автобусче, седнах до шофьора и се лафим, маршрут София-Пловдив по магистралата. Леко спускане, няма коли, автобусчето се наема, а той връща газта, дори натиска спирачка, стрелката винаги е под 100. Питам го защо не го настъпи, а той ми обяснява, че правят и международни превози с него и там като го проверяват гледат записите от тахографа поне месец назад, ха си минал някъде 100 км. в час и яка глоба в евро, няма значение кога и къде е направено нарушението. В милата ни родина ДАИ явно вземат рушвета и айде пак автобуса с газ на мах 

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Selo Tours... То си му пише, какво толкоз се чудите... В интерес на истината наскоро не съм "бягал" от прелитащи автобуси по магистралата, преди често ми се случваше, но то за Варна няма много "чужди".
OffTopic: Много ми е интересно как го мислят сега максималната скорост да става 140 по магистрала - на дупките около Шумен трябва да е повече, за да може да се прелита спокойно над тях...
OffTopic: Много ми е интересно как го мислят сега максималната скорост да става 140 по магистрала - на дупките около Шумен трябва да е повече, за да може да се прелита спокойно над тях...
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Като чуя автобус и превишена скорост се сещам за тази снимка:

А идиота с пежото допълва цветущата картинка

А идиота с пежото допълва цветущата картинка

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
slimmer написа:OffTopic: Много ми е интересно как го мислят сега максималната скорост да става 140 по магистрала - на дупките около Шумен трябва да е повече, за да може да се прелита спокойно над тях...
Малоумна работа колега е това предложение, още повече с изказването в национален ефир: "Нека да си признаем кой кара със 130????

ПС. Иска ми се по същата логика да чуем и становище по няколко други теми:
- Нека да си признаем, кой плаща данъци...
- Нека да си признаем, кой работи легално...
- Нека да си признаем, кой не бие жена си...

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Не се трепят от това колко е ограничението...Трепят се защото са идиоти и неможещи
Ако приемем,че скоростта е виновна,дори и да се сложат ограничения те пак ще се превишават.
Верно,че и пътищата ни не са стъкло,но това не пречи да се вдигне скоростта
И да се кара там където обстановката го позволява
Плюс това не виждам някой да ви е опрял ножа и да ви задължава да карате с 140 км/ч.
Та 100% "ЗА"
ЕДИТ:Не съм джигит
И темата е за съвсем друго нещо-затова нека не го обръщаме на "ЗА" и "ПРОТИВ"!

Ако приемем,че скоростта е виновна,дори и да се сложат ограничения те пак ще се превишават.
Верно,че и пътищата ни не са стъкло,но това не пречи да се вдигне скоростта

Та 100% "ЗА"

ЕДИТ:Не съм джигит

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Не скоростта убива!Идиота зад волана го прави !
За последните 3 дена се нагледах на изпълнения. От 3 дена е някакъв страшен мъгел,а някои мислещи се за безсмъртни перат в града кой без фарове,кой с около 30-40 над ограничението и това при видимост от около 15-20 метра

За последните 3 дена се нагледах на изпълнения. От 3 дена е някакъв страшен мъгел,а някои мислещи се за безсмъртни перат в града кой без фарове,кой с около 30-40 над ограничението и това при видимост от около 15-20 метра

Благовест написа:Не се трепят от това колко е ограничението...Трепят се защото са идиоти и неможещи![]()
Верно,че и пътищата ни не са стъкло,но това не пречи да се вдигне скоросттаИ да се кара там където обстановката го позволява
Плюс това не виждам някой да ви е опрял ножа и да ви задължава да карате с 140 км/ч.
Та 100% "ЗА"![]()
ЕДИТ:Не съм джигит![]()
Като си спомня оная тема, "как карате на магистрала" и как се храниха хората които карат с под 130, сега пък с 140 не ми се мисли за какво сипване в коритото ще става въпрос! Иначе си прав, но джигита си мисли, че щом максималната скорост е еди каква си, всички са длъжни да карат с такава, а хич не мисли че нормалните хора карат със СЪОБРАЗЕНА!
- slimmer
Извинете за "извънтемието", ама просто си мисля, че такова предложение е идиотизъм при дадените условия. Имам предвид как се взимат шофьорски книжки, с колко акъл се кара и т.н. За състоянието на пътя е съвсем отделен въпрос, който също добавя към идиотизма. То не че като има ограничение, някой го спазва:
Миналата година открих (моя грешка, че чак тогава, но преди не съм го забелязвал, честно казано), че за разстоянието на всичките тунели от Ботевград до София и обратно важи ограничение 90 (пише си го на 2 табели - засичал съм и километрите, изписани под знака - точно от началото на първия, до края на последния тунел).
Та някой да кара с толкова? Много малко сме хората, които се държим около тази скорост - главно тираджии, които толкова си могат. И като се има предвид, че там са мостове, става и опасно, защото от 130+ до 90 по нанадолнището със завоите си е доволно количество време за спиране дори и при идеални условия.
Друг е въпросът, че преди всеки тунел знаците за ограничаване започват от 100, 80... Което е недомислица, ако наистина трябва да се спазва 90...
Не ме разбирайте погрешно - аз съм "за" 140, дори се кефих на румънците, че имат 100 на първокласните. Но честно казано си мисля, че не го заслужаваме заради гореспоменатите джигити, състоянието на магистралите и недомислиците по тях. А и отсега си представям примерно при с.Чурек колко изправили двата по-резки завоя със 140 ще има...
Миналата година открих (моя грешка, че чак тогава, но преди не съм го забелязвал, честно казано), че за разстоянието на всичките тунели от Ботевград до София и обратно важи ограничение 90 (пише си го на 2 табели - засичал съм и километрите, изписани под знака - точно от началото на първия, до края на последния тунел).
Та някой да кара с толкова? Много малко сме хората, които се държим около тази скорост - главно тираджии, които толкова си могат. И като се има предвид, че там са мостове, става и опасно, защото от 130+ до 90 по нанадолнището със завоите си е доволно количество време за спиране дори и при идеални условия.
Друг е въпросът, че преди всеки тунел знаците за ограничаване започват от 100, 80... Което е недомислица, ако наистина трябва да се спазва 90...
Не ме разбирайте погрешно - аз съм "за" 140, дори се кефих на румънците, че имат 100 на първокласните. Но честно казано си мисля, че не го заслужаваме заради гореспоменатите джигити, състоянието на магистралите и недомислиците по тях. А и отсега си представям примерно при с.Чурек колко изправили двата по-резки завоя със 140 ще има...
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Тези 2 завоя си се взимат с 140 без абсолютно никакви проблеми, така, че не виждам какви са ти притесненията
- STEYN
- Автомобил: A4 B6
- Двигател: AVF
Да са живи и здрави идиотите, които в такава мъгла, като вчерашната във Варна, продължават да си перкат я без габарит, я без фарче, я без мигачи. За 8 км градско вчера точно 6 такива идиота .. 

- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Burner_inc написа:Тези 2 завоя си се взимат с 140 без абсолютно никакви проблеми, така, че не виждам какви са ти притесненията
Значи щом си се вземат с 140 дай да караме с толкова там а ?

- slimmer
lou написа:Burner_inc написа:Тези 2 завоя си се взимат с 140 без абсолютно никакви проблеми, така, че не виждам какви са ти притесненията
Значи щом си се вземат с 140 дай да караме с толкова там а ?Ей вземи прочети малко закона за пътищата - максималната скорост по магистрала е 130 км/ч !! такива като теб правят касапниците по пътищата ни !
![]()
![]()
Дайте да не правим калабалък. Просто казвам, че там условията невинаги позволяват взимането на завоя с планираната максимална скорост (защото има "джигити", които натискат до максималната независимо от условията; останалите, които отиват и над нея не ги обсъждам - те са си проекто(само)убийци така или иначе). Особено в посока Варна с неравностите става доста рисковано - виждал съм разни изкривили ламарината с доста под 130...
Днес пак са променили плановете за закона, та май няма смисъл да го обсъждаме, а и не е в тази тема мястото, явно. Peace!