Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
AE86
Мнения: 1076
Регистриран на: Вто 27 окт 2009 12:22
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989
Местоположение: Русе

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот AE86 » Вто 13 дек 2011 22:40


Свинското месо не става много хубаво обаче.Сърца Да,ама месо. Тази рецепта е съшата от първата страница да.Стават страшни.На Коледа ще са готови:)




Потребителски аватар
zloby3400
Мнения: 811
Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Местоположение: София/Ямбол
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот zloby3400 » Сря 14 дек 2011 10:40


При нас от вчера е страшна мъгла и гледам тази сутрин всичката пастърма е мокра. Прибрах я в хладилника - дали ще се изсуши там - и новата е в хладилника...?


Потребителски аватар
dready
Мнения: 1844
Регистриран на: Сря 25 май 2005 19:36
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот dready » Чет 15 дек 2011 1:25


ДА може, но трябва да оставиш един отворен пакет с ориз да обере влагата :)


Потребителски аватар
feikot
Мнения: 3659
Регистриран на: Сря 25 фев 2009 16:37
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG
Местоположение: Казанлък/София

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот feikot » Чет 15 дек 2011 2:44


Аз ей ся подметнах 4 кг рибичка да съйни,дет се вика.В събота ще правя погребение на моя Пурко и мисля да си вейна единия бут.По еленски възнамерявам да го направя.

Един път ядох един деликатес,пак от сърца беше,ама не помня какво точно,бяха нарязани и горе долу оформени,като както когато е нарязана саздърма на кръгове.Беше много добро,някой знае ли нещо за това ?


Потребителски аватар
Adnan
Мнения: 3536
Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот Adnan » Чет 15 дек 2011 9:03


feikot написа:Един път ядох един деликатес,пак от сърца беше,ама не помня какво точно,бяха нарязани и горе долу оформени,като както когато е нарязана саздърма на кръгове.Беше много добро,някой знае ли нещо за това ?

Взимаш всичко карантии дето имаш ( в случая може и само от сърца ), режат се на малки хапти запържват се и като са топли се пълнят в нарязана бутилка от безалкохолно. Оставя се да изтине, вади се от бутилката и се нарязва все едно режеш филийки хляб.


Потребителски аватар
feikot
Мнения: 3659
Регистриран на: Сря 25 фев 2009 16:37
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG
Местоположение: Казанлък/София

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот feikot » Чет 15 дек 2011 10:17


:beer Тва верно си беше много силно мезе. Мерси.


Потребителски аватар
kristianatanasov
Мнения: 1280
Регистриран на: Сря 14 мар 2007 20:28
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София][Passat B3,ABS

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот kristianatanasov » Чет 15 дек 2011 14:30


Adnan написа:Взимаш всичко карантии дето имаш

Това по Перник май му казват спържа....
иначе по темата-в момента съм на фазата киснене в вода :)


Потребителски аватар
djofar
Мнения: 278
Регистриран на: Сря 04 юни 2008 12:34
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003
Местоположение: щата Монтана

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот djofar » Пет 16 дек 2011 10:28


Adnan написа:
feikot написа:Един път ядох един деликатес,пак от сърца беше,ама не помня какво точно,бяха нарязани и горе долу оформени,като както когато е нарязана саздърма на кръгове.Беше много добро,някой знае ли нещо за това ?

Взимаш всичко карантии дето имаш ( в случая може и само от сърца ), режат се на малки хапти запържват се и като са топли се пълнят в нарязана бутилка от безалкохолно. Оставя се да изтине, вади се от бутилката и се нарязва все едно режеш филийки хляб.

колега я обясни малко по подробно :beer заинтригувах се


Потребителски аватар
Adnan
Мнения: 3536
Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот Adnan » Пет 16 дек 2011 15:23


djofar написа:
Adnan написа:
feikot написа:Един път ядох един деликатес,пак от сърца беше,ама не помня какво точно,бяха нарязани и горе долу оформени,като както когато е нарязана саздърма на кръгове.Беше много добро,някой знае ли нещо за това ?

Взимаш всичко карантии дето имаш ( в случая може и само от сърца ), режат се на малки хапти запържват се и като са топли се пълнят в нарязана бутилка от безалкохолно. Оставя се да изтине, вади се от бутилката и се нарязва все едно режеш филийки хляб.

колега я обясни малко по подробно :beer заинтригувах се

Много е просто :
Имаш някакви дреболии дроб ( бял, черен и двете още по добре ), сърца, бъбрек и т.н.
Всичко се нарязва на средно малки парчета и се запържва с олио или мазнината на животното от което е.
След като се запържи се слагат подправките. Тук всеки може да избира какво да сложи.
Аз слагам ситно нарязан магданоз, много чесън, черен пипер, сол. Не ми допада миризмата на дафинов лист затова го пропускам където мога, но в оригиналната рецепта го има 2 броя.
Вземаме една бутилка от кола 2 литра и я нарязваме наполовина.
Още както е топло карантията се пълни в нарязаната бутилка.
Аз го натъпквам хубавичко, след това го оставям да изтине и да стегне много добре.
След като стегне се вади и се нарязва на филии, може да се яде студено или да се стопли зависи от пиенето.


Потребителски аватар
djofar
Мнения: 278
Регистриран на: Сря 04 юни 2008 12:34
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003
Местоположение: щата Монтана

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот djofar » Пет 16 дек 2011 15:38


Adnan написа:
djofar написа:
Adnan написа:
feikot написа:Един път ядох един деликатес,пак от сърца беше,ама не помня какво точно,бяха нарязани и горе долу оформени,като както когато е нарязана саздърма на кръгове.Беше много добро,някой знае ли нещо за това ?

Взимаш всичко карантии дето имаш ( в случая може и само от сърца ), режат се на малки хапти запържват се и като са топли се пълнят в нарязана бутилка от безалкохолно. Оставя се да изтине, вади се от бутилката и се нарязва все едно режеш филийки хляб.

колега я обясни малко по подробно :beer заинтригувах се

Много е просто :
Имаш някакви дреболии дроб ( бял, черен и двете още по добре ), сърца, бъбрек и т.н.
Всичко се нарязва на средно малки парчета и се запържва с олио или мазнината на животното от което е.
След като се запържи се слагат подправките. Тук всеки може да избира какво да сложи.
Аз слагам ситно нарязан магданоз, много чесън, черен пипер, сол. Не ми допада миризмата на дафинов лист затова го пропускам където мога, но в оригиналната рецепта го има 2 броя.
Вземаме една бутилка от кола 2 литра и я нарязваме наполовина.
Още както е топло карантията се пълни в нарязаната бутилка.
Аз го натъпквам хубавичко, след това го оставям да изтине и да стегне много добре.
След като стегне се вади и се нарязва на филии, може да се яде студено или да се стопли зависи от пиенето.

ама колега това не трябва ли първо да се свари


Потребителски аватар
Adnan
Мнения: 3536
Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот Adnan » Пет 16 дек 2011 15:43


djofar написа:ама колега това не трябва ли първо да се свари

Не аз не го варя.
С варенето е друг тип месо, джолана например + пачата на много тих огън докато като ударя кокъла всичкото месо да изпадне.
След това пак подправки + бутилка.


Потребителски аватар
djofar
Мнения: 278
Регистриран на: Сря 04 юни 2008 12:34
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003
Местоположение: щата Монтана

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот djofar » Пет 16 дек 2011 15:59


Adnan написа:
djofar написа:ама колега това не трябва ли първо да се свари

Не аз не го варя.
С варенето е друг тип месо, джолана например + пачата на много тих огън докато като ударя кокъла всичкото месо да изпадне.
След това пак подправки + бутилка.

колега ако праиш от това мезе моля те сложи няколко снимки че на мен не ми е ясно точно как ще стегне това че да стане супер твърдо за рязане като мезе


Потребителски аватар
zloby3400
Мнения: 811
Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Местоположение: София/Ямбол
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот zloby3400 » Пет 16 дек 2011 16:12


То май не става много твърдо, мисля че се желира по-скоро от мазнината.


Потребителски аватар
feikot
Мнения: 3659
Регистриран на: Сря 25 фев 2009 16:37
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG
Местоположение: Казанлък/София

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот feikot » Пет 16 дек 2011 16:19


Става като саздърма,ама по-едро.Да пожелирва се и си стои във форма.


Потребителски аватар
Adnan
Мнения: 3536
Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Пастърма от свински сърца - някой правил ли е?

Мнениеот Adnan » Пет 16 дек 2011 19:37


djofar написа:колега ако праиш от това мезе моля те сложи няколко снимки че на мен не ми е ясно точно как ще стегне това че да стане супер твърдо за рязане като мезе

Живот и здраве, като се прибера и купя карантия направо от заколено на място животно, ще го снимам.
Ако искаш да стане твърдо може да се сложи капак от буркан и да се сложи тежест отгоре.
Така се втърдява малко повече. Но иначе са ти го написали то се желира и така пак се реже без проблем.



Върни се в “ОФФ-Топик - други”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 60 госта