Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- AE86
- Мнения: 1076
- Регистриран на: Вто 27 окт 2009 12:22
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
- Местоположение: Русе
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Свинското месо не става много хубаво обаче.Сърца Да,ама месо. Тази рецепта е съшата от първата страница да.Стават страшни.На Коледа ще са готови:)
- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
При нас от вчера е страшна мъгла и гледам тази сутрин всичката пастърма е мокра. Прибрах я в хладилника - дали ще се изсуши там - и новата е в хладилника...?
- dready
- Мнения: 1844
- Регистриран на: Сря 25 май 2005 19:36
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
ДА може, но трябва да оставиш един отворен пакет с ориз да обере влагата 

- feikot
- Мнения: 3659
- Регистриран на: Сря 25 фев 2009 16:37
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
- Местоположение: Казанлък/София
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Аз ей ся подметнах 4 кг рибичка да съйни,дет се вика.В събота ще правя погребение на моя Пурко и мисля да си вейна единия бут.По еленски възнамерявам да го направя.
Един път ядох един деликатес,пак от сърца беше,ама не помня какво точно,бяха нарязани и горе долу оформени,като както когато е нарязана саздърма на кръгове.Беше много добро,някой знае ли нещо за това ?
Един път ядох един деликатес,пак от сърца беше,ама не помня какво точно,бяха нарязани и горе долу оформени,като както когато е нарязана саздърма на кръгове.Беше много добро,някой знае ли нещо за това ?
- Adnan
- Мнения: 3536
- Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
feikot написа:Един път ядох един деликатес,пак от сърца беше,ама не помня какво точно,бяха нарязани и горе долу оформени,като както когато е нарязана саздърма на кръгове.Беше много добро,някой знае ли нещо за това ?
Взимаш всичко карантии дето имаш ( в случая може и само от сърца ), режат се на малки хапти запържват се и като са топли се пълнят в нарязана бутилка от безалкохолно. Оставя се да изтине, вади се от бутилката и се нарязва все едно режеш филийки хляб.
- feikot
- Мнения: 3659
- Регистриран на: Сря 25 фев 2009 16:37
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
- Местоположение: Казанлък/София
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

- kristianatanasov
- Мнения: 1280
- Регистриран на: Сря 14 мар 2007 20:28
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София][Passat B3,ABS
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Adnan написа:Взимаш всичко карантии дето имаш
Това по Перник май му казват спържа....
иначе по темата-в момента съм на фазата киснене в вода

- djofar
- Мнения: 278
- Регистриран на: Сря 04 юни 2008 12:34
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: 1.9TDI ARL 2003
- Местоположение: щата Монтана
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Adnan написа:feikot написа:Един път ядох един деликатес,пак от сърца беше,ама не помня какво точно,бяха нарязани и горе долу оформени,като както когато е нарязана саздърма на кръгове.Беше много добро,някой знае ли нещо за това ?
Взимаш всичко карантии дето имаш ( в случая може и само от сърца ), режат се на малки хапти запържват се и като са топли се пълнят в нарязана бутилка от безалкохолно. Оставя се да изтине, вади се от бутилката и се нарязва все едно режеш филийки хляб.
колега я обясни малко по подробно

- Adnan
- Мнения: 3536
- Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
djofar написа:Adnan написа:feikot написа:Един път ядох един деликатес,пак от сърца беше,ама не помня какво точно,бяха нарязани и горе долу оформени,като както когато е нарязана саздърма на кръгове.Беше много добро,някой знае ли нещо за това ?
Взимаш всичко карантии дето имаш ( в случая може и само от сърца ), режат се на малки хапти запържват се и като са топли се пълнят в нарязана бутилка от безалкохолно. Оставя се да изтине, вади се от бутилката и се нарязва все едно режеш филийки хляб.
колега я обясни малко по подробнозаинтригувах се
Много е просто :
Имаш някакви дреболии дроб ( бял, черен и двете още по добре ), сърца, бъбрек и т.н.
Всичко се нарязва на средно малки парчета и се запържва с олио или мазнината на животното от което е.
След като се запържи се слагат подправките. Тук всеки може да избира какво да сложи.
Аз слагам ситно нарязан магданоз, много чесън, черен пипер, сол. Не ми допада миризмата на дафинов лист затова го пропускам където мога, но в оригиналната рецепта го има 2 броя.
Вземаме една бутилка от кола 2 литра и я нарязваме наполовина.
Още както е топло карантията се пълни в нарязаната бутилка.
Аз го натъпквам хубавичко, след това го оставям да изтине и да стегне много добре.
След като стегне се вади и се нарязва на филии, може да се яде студено или да се стопли зависи от пиенето.
- djofar
- Мнения: 278
- Регистриран на: Сря 04 юни 2008 12:34
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: 1.9TDI ARL 2003
- Местоположение: щата Монтана
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Adnan написа:djofar написа:Adnan написа:feikot написа:Един път ядох един деликатес,пак от сърца беше,ама не помня какво точно,бяха нарязани и горе долу оформени,като както когато е нарязана саздърма на кръгове.Беше много добро,някой знае ли нещо за това ?
Взимаш всичко карантии дето имаш ( в случая може и само от сърца ), режат се на малки хапти запържват се и като са топли се пълнят в нарязана бутилка от безалкохолно. Оставя се да изтине, вади се от бутилката и се нарязва все едно режеш филийки хляб.
колега я обясни малко по подробнозаинтригувах се
Много е просто :
Имаш някакви дреболии дроб ( бял, черен и двете още по добре ), сърца, бъбрек и т.н.
Всичко се нарязва на средно малки парчета и се запържва с олио или мазнината на животното от което е.
След като се запържи се слагат подправките. Тук всеки може да избира какво да сложи.
Аз слагам ситно нарязан магданоз, много чесън, черен пипер, сол. Не ми допада миризмата на дафинов лист затова го пропускам където мога, но в оригиналната рецепта го има 2 броя.
Вземаме една бутилка от кола 2 литра и я нарязваме наполовина.
Още както е топло карантията се пълни в нарязаната бутилка.
Аз го натъпквам хубавичко, след това го оставям да изтине и да стегне много добре.
След като стегне се вади и се нарязва на филии, може да се яде студено или да се стопли зависи от пиенето.
ама колега това не трябва ли първо да се свари
- Adnan
- Мнения: 3536
- Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
djofar написа:ама колега това не трябва ли първо да се свари
Не аз не го варя.
С варенето е друг тип месо, джолана например + пачата на много тих огън докато като ударя кокъла всичкото месо да изпадне.
След това пак подправки + бутилка.
- djofar
- Мнения: 278
- Регистриран на: Сря 04 юни 2008 12:34
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: 1.9TDI ARL 2003
- Местоположение: щата Монтана
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Adnan написа:djofar написа:ама колега това не трябва ли първо да се свари
Не аз не го варя.
С варенето е друг тип месо, джолана например + пачата на много тих огън докато като ударя кокъла всичкото месо да изпадне.
След това пак подправки + бутилка.
колега ако праиш от това мезе моля те сложи няколко снимки че на мен не ми е ясно точно как ще стегне това че да стане супер твърдо за рязане като мезе
- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
То май не става много твърдо, мисля че се желира по-скоро от мазнината.
- feikot
- Мнения: 3659
- Регистриран на: Сря 25 фев 2009 16:37
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
- Местоположение: Казанлък/София
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
Става като саздърма,ама по-едро.Да пожелирва се и си стои във форма.
- Adnan
- Мнения: 3536
- Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?
djofar написа:колега ако праиш от това мезе моля те сложи няколко снимки че на мен не ми е ясно точно как ще стегне това че да стане супер твърдо за рязане като мезе
Живот и здраве, като се прибера и купя карантия направо от заколено на място животно, ще го снимам.
Ако искаш да стане твърдо може да се сложи капак от буркан и да се сложи тежест отгоре.
Така се втърдява малко повече. Но иначе са ти го написали то се желира и така пак се реже без проблем.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 41 госта