Голф2 - скърцане отзад където лежи кората

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
demooo74
Автомобил: vw golf 4 TDI
Двигател: ALH 2000

Голф2 - скърцане отзад където лежи кората

Мнениеот demooo74 » Чет 15 дек 2011 12:41

Здравейте , колеги! Искам да попитам имате ли скърцане отзад ,където лежи кората и пластмасите на колонките? Аз там имам едно скърцане , което не е силно (пластмаса в пластмаса явно),но по някога ме влудява .Облепях детайли в хартиено тиксо,даже пръсках на места и с течна грес ,колкото и да е налудничаво и нищо! При махната кора също има скърцане .Някой да помогне! :beer

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: скърцане в голф 2

Мнениеот zdravko_jett » Чет 15 дек 2011 15:05

колега същото е и при мен на джетата та пристягах допълнително кораа с рапидки ма не става особено пък като е напече слънцето понякога и аз като тебе полудявам и усилвам музиката mhihi побърква ме

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Re: скърцане в голф 2

Мнениеот bobi_diesel » Пет 16 дек 2011 1:48

Когато тапицирах багажника,бяха изкарани всички пластмаси и се усещаше отново това скърцане.Свалих амортисиорите и видимо всички тампони бяха смачкани.Смених ги и след това тишина.Сложих си частите от салона без никакви изолации и нямаше скърцане(само дрънченето на инструментите в куфарчето).Отзад тампоните несе късат,като предните(говоря за тези към купето),а само това мачкане.

Потребителски аватар
demooo74

Re: Голф2 - скърцане отзад където лежи кората

Мнениеот demooo74 » Съб 17 дек 2011 0:11

Мисля , че открих причината на скърцането -задната врата беше леко хлабава и сега като я натегнах (регулирах)нещата мисля се оправиха!

Потребителски аватар
maerto
Автомобил: VW Golf 4 2001
Двигател: 1.6 16V AUS

Мнениеот maerto » Съб 17 дек 2011 0:17

demooo74 написа:Мисля , че открих причината на скърцането -задната врата беше леко хлабава и сега като я натегнах (регулирах)нещата мисля се оправиха!

Откакто сложих тонколони на кората отзад,започна да скърца и при мен колега.С триста зора установих точно откаде идва ,наложи се да дам на приател да кара а аз отзад да слухтя на седалката:)Сложих уплътнение за прозорци от тия белите там кадето ляга кората и -утихна!! :bowdown

Потребителски аватар
chiki-riki
Автомобил: Golf 2
Двигател: 1.8

Мнениеот chiki-riki » Съб 17 дек 2011 0:37

maerto написа:
demooo74 написа:Мисля , че открих причината на скърцането -задната врата беше леко хлабава и сега като я натегнах (регулирах)нещата мисля се оправиха!

Откакто сложих тонколони на кората отзад,започна да скърца и при мен колега.С триста зора установих точно откаде идва ,наложи се да дам на приател да кара а аз отзад да слухтя на седалката:)Сложих уплътнение за прозорци от тия белите там кадето ляга кората и -утихна!! :bowdown

и аз така си реших проблемите със скърцането, малко развих гумените тампончета на вратата, нови пласмасови кори и уплатнение за прозорци на кората :да: Отзад утихна за сега, време е за таблото, че по големите дупки ще ми изпадне в краката eusa

Потребителски аватар
hinev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hinev » Съб 17 дек 2011 8:36

Присъединявам се към проблема кво ли не пробвах незнам все дрънчи :)

Потребителски аватар
daywalker
Автомобил: VW Passat
Двигател: DS

Мнениеот daywalker » Съб 17 дек 2011 9:19

+1...направо ми идва да си запуша ушите.При мен проблема е в кората и мястото,където ляга. :drinking:

vwpnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwpnss » Съб 17 дек 2011 10:40

При мене кората дето ляга най-отзад е изяла пластмасите около 6-7 сантиметра. При неравен път понякога се удря в пластмасите и винаги скърца, защото се трие в пластмасите. Аз също залепих от тези уплътнения за прозорци на кората отзад по 6-7 сантиметра парченца. Скърцането изчезна на около 75%. Обаче пък сега се появи някакво друго скърцане и ми се струва, че е от бравичките на задните седалки, ама за сега не ми остава време да проверя.

Потребителски аватар
demooo74

Мнениеот demooo74 » Съб 17 дек 2011 18:10

Откакто сложих тонколони на кората отзад,започна да скърца и при мен колега.С триста зора установих точно откаде идва ,наложи се да дам на приател да кара а аз отзад да слухтя на седалката:)Сложих уплътнение за прозорци от тия белите там кадето ляга кората и -утихна!!

Колега ,Maerto, това вече съм го направил и аз (с уплътненията за прозорци),а кората си я правих аз от талашитена плоскост от стара секция :oops: да не подскача много, че старата (оригиналната )пружинираше повече :beer .

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Съб 17 дек 2011 20:16

аз пък имам хем скърцане отзаде както при вас,като чели това не е достатъчно влошава комфорта в Голфа а и отпред някаде около десния говорите на таблото и там ми шумоли и мен ме дразни много незнам кво да правя.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”