ТДИ проблем с подгревни свещи

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Shakez
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBAB

Re: Проблем с Подгревни свещи.

Мнениеот Shakez » Вто 29 ное 2011 15:58

Мойте ги сменяха на топъл/направо загрял двигател. 4 от 4 изгорели. И при мен паленето беше сложно при по-ниските температури от 0 надолу. В допълнение може и Castrol TDA да "ливнеш" в резервоара. :D

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Сря 30 ное 2011 20:15

с тези искри малко не ми харесва.Аз ги проверявам така:крушка от фар 55 или 100ватова,единия край на крушката на + на акумулатора и другия край на крушката на свещта.Крушката трябва да светне силно но малко по-слабо отколкото директно на клемите на акумулатора,ако изобщо не светне свещта е заминала на кино.

Потребителски аватар
paaco
Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
Двигател: AVF 2005

Мнениеот paaco » Вто 06 дек 2011 16:59

Сменяй смело колега. Аз миналата зима се видях в чудо. Едвам от третия път палеше и пушеше и тресеше здраво. Бяха изгорели и четирите свещи. Сега ги смених и О чудо! пали от раз без проблеми в студ. Пък и не са чак толкова скъпи.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 06 дек 2011 17:42

Няма по правилен начин за мерене на подгревни свещи от най-елементарния - с жица от плюсовата клема на акумулатора :idea: . Допираш до свеща и "прецъкваш" :) , ако искри задържаш жицата 5-10сек върху свеща и пак проверяваш дали искри . Ако да - свеща е ОК !
Само внимаваш да не забравиш жицата "забодена" на плюсовата клема и така да подкараш колата mhihi .
За паленето , TDI си пали на отрицателни температури , аз изкарах предната зима на една свещ , поне пролетта като се стопли и реших да се занимавам с тая работа , имах една здрава . Смених обаче и четирите !

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Вто 06 дек 2011 21:11

milmar написа:Няма по правилен начин за мерене на подгревни свещи от най-елементарния - с жица от плюсовата клема на акумулатора :idea: . Допираш до свеща и "прецъкваш" :) , ако искри задържаш жицата 5-10сек върху свеща и пак проверяваш дали искри . Ако да - свеща е ОК !
Само внимаваш да не забравиш жицата "забодена" на плюсовата клема и така да подкараш колата mhihi .
За паленето , TDI си пали на отрицателни температури , аз изкарах предната зима на една свещ , поне пролетта като се стопли и реших да се занимавам с тая работа , имах една здрава . Смених обаче и четирите !

:да: :applause:

Потребителски аватар
Euler
Автомобил: Passat Variant B7
Двигател: 2l TDI 4motion DSG 130kW

Мнениеот Euler » Пет 16 дек 2011 4:55

малко да поспамя 8)

В събота и аз смених свещите. 3 от 4 не работеха, 3 нови Бош излязоха 48лв. Обаче ми прави впечатление, че колата пак не пали веднага, а сега дори не е студено :( Пали от първи път, ама си върти няколко секунди. Това което ме притеснява, че лампичката за подгрева изгасва веднага, т.е. доколкото разбирам свещите напрактиа не подгряват. Норамлно ли е това ? И при вас ли е така ?

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 16 дек 2011 10:25

чува ли се да цъка релето ? пробвай след като изгасне лампата(свещите продължават да греят)изчакай 10 сек и тогава пали

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 16 дек 2011 10:35

Нормално е при хладно време да се изисква малко повече време при палене , не е като през лятото , най-малкото заради по-трудното и по-бавно развъртане на двигателя . Ако все пак наистина колата ти пали трудно , има проблем , но при температури около и над нулата , едва ли е заради свещите .

Дали наистина подгряват се вижда най-лесно нощно време :D , на отворена шофьорска врата сядаш и се заглеждаш в плафона :) . Даваш на контакт без да палиш и изчакваш достатъчно дълго време да "цъкне" релето за подгрева . Ако плафона видимо светне по-силно след това , приемаш , че всичко е ОК eusa . Е , има разбира се и далеч "по-техно" методи да диагностика :) .

Потребителски аватар
Euler
Автомобил: Passat Variant B7
Двигател: 2l TDI 4motion DSG 130kW

Мнениеот Euler » Пет 16 дек 2011 17:17

ще се пробвам довечера да чуя дали цъка това реле. Трябва ли да вдигна капака или може отвътре да се чуе ?

Аз си мислех, че щом не свети лампата на таблото за подгрев, значи и свещите не подгряват. Явно не е така. Макар сега да е 7градуса. Те при колко би трябвало да се включват ? Четох някъде за под +9 градуса, друг ми каза при под +4 градуса...

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 16 дек 2011 18:13

На моята пък колица....ми е направило впечатление, че при отрицателни температури пали по-добре отколкото при положителните :roll: От ония дни като беше по студено...примерно -7 само като и подам ключа и пали веднага....а сега като е +2,+3...нещо като че ли се замисля пущината :roll:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 16 дек 2011 18:23

Тема от две страници дотук, много съвети и предположения, но така и не разбрах за каква кола пита авторът. Все пак има разлика при подгряването и паленето на предкамерен дизел и TDI.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 16 дек 2011 18:45

Ljubon написа:Тема от две страници дотук, много съвети и предположения, но така и не разбрах за каква кола пита авторът. Все пак има разлика при подгряването и паленето на предкамерен дизел и TDI.

Ако беше цъкнал на профила му щеше да раззбереш... :wink:

На колегата колата е пасат тди 1.9 110 к.с. Б4....ето му темата:
viewtopic.php?t=257624

Потребителски аватар
krasi_68rz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi_68rz » Пет 16 дек 2011 19:00

Здравейте колеги,извинявам се че използвам темата но от днес започна да ми мига лампичката(спиралката).Означава ли това че е изгоряла свещ,реле или каквото и да е там,иначе колата си пали няма затруднение.При палене си светва, угасва си след 2-3 секунди но при потегляне започва да мига постоянно.Колата е пасат 1.9 тди АФН.Какво трябва да направя,как да реагирам ясно е че е за майстор но какъв майстор да търся?Благодаря ви предварително.

mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mshbul » Пет 16 дек 2011 19:42

Вероятно имаш някой дефектирал важен елемент или датчик. Така като мига, значи, че има сериозна грешка, отчетена от компютъра.
Задължително проверка каква е грешката.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пет 16 дек 2011 19:44

krasi_68rz написа:Здравейте колеги,извинявам се че използвам темата но от днес започна да ми мига лампичката(спиралката).Означава ли това че е изгоряла свещ,реле или каквото и да е там,иначе колата си пали няма затруднение.При палене си светва, угасва си след 2-3 секунди но при потегляне започва да мига постоянно.Колата е пасат 1.9 тди АФН.Какво трябва да направя,как да реагирам ясно е че е за майстор но какъв майстор да търся?Благодаря ви предварително.

Я си провери дали ти светят стоповете :lol:
:търсачкаа

Върни се в “Дизелови агрегати”