Имам уред за налягане на масло и ми трябва ми схема на свързване към датчиците на мотора и захранването на уредчето. (предполагам схемата е елементарна)
Уреда е обикновенно VDO със скала в барове.
И се питам дали нормалните датчици на Кр ще свършат работа?
Трябва ми схема на свързване
Re: Трябва ми схема на свързване
за налягането на налягането датчика тарси втора рака иначе е кам70-80лв някаде а за темпетарурата е кам 7-8лв
друго осжен уредите нети трябжа
от ауди ставт уртедите
на ауди 100 ги има серийно
друго осжен уредите нети трябжа
от ауди ставт уртедите
на ауди 100 ги има серийно
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Ладовия датчик е 8-10 лв. не е няква драма,но схемите са ми по-важни.
Незнам,защо като монтирах дигифиз-а започна да ми отчита температура на масло,без оригиналното табло да е имало такава опция...
Незнам,защо като монтирах дигифиз-а започна да ми отчита температура на масло,без оригиналното табло да е имало такава опция...
- kapitango
- Автомобил: Audi S6 plus
- Двигател: V8 AHK
Уредите VDO си работят само с датчици VDO. Несъвместими са с ладовите датчици. VDO-то имат китайски заместители, които са на цена около 15лв, но трябва да се гледат каталожните номера.
Уреда със стрелката ти има захранване (ACC) (+)и(-) от контактния ключ и един вход за сигнала от датчика. Имаш захранване и на подсветката, която можеш да свържеш както към подсветката на арматурното табло, копчета и брътки(така ще можеш да регулираш интензитета с реостата) , така и към постоянното захранване на уреда.
Датчика на VDO(викат му още камбана) по принцип е с два изхода но има и с един.
Когато е с два изхода единия е за лампата за налягане на маслото, другия е за уреда със стрелката. Когато е с един изход е ясно, че е само за уреда със стрелката.
Утре ако не збравя ще нащракам няколко снимки за да стане нагледно.
Уреда със стрелката ти има захранване (ACC) (+)и(-) от контактния ключ и един вход за сигнала от датчика. Имаш захранване и на подсветката, която можеш да свържеш както към подсветката на арматурното табло, копчета и брътки(така ще можеш да регулираш интензитета с реостата) , така и към постоянното захранване на уреда.
Датчика на VDO(викат му още камбана) по принцип е с два изхода но има и с един.
Когато е с два изхода единия е за лампата за налягане на маслото, другия е за уреда със стрелката. Когато е с един изход е ясно, че е само за уреда със стрелката.
Утре ако не збравя ще нащракам няколко снимки за да стане нагледно.
- miro_hack
О чакам,чакам 
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Датчиците за налягане и температура са два вида:
Цифрови с контакт,който сработва на определена стойност на измерваната величина.
Аналогови, които си променят съпротивлението при изменение на измерваната величина.
На колегата му е нужен аналогов датчик за налягането на маслото,който да свърже със стрелковия прибор на таблото. Този датчик трябва да отговаря, по диапазона на измерваното налягане на скалата на съответния прибор/ за да измерва точно/.
Цифровите/ дигиталните / датчици включват или изключват някъква верига при определена стойност на температурата или налягането.
По-нагоре един колега спомена за някакъв комбиниран датчик /камбана /, който включвал лампа и захранвал и стрелкови прибор.Честно казано не съм виждал такъв.
Цифрови с контакт,който сработва на определена стойност на измерваната величина.
Аналогови, които си променят съпротивлението при изменение на измерваната величина.
На колегата му е нужен аналогов датчик за налягането на маслото,който да свърже със стрелковия прибор на таблото. Този датчик трябва да отговаря, по диапазона на измерваното налягане на скалата на съответния прибор/ за да измерва точно/.
Цифровите/ дигиталните / датчици включват или изключват някъква верига при определена стойност на температурата или налягането.
По-нагоре един колега спомена за някакъв комбиниран датчик /камбана /, който включвал лампа и захранвал и стрелкови прибор.Честно казано не съм виждал такъв.
- miro_hack
Въпроса е да следя всеки един момент маслото какви ги върши като налягане! И другия датчик ми е излишен в случая,щом ще следя на око налягането не на ухо.
Друг е въпроса,че имам уред за измерване на външна температура и за него ще ми трябва инфо.
Имам и уред да нивото на бензина който като го свързах мереше наобратно незнайно защо-при пълен резервоар го показва празен и изпразването му уреда показва,че се пълни
И часовник имам като уред него сам мога да го свържа.
Имам и уред да темп. на водата и тои ми е малко тъмна индия.
Друг е въпроса,че имам уред за измерване на външна температура и за него ще ми трябва инфо.
Имам и уред да нивото на бензина който като го свързах мереше наобратно незнайно защо-при пълен резервоар го показва празен и изпразването му уреда показва,че се пълни
И часовник имам като уред него сам мога да го свържа.
Имам и уред да темп. на водата и тои ми е малко тъмна индия.
- kapitango
- Автомобил: Audi S6 plus
- Двигател: V8 AHK
vladovelin написа:.....По-нагоре един колега спомена за някакъв комбиниран датчик /камбана /, който включвал лампа и захранвал и стрелкови прибор.Честно казано не съм виждал такъв.
Ето на тези две снимки съм снимал два варианта на VDO уредите за налягане на масло и въпросния датчик наричан още камбана:

Аз съм голям фен на аналоговите уреди. Колкото повече- толкова повече. Като видя някое VDO веднага си го купувам
- miro_hack
Виждал съм но с някакви смотани диоди!
Когато голфа беше 1.8 турбо имах доста красиви неонови уреди за измерване,но със смяната на следващия мотор смених и уредите със оригинално VDO ще ги снимам и ще ги пусна всичките.Имам и уреди на които пише Чехословакия
Със твоя помощ (от към схеми) бих си монтирал 5-6 измервателни уреда на таблото!
Когато голфа беше 1.8 турбо имах доста красиви неонови уреди за измерване,но със смяната на следващия мотор смених и уредите със оригинално VDO ще ги снимам и ще ги пусна всичките.Имам и уреди на които пише Чехословакия
Със твоя помощ (от към схеми) бих си монтирал 5-6 измервателни уреда на таблото!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”