Трябва ми схема на свързване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Трябва ми схема на свързване

Мнениеот miro_hack » Чет 15 дек 2011 21:49

Имам уред за налягане на масло и ми трябва ми схема на свързване към датчиците на мотора и захранването на уредчето. (предполагам схемата е елементарна)
Уреда е обикновенно VDO със скала в барове.
И се питам дали нормалните датчици на Кр ще свършат работа?

Потребителски аватар
vanko_5
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Трябва ми схема на свързване

Мнениеот vanko_5 » Чет 15 дек 2011 23:17

за налягането на налягането датчика тарси втора рака иначе е кам70-80лв някаде а за темпетарурата е кам 7-8лв
друго осжен уредите нети трябжа
от ауди ставт уртедите
на ауди 100 ги има серийно

Потребителски аватар
miro_hack

Мнениеот miro_hack » Чет 15 дек 2011 23:23

Ладовия датчик е 8-10 лв. не е няква драма,но схемите са ми по-важни.
Незнам,защо като монтирах дигифиз-а започна да ми отчита температура на масло,без оригиналното табло да е имало такава опция...

Потребителски аватар
kapitango
Автомобил: Audi S6 plus
Двигател: V8 AHK

Мнениеот kapitango » Пет 16 дек 2011 19:35

Уредите VDO си работят само с датчици VDO. Несъвместими са с ладовите датчици. VDO-то имат китайски заместители, които са на цена около 15лв, но трябва да се гледат каталожните номера.
Уреда със стрелката ти има захранване (ACC) (+)и(-) от контактния ключ и един вход за сигнала от датчика. Имаш захранване и на подсветката, която можеш да свържеш както към подсветката на арматурното табло, копчета и брътки(така ще можеш да регулираш интензитета с реостата) , така и към постоянното захранване на уреда.
Датчика на VDO(викат му още камбана) по принцип е с два изхода но има и с един.
Когато е с два изхода единия е за лампата за налягане на маслото, другия е за уреда със стрелката. Когато е с един изход е ясно, че е само за уреда със стрелката.
Утре ако не збравя ще нащракам няколко снимки за да стане нагледно.

Потребителски аватар
miro_hack

Мнениеот miro_hack » Пет 16 дек 2011 20:56

О чакам,чакам ;)

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Съб 17 дек 2011 0:18

Датчиците за налягане и температура са два вида:
Цифрови с контакт,който сработва на определена стойност на измерваната величина.
Аналогови, които си променят съпротивлението при изменение на измерваната величина.

На колегата му е нужен аналогов датчик за налягането на маслото,който да свърже със стрелковия прибор на таблото. Този датчик трябва да отговаря, по диапазона на измерваното налягане на скалата на съответния прибор/ за да измерва точно/.

Цифровите/ дигиталните / датчици включват или изключват някъква верига при определена стойност на температурата или налягането.

По-нагоре един колега спомена за някакъв комбиниран датчик /камбана /, който включвал лампа и захранвал и стрелкови прибор.Честно казано не съм виждал такъв.

Потребителски аватар
miro_hack

Мнениеот miro_hack » Съб 17 дек 2011 1:09

Въпроса е да следя всеки един момент маслото какви ги върши като налягане! И другия датчик ми е излишен в случая,щом ще следя на око налягането не на ухо.

Друг е въпроса,че имам уред за измерване на външна температура и за него ще ми трябва инфо.
Имам и уред да нивото на бензина който като го свързах мереше наобратно незнайно защо-при пълен резервоар го показва празен и изпразването му уреда показва,че се пълни :idea:
И часовник имам като уред него сам мога да го свържа.
Имам и уред да темп. на водата и тои ми е малко тъмна индия.

Потребителски аватар
kapitango
Автомобил: Audi S6 plus
Двигател: V8 AHK

Мнениеот kapitango » Съб 17 дек 2011 17:36

vladovelin написа:.....По-нагоре един колега спомена за някакъв комбиниран датчик /камбана /, който включвал лампа и захранвал и стрелкови прибор.Честно казано не съм виждал такъв.

Ето на тези две снимки съм снимал два варианта на VDO уредите за налягане на масло и въпросния датчик наричан още камбана:
Изображение
Изображение
Аз съм голям фен на аналоговите уреди. Колкото повече- толкова повече. Като видя някое VDO веднага си го купувам :mrgreen: . Тия китайските са ми анти. Ама не мога да намеря VDO за горивовъздушната смес.

Потребителски аватар
miro_hack

Мнениеот miro_hack » Съб 17 дек 2011 17:54

Виждал съм но с някакви смотани диоди!
Когато голфа беше 1.8 турбо имах доста красиви неонови уреди за измерване,но със смяната на следващия мотор смених и уредите със оригинално VDO ще ги снимам и ще ги пусна всичките.Имам и уреди на които пише Чехословакия :D
Със твоя помощ (от към схеми) бих си монтирал 5-6 измервателни уреда на таблото!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”