! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот vankatagb » Пет 09 дек 2011 8:23

Колега los_tigros, просто съм подчертал, че имам светлинна сигнализация и незнам защо ти толкова бързо достигна до извода,че и аз съм "извън закона", правейки предположение. Добре, че предположенията не са доказателствен материал, че нямаше свободен човек да има по света. И ако се усеща, че се "пяла", то е защото след лъжата най-мразя да ме обвиняват за нещо, което не съм направил. Съжалявам за спама, но темата е да обсъждаме и осъждаме това което сме видели с очите си, а не предполагайки нещо си!

п.с. Аз съм от тези, които карат на фарове целогодишно.

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Вто 13 дек 2011 22:35

http://www.youtube.com/watch?v=caw9_jO2dhw

мисля че коментарите са излишни

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 14 дек 2011 0:02

burkov2 написа:http://www.youtube.com/watch?v=caw9_jO2dhw

мисля че коментарите са излишни

Аз мисля, че ситуацията е на кантар mhihi

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Сря 14 дек 2011 8:37

Автобуса мина със 130+ май, луда работа. Основната причина за това е липсата на контрол и веднага давам пример: пътуваме в командировка с наето от фирма автобусче, седнах до шофьора и се лафим, маршрут София-Пловдив по магистралата. Леко спускане, няма коли, автобусчето се наема, а той връща газта, дори натиска спирачка, стрелката винаги е под 100. Питам го защо не го настъпи, а той ми обяснява, че правят и международни превози с него и там като го проверяват гледат записите от тахографа поне месец назад, ха си минал някъде 100 км. в час и яка глоба в евро, няма значение кога и къде е направено нарушението. В милата ни родина ДАИ явно вземат рушвета и айде пак автобуса с газ на мах :twisted:

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 14 дек 2011 9:20

Selo Tours... То си му пише, какво толкоз се чудите... В интерес на истината наскоро не съм "бягал" от прелитащи автобуси по магистралата, преди често ми се случваше, но то за Варна няма много "чужди".

OffTopic: Много ми е интересно как го мислят сега максималната скорост да става 140 по магистрала - на дупките около Шумен трябва да е повече, за да може да се прелита спокойно над тях...

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Сря 14 дек 2011 9:57

Като чуя автобус и превишена скорост се сещам за тази снимка:

Изображение

А идиота с пежото допълва цветущата картинка :banghead:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 14 дек 2011 10:03

slimmer написа:OffTopic: Много ми е интересно как го мислят сега максималната скорост да става 140 по магистрала - на дупките около Шумен трябва да е повече, за да може да се прелита спокойно над тях...

Малоумна работа колега е това предложение, още повече с изказването в национален ефир: "Нека да си признаем кой кара със 130???? :063: " - ба*ти логиката, то сега дори по новите пътища, прясно ремонтирани и изградени ще се изтрепят хората, пък +10 км отгоре предлагат. В една друга тема спорехме на тази тема, дори имаше графики и данни за другите бели страни, с ограничение за по-ниска скорост, хем по-безопасно, хем по-малко вредни емисии :idea: , ама ние нали сме по-умни и по-напред от тях айде сега да намалее електората още death

ПС. Иска ми се по същата логика да чуем и становище по няколко други теми:
- Нека да си признаем, кой плаща данъци...
- Нека да си признаем, кой работи легално...
- Нека да си признаем, кой не бие жена си...
:banghead:

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Сря 14 дек 2011 10:29

Не се трепят от това колко е ограничението...Трепят се защото са идиоти и неможещи death
Ако приемем,че скоростта е виновна,дори и да се сложат ограничения те пак ще се превишават.
Верно,че и пътищата ни не са стъкло,но това не пречи да се вдигне скоростта eusa И да се кара там където обстановката го позволява :) Плюс това не виждам някой да ви е опрял ножа и да ви задължава да карате с 140 км/ч.
Та 100% "ЗА" :да:

ЕДИТ:Не съм джигит :Mr Green Fun
И темата е за съвсем друго нещо-затова нека не го обръщаме на "ЗА" и "ПРОТИВ"! death

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 14 дек 2011 10:34

Не скоростта убива!Идиота зад волана го прави ! :012:

За последните 3 дена се нагледах на изпълнения. От 3 дена е някакъв страшен мъгел,а някои мислещи се за безсмъртни перат в града кой без фарове,кой с около 30-40 над ограничението и това при видимост от около 15-20 метра :screwy

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 14 дек 2011 11:07

Благовест написа:Не се трепят от това колко е ограничението...Трепят се защото са идиоти и неможещи death
Ако приемем,че скоростта е виновна,дори и да се сложат ограничения те пак ще се превишават.
Верно,че и пътищата ни не са стъкло,но това не пречи да се вдигне скоростта eusa И да се кара там където обстановката го позволява :) Плюс това не виждам някой да ви е опрял ножа и да ви задължава да карате с 140 км/ч.
Та 100% "ЗА" :да:

ЕДИТ:Не съм джигит :Mr Green Fun
И темата е за съвсем друго нещо-затова нека не го обръщаме на "ЗА" и "ПРОТИВ"! death

Като си спомня оная тема, "как карате на магистрала" и как се храниха хората които карат с под 130, сега пък с 140 не ми се мисли за какво сипване в коритото ще става въпрос! Иначе си прав, но джигита си мисли, че щом максималната скорост е еди каква си, всички са длъжни да карат с такава, а хич не мисли че нормалните хора карат със СЪОБРАЗЕНА!

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Сря 14 дек 2011 11:48

Извинете за "извънтемието", ама просто си мисля, че такова предложение е идиотизъм при дадените условия. Имам предвид как се взимат шофьорски книжки, с колко акъл се кара и т.н. За състоянието на пътя е съвсем отделен въпрос, който също добавя към идиотизма. То не че като има ограничение, някой го спазва:
Миналата година открих (моя грешка, че чак тогава, но преди не съм го забелязвал, честно казано), че за разстоянието на всичките тунели от Ботевград до София и обратно важи ограничение 90 (пише си го на 2 табели - засичал съм и километрите, изписани под знака - точно от началото на първия, до края на последния тунел).
Та някой да кара с толкова? Много малко сме хората, които се държим около тази скорост - главно тираджии, които толкова си могат. И като се има предвид, че там са мостове, става и опасно, защото от 130+ до 90 по нанадолнището със завоите си е доволно количество време за спиране дори и при идеални условия.
Друг е въпросът, че преди всеки тунел знаците за ограничаване започват от 100, 80... Което е недомислица, ако наистина трябва да се спазва 90...

Не ме разбирайте погрешно - аз съм "за" 140, дори се кефих на румънците, че имат 100 на първокласните. Но честно казано си мисля, че не го заслужаваме заради гореспоменатите джигити, състоянието на магистралите и недомислиците по тях. А и отсега си представям примерно при с.Чурек колко изправили двата по-резки завоя със 140 ще има...

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Чет 15 дек 2011 11:24

Тези 2 завоя си се взимат с 140 без абсолютно никакви проблеми, така, че не виждам какви са ти притесненията

Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Мнениеот STEYN » Чет 15 дек 2011 11:26

Да са живи и здрави идиотите, които в такава мъгла, като вчерашната във Варна, продължават да си перкат я без габарит, я без фарче, я без мигачи. За 8 км градско вчера точно 6 такива идиота .. :не:

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Чет 15 дек 2011 14:18

Burner_inc написа:Тези 2 завоя си се взимат с 140 без абсолютно никакви проблеми, така, че не виждам какви са ти притесненията

Значи щом си се вземат с 140 дай да караме с толкова там а ? :evil: Ей вземи прочети малко закона за пътищата - максималната скорост по магистрала е 130 км/ч !! такива като теб правят касапниците по пътищата ни ! :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 15 дек 2011 14:30

lou написа:
Burner_inc написа:Тези 2 завоя си се взимат с 140 без абсолютно никакви проблеми, така, че не виждам какви са ти притесненията

Значи щом си се вземат с 140 дай да караме с толкова там а ? :evil: Ей вземи прочети малко закона за пътищата - максималната скорост по магистрала е 130 км/ч !! такива като теб правят касапниците по пътищата ни ! :evil: :evil: :evil:

Дайте да не правим калабалък. Просто казвам, че там условията невинаги позволяват взимането на завоя с планираната максимална скорост (защото има "джигити", които натискат до максималната независимо от условията; останалите, които отиват и над нея не ги обсъждам - те са си проекто(само)убийци така или иначе). Особено в посока Варна с неравностите става доста рисковано - виждал съм разни изкривили ламарината с доста под 130...
Днес пак са променили плановете за закона, та май няма смисъл да го обсъждаме, а и не е в тази тема мястото, явно. Peace! :)

Върни се в “Пътеводител”