Голф2 - скърцане отзад където лежи кората
- demooo74
- Автомобил: vw golf 4 TDI
- Двигател: ALH 2000
Голф2 - скърцане отзад където лежи кората
Здравейте , колеги! Искам да попитам имате ли скърцане отзад ,където лежи кората и пластмасите на колонките? Аз там имам едно скърцане , което не е силно (пластмаса в пластмаса явно),но по някога ме влудява .Облепях детайли в хартиено тиксо,даже пръсках на места и с течна грес ,колкото и да е налудничаво и нищо! При махната кора също има скърцане .Някой да помогне! 

-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: скърцане в голф 2
колега същото е и при мен на джетата та пристягах допълнително кораа с рапидки ма не става особено пък като е напече слънцето понякога и аз като тебе полудявам и усилвам музиката
побърква ме
побърква ме- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: скърцане в голф 2
Когато тапицирах багажника,бяха изкарани всички пластмаси и се усещаше отново това скърцане.Свалих амортисиорите и видимо всички тампони бяха смачкани.Смених ги и след това тишина.Сложих си частите от салона без никакви изолации и нямаше скърцане(само дрънченето на инструментите в куфарчето).Отзад тампоните несе късат,като предните(говоря за тези към купето),а само това мачкане.
- demooo74
Re: Голф2 - скърцане отзад където лежи кората
Мисля , че открих причината на скърцането -задната врата беше леко хлабава и сега като я натегнах (регулирах)нещата мисля се оправиха!
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
demooo74 написа:Мисля , че открих причината на скърцането -задната врата беше леко хлабава и сега като я натегнах (регулирах)нещата мисля се оправиха!
Откакто сложих тонколони на кората отзад,започна да скърца и при мен колега.С триста зора установих точно откаде идва ,наложи се да дам на приател да кара а аз отзад да слухтя на седалката:)Сложих уплътнение за прозорци от тия белите там кадето ляга кората и -утихна!!

- chiki-riki
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: 1.8
maerto написа:demooo74 написа:Мисля , че открих причината на скърцането -задната врата беше леко хлабава и сега като я натегнах (регулирах)нещата мисля се оправиха!
Откакто сложих тонколони на кората отзад,започна да скърца и при мен колега.С триста зора установих точно откаде идва ,наложи се да дам на приател да кара а аз отзад да слухтя на седалката:)Сложих уплътнение за прозорци от тия белите там кадето ляга кората и -утихна!!
и аз така си реших проблемите със скърцането, малко развих гумените тампончета на вратата, нови пласмасови кори и уплатнение за прозорци на кората
Отзад утихна за сега, време е за таблото, че по големите дупки ще ми изпадне в краката 
Присъединявам се към проблема кво ли не пробвах незнам все дрънчи 
- daywalker
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: DS
+1...направо ми идва да си запуша ушите.При мен проблема е в кората и мястото,където ляга. 

-
vwpnss
- Автомобил:
- Двигател:
При мене кората дето ляга най-отзад е изяла пластмасите около 6-7 сантиметра. При неравен път понякога се удря в пластмасите и винаги скърца, защото се трие в пластмасите. Аз също залепих от тези уплътнения за прозорци на кората отзад по 6-7 сантиметра парченца. Скърцането изчезна на около 75%. Обаче пък сега се появи някакво друго скърцане и ми се струва, че е от бравичките на задните седалки, ама за сега не ми остава време да проверя.
- demooo74
Колега ,Maerto, това вече съм го направил и аз (с уплътненията за прозорци),а кората си я правих аз от талашитена плоскост от стара секция
да не подскача много, че старата (оригиналната )пружинираше повече
.
Колега ,Maerto, това вече съм го направил и аз (с уплътненията за прозорци),а кората си я правих аз от талашитена плоскост от стара секция
.- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
аз пък имам хем скърцане отзаде както при вас,като чели това не е достатъчно влошава комфорта в Голфа а и отпред някаде около десния говорите на таблото и там ми шумоли и мен ме дразни много незнам кво да правя.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”